20.4.2020 klo 15:02
Uutinen

Ohjeet yksinyrittäjätuen hakemiseen Vantaalla – haku on auki

Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Yksinyrittäjäavustusten hakemukset käsitellään kunnissa. Yksinyrittäjien korona-avustuksen tarkoituksena on saada yksinyrittäjien toiminta taloudellisesti kestävämmälle pohjalle pandemian aikana ja sen jälkeen. Kyseessä on toimintatuki varsinaisesta elinkeinonharjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Tuki on määräaikainen ja voimassa vain pandemiasta johtuvan akuutin maksuvalmiuskriisin hoitamiseksi.

Yksinyrittäjän avustus koronaepidemian aiheuttamiin taloudellisiin vaikeuksiin on avattu haettavaksi 20.4.

Lue ohjeet huolellisesti ennen hakulomakkeelle siirtymistä. Linkki hakulomakkeelle löytyy täältä.

Tarkemmat ohjeet siitä, kenelle tuki on tarkoitettu ja tuen myöntämisen ehdoista yms. löydät täältä.

Hakulomake ei toimi Internet Explorer-selaimella, käytäthän muita selaimia.

HUOM! Hakulomaketta ei voi tallentaa, joten huomioithan että sinulla on valmiina kaikki hakemuksen täyttöön vaadittava materiaali. Hakemuksen täyttämistä varten tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Tarvittavia tietoja

  • Y-tunnus (jos on)
  • Yritysmuoto
  • YEL-vakuutusnumero
  • Yritystoiminnan aloitusajankohta
  • Pankkiyhteys (IBAN)
  • Tiedot mahdollisista myönnetyistä de minimis -tuista viimeisen kahden verovuoden aikana.

Hakemukseen tarvittavat liitteet

  • Tilinpäätös 2019/viimeisin tilinpäätös TAI Veroilmoitus 2019/viimeisin veroilmoitus
  • Jäljennökset kirjanpidosta ja/tai tiliotteista sen todentamiseksi miten myynti ja kustannukset ovat kehittyneet 2020.
  • Verovelkatodistus: Verovelkatodistuksen voi hankkia OmaVero-palvelusta tilaamalla todistuksen ja lataamalla todistuksen välittömästi palvelusta. Ohjeet tilaamiseen. Jos sinulla on verovelkaa, liitä mukaan sopimus sen hoitamisesta.

Muuta huomioitavaa

Avustuksen hakijan tulee huomioida, että kunnan hyväksyessä hakemuksen syntyy hakijan ja kunnan välille valtionavustuslain 7 § 3 momentin mukainen sopimus. Avustuksen saajan tulee sopimukseen perustuen viipymättä palauttaa virheellisesti, liikaa tai ilmeisen perusteettomasti saamansa avustus. Väärinkäyttötapauksessa kunta voi vaatia maksetun avustuksen palautettavaksi. Tuen saaja sitoutuu antamaan tarvittaessa tuen myöntäjälle tarvittavat tiedot sen varmistamiseksi, että tukea ei ole haettu tukiehtojen vastaisesti.

Avustuksen myöntäneellä kunnalla sekä työ- ja elinkeinoministeriöllä on oikeus tarkastaa jälkikäteen, mihin tarkoitukseen tuki on käytetty.

TEM ohjeet yksinyrittäjille

Jos tarvitset lisätietoa tai apua lomakkeen täyttämisessä, soita Yritysohjaamon neuvontapuhelimeen 050 302 6391 tai lähetä mailia Elinkeinopalvelut@vantaa.fi

HUOM! Hakulomake ei toimi Internet Explorer-selaimessa.