18.6.2021 klo 10:36
Uutinen

Kymmenen yrittäjää Vantaan valtuustoon

Vantaan valtuuston voimasuhteet muuttuivat varsin voimakkaasti. Kokoomus ohitti sosialidemokraatit ja nousi suurimmaksi ryhmäksi.

Eniten paikkojaan lisäsi perussuomalaiset, joka neljän lisäpaikkansa myötä nousi valtuuston kolmanneksi suurimmaksi ryhmäksi. Uutena kuntavaaleissa esiintynyt Liike Nyt sai kaksi valtuutettua. Vihreiden lisäksi SDP, Vasemmistoliitto sekä Keskusta menettivät asemiaan valtuustossa. Valtakunnan hallitukseen kuuluvista puolueista vain RKP onnistui säilyttämään molemmat paikkansa.

Vantaan Yrittäjien jäsenistä viisi tuli valituksi. Valtuustossa istuvista Anssi Aura, Lasse Norres ja Carita Orlando Kokoomuksesta onnistuivat uusimaan valtakirjansa. Tuukka Saimen Perussuomalaisista ja Nina Nummela Liike Nytistä tulivat valituiksi uusina valtuutettuina. Kaikkinensa yrittäjiä tuli valtuustoon valituksi kymmenen.

Yrittäjiin kielteisesti vaikuttavan sote-esityksen edetessä muuttuu myös kunnan rooli suuresti. Paitsi toiminnallisesti muutos on merkittävä myös taloudellisesti, sillä sote merkitsee Vantaallekin joutumista maksumiehen rooliin. Yrittäjämäinen asenne on suorastaan välttämätöntä, jotta Vantaan asiat tulevat hoidetuiksi kestävällä tavalla.

Toivon mukaan uudet luottamushenkilöt myös pohtivat kaupungin elinvoimaisuuden parantamista. Keskeistä onkin, että he tulevat rakentamaan kaupunkia siten, että täällä on hyvä elää ja yrittää. Siinä tehtävässä yrittäjävaltuutetut sekä myös lautakuntiin ja muihin luottamustehtäviin valittavat yrittäjät ovat tärkeässä roolissa.

Vantaalla äänioikeutetuista äänesti alle puolet. Äänensä antoi 48,4 prosenttia äänioikeutetuista, mikä on selvästi vähemmän kuin muissa suurissa kaupungeissa.

Lisätietoja:

Esa Mänttäri
toimitusjohtaja
Vantaan Yrittäjät
Puh. 0400 557 411
esa.manttari@yrittajat.fi

Vantaan Yrittäjät on vantaalaisten pk-yritysten edunvalvontajärjestö. Vantaan Yrittäjät toimii asiantuntijana ja vaikuttajana parantaen pienten ja keskisuurten yritysten ja yrittäjien kannattavan toiminnan edellytyksiä. Yhdistyksessä on jäseniä lähes 1800.