Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Korona

Yrittäjälle työmarkkinatukea

Yrittäjien silta koronan yli -hankkeen verkkokahveilla keskiviikkona pureuduttiin yrittäjän sosiaaliturvaan sekä tukiin, joita yrittäjän on koronaepidemian aikana mahdollista hakea. Aiheesta alusti Suomen Yrittäjien työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén.

Hellstén kertoi muun muassa YEL-vakuutuksesta ja mahdollisuudesta saada eläkeyhtiöltä viivästyskorotonta maksuaikaa YEL-maksuihin. Hän muistutti myös, että YEL-vakuutetun omavastuuaika sairauspäivärahan saamiseksi on sairastumispäivä.

Suomen Yrittäjien vaikutuksesta yrittäjille on saatu määräaikainen oikeus työttömyysturvaan, vaikka yritystoimintaa ei lopetettaisi. Lähes neljännes yrittäjistä onkin hakenut työttömyysturvaa. Työmarkkinatuen suuruus ennen veroja on runsaat 700 euroa kuukaudessa. Tuki on määräaikainen, mutta tavoite on saada sille jatkoa, mikäli koronan takia yritystoiminta ei ole mahdollista.

Oheisista kalvoista PDF iconHarri_Hellstén_tarkeimmat_yrittajan_sosiaaliturvasta_koronaepidemian_aikana saa tarkempaa tietoa eri tukimahdollisuuksista. Yritystoiminnan jatkuessa on mahdollisuus saada asumistukea ja toimeentulotukea.

Ensi viikolla on jälleen kahvihetki keskiviikkona 3.6. klo 9–10. Silloin yrittäjä Olavi Kumpulainen (Infradex Oy) kertoo, miten hän muutti yritystoimintaansa koronan seurauksena.
Ilmoittaudu mukaan täältä.

 

Yrittäjien silta koronan yli -hanke on Uudenmaan liiton ja Vantaan Yrittäjien rahoittama elokuun loppuun saakka jatkuva projekti. Sen tarkoitus on jakaa yrittäjille tietoa eri tukimuodoista sekä tarjota myös vertaistukea yrittäjille.