25.5.2021 klo 12:03
Uutinen

97 yrittäjää ehdolla Vantaan valtuustoon

Vantaan kaupunginvaltuustoon pyrkii ennätysmäärä yrittäjiä. Ehdokkaita on lähes 30 % eli 22 enemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa.  Eniten yrittäjäehdokkaita on kokoomuksella, jonka ehdokkaista 24 on yrittäjiä. Myös perussuomalaisilla, keskustalla ja vihreillä on yli kymmenen yrittäjää ehdokkaana.

Vantaan Yrittäjien toimitusjohtaja Esa Mänttäri on hyvin tyytyväinen yrittäjien innostukseen lähteä ehdokkaaksi.

– Erityisen mukavaa on havaita poliittisesti laaja kattaus, sillä yrittäjäehdokkaita on 11 puolueen listoilla. Kaupungin päätöksentekoon tarvitaan lisää yrittäjämäistä ajattelua ja talouden realiteettien ymmärrystä, tiivistää Mänttäri.

Yrittäjäehdokkaat Vantaalla

Kokoomus 24
Perussuomalaiset 17
Keskusta 16
Vihreät 13
Kristillisdemokraatit 7
Sosialidemokraatit 7
Liike Nyt 6
RKP 3
Vasemmistoliitto 2
Piraattipuolue 1
Feministinen puolue 1

Koko maassa on ehdolla lähes kymmenen prosenttia enemmän yrittäjiä kuin vuoden 2017 kuntavaaleissa. Nyt ehdolle on asettunut yhteensä noin 6500 yrittäjää. Kokoomuksella on eniten yrittäjäehdokkaita myös koko maassa. Yrittäjiä on runsaasti ehdolla myös keskustan ja perussuomalaisten riveissä. Yhteensä näillä kolmella puolueella on noin 4600 yrittäjäehdokasta.

Vantaan Yrittäjien puheenjohtaja Esa Niinivaara on tyytyväinen Vantaan ehdokasmäärän kasvun lisäksi myös koko maan kehityksestä.

– Kakun jakamisessa ei poliitikoilla ole ollut mitään vaikeuksia ennenkään. Nyt on mahdollisuus äänestää päättäjiksi lisää valtuutettuja, joiden erityisosaamista on kakun kasvattaminen, korostaa Niinivaara.

Lisätietoja:

Esa Niinivaara
puheenjohtaja
Vantaan Yrittäjät
esa@niinivaara.com

Esa Mänttäri
toimitusjohtaja
Vantaan Yrittäjät
esa.manttari@yrittajat.fi