Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Korona

Vantaa myöntänyt yksinyrittäjätukea yli 350 yrittäjälle

Vantaan kaupunki aloitti yksinyrittäjätuen hakemusten vastaanottamisen 20.4. ja tähän mennessä tehnyt yli 350 myönteistä päätöstä. Tukea maksetaan koronan vaikutuksista kärsineille vantaalaisille yksinyrittäjille 2000 euroa/yritys ja sitä on tähän mennessä jaettu yli 700 000 euroa.

Tukea saaneet yritykset ovat erityisesti terveydenhoitoalan, kauneudenhoitoalan, matkailu- ja ravitsemusalan sekä taksialan yrityksiä, mutta tuensaajia on myös monilta muilta toimialoilta. Hakemuksista noin 10 % on jouduttu hylkäämään erityisesti siksi, että yritystoiminta on ollut yksinyrittäjyyttä laajempaa tai hakija ei ole voinut todentaa koronan vaikutusta yrityksen toiminnan laskuun.

Hakemuksia Vantaalle on tähän mennessä tullut noin 1000 kappaletta. Alkuruuhkasta aiheutunutta käsittelysumaa on nyt saatu pienennettyä ja käsittelyaikoja lyhennettyä. Vantaa on varautunut käsittelemään noin 3000 yrittäjän hakemukset.

Tuen ohjeistuksesta vastaa Työ- ja elinkeinoministeriö. Vantaalla tukiasiat käsitellään elinkeinopalvelujen ja työllisyyspalvelujen yhteistyönä. Hakemuksia käsittelee noin 20  hengen tiimi, jossa on mukana myös Vantaan Uusyrityskeskus YritysVantaan yritysneuvojia.

- Tuella on suuri merkitys monen vantaalaisen yksinyrittäjän selviämiselle tästä ennennäkemättömästä ja vaikutuksiltaan laajasta tilanteesta. Meille tulleissa yhteydenotoissa korostuu monen yrittäjän huoli toiminnan jatkosta, toteaa elinkeinopäällikkö Kimmo Viljamaa.

YritysVantaan toimitusjohtaja Marketta Korhosen mukaan tilanne on vaikuttanut erityisen paljon vantaalaisiin pienyrittäjiin.

- Vantaallahan on noin 6000 yksinyrittäjää, jotka toimivat pääosin palvelualoilla. Tilanne on monelle heistä ollut todella vaikea asiakasvirtojen loputtua ja on hienoa, että Yksinyrittäjän tuki saatiin avuksi Vantaalla näin nopealla aikataululla, Korhonen sanoo. YritysVantaan yritysneuvojat auttavat mielellään tuen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ja Marketta Korhonen toivookin, että mahdollisimman moni yksinyrittäjä hakee tukea ja käyttää tämän mahdollisuuden hyödykseen tilanteen yli pääsemiseksi.

Yksinyrittäjät voivat hakea tukea 30.9. saakka. Tuki on tarkoitettu päätoimisille vantaalaisille yksinyrittäjille, joiden yritystoiminta on kärsinyt koronatilanteesta. Tuen myöntämisen ehtona on lisäksi, että toiminta on ollut kannattavaa ennen koronaa ja koronan vaikutuksesta yrityksen tulot ovat vähentyneet vähintään 30 %.

Jos yritys työllistää 1-5 henkilöä, se kuuluu ELY-keskuksen tuen piiriin ja tätä suuremmat yritykset voivat hakea tukea Business Finlandin kautta.

Lue lisää www.businessvantaa.fi/yksinyrittajatuki/

Lisätietoja:

Elinkeinopäällikkö Kimmo Viljamaa, Vantaan kaupunki, p. +358 40 769 6538,
Toimitusjohtaja Marketta Korhonen, YritysVantaa, p. 010 423 2322,