8.4.2020 klo 11:55
Uutinen

Uudenmaan kriisirahoitus avattu helpottamaan toipumista koronan talousvaikutuksista

Uudenmaan liitto on avannut rahoituksen hankkeille, jotka vahvistavat alueen toimijoiden mahdollisuuksia hoitaa koronaepidemian aiheuttamaa kriisitilannetta sekä kriisistä toipumista. Etusijalla ovat nopeasti toteutettavat hankkeet, jotka perustuvat vahvaan yhteistyöhön ja innovatiivisiin kokeiluihin.

– Tavoitteenamme on lisätä muutosjoustavuutta ja edistää elinkeinojen rakennemuutosta Uudenmaan haastavassa tilanteessa, sanoo aluekehittämisen johtaja Juha Eskelinen.

Kriisirahoitusta myönnetään elinkeino-, koulutus- ja työmarkkinatoimijoille sekä järjestöille toimialasta riippumatta. Yksittäiselle yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen rahoitusta ei voida myöntää.

Tukeen on varattu 1 000 000 euroa. Summa muodostuu työ- ja elinkeinoministeriön myöntämästä maakuntien omaehtoisen kehittämisen määrärahasta, joka on 650 000 euroa, sekä Uudenmaan liiton omasta budjetista otettavasta osuudesta.

Rahoituskäsittely kahdessa erässä

Rahoitusta voi hakea heti ilman määräaikoja. Rahoituskäsittely sen sijaan on porrastettu kahteen vaiheeseen. Nyt avautuvaan ensimmäiseen vaiheeseen on varattu 500 000 euroa akuuttiin tilanteeseen vastaamiseen. Toisessa vaiheessa, jonka avautumisesta tiedotetaan myöhemmin, painotetaan uusien toimenpiteiden kehittelyä.

Rahoituspäätöksiä ryhdytään tekemään mahdollisimman pikaisesti ja ketterästi. Maakuntahallitus päätti viime viikolla sujuvoittaa käytäntöjä niin, että päätökset tekee maakuntajohtaja Ossi Savolainen maakuntahallituksen sijaan.

Tuen myöntämisessä on selkeä työnjako suhteessa muihin rahoittajiin, kuten Hämeen ja Uudenmaan ELY-keskuksiin sekä Business Finlandiin.

– Liiton rahoituksessa on kyse suhteellisen pienistä summista, joilla pystytään kuitenkin tehokkaasti täydentämän muita tukimuotoja Uudellamaalla, painottaa Savolainen.

Rahoitusta haetaan liiton lomakkeella

Rahoitusta haetaan Uudenmaan liiton hakemuslomakkeella, joka löytyy verkko-osoitteesta www.uudenmaanliitto.fi/kriisirahoitus. Verkkosivuilla on myös ohjeistus ja muu hakumateriaali.

Rahoitettavan hankkeen tulee toteuttaa Uusimaa-ohjelmaa 2.0 ja Uudenmaan älykkään erikoistumisen strategiaa.

Uusimaa on koronavirusepidemiasta voimakkaimmin kärsinyt maakunta Suomessa. Epidemia on jo aiheuttanut vakavan talouskriisin maakunnassa.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan Uudellamaalla on ilmoitettu yt-neuvottelujen piirissä olevan jo noin 200 000 työntekijää. Todellisuudessa luku on vielä suurempi, sillä ilmoitusvelvollisuus koskee vain yli 20 hengen yrityksiä.

Lisätietoja:

Aluekehittämisen johtaja Juha Eskelinen, puh. 040 575 2993 tai juha.eskelinen@uudenmaanliitto.fi
Kehittämispäällikkö Eero Venäläinen, puh. 040 525 1944 tai eero.venalainen@uudenmaanliitto.fi

Rahoitusmenettely: Hankeassistentti Paula Latvanen, puh. 044 333 0668 tai paula.latvanen@uudenmaanliitto.fi