Etsi

Emergency banner

Ajantasaiset tiedot koronasta yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Vuoden Yrittäjä

Vuoden 2019 yrittäjä Vantaalla

Mika Kareinen / Sähkö Miksu                           Kuva Mikko Ala-Peijari / Photocom 

Hyvin tehty työ on kunnia-asia - Vantaan Vuoden yrittäjä 2019

Vantaan Yrittäjät on valinnut Vuoden 2019 yrittäjäksi Mika Kareisen. Kareinen on toteuttanut lapsuuden unelmansa menestyksekkäästi. Vantaan Yrittäjät painottavat valinnassaan Kareisen pitkään jatkunutta yrittäjäuraa, jonka aikana hän on rakentanut hyvin kannattavan yritystoiminnan. Yhdessä puolisonsa kanssa he toimivat verkostoimaisesti tarjoten työtä suurelle joukolle alihankkijoita.

Mika Kareinen ei ole koskaan ollut toisen palveluksessa, ellei mukaan lasketa teknistä koulua varten suoritettua työharjoittelua. Oman remontointiyrityksen hän perusti jo 18-vuotiaana. Vuonna 1995 Kareinen päätti erikoistua vain sähköalan töihin ja yrityksen nimeksi valikoitui Sähkö Miksu. Nykyään hyvin menestyneen yrityksen liikevaihto liikkuu parissa miljoonassa eurossa.

Vuoden yrittäjän esikuvana yrittäjyydessä on toiminut oma isoisä. Päätös ryhtyä yrittäjäksi syntyi jo pikkupoikana hänen työskentelyään seuratessa.- Ukki oli oikea liikemies, jolla oli kiinteistö- ja autobisneksiä, Kareinen kertoo.

Sähkö Miksu tekee sähkötöitä huolto-, korjaus- ja asennustehtävissä pääasiassa saneerauskohteissa. Asiakkaita ovat yritykset ja julkinen sektori. Yritys tekee myös sähkölaitteistojen lämpökuvausta sekä harjoittaa sijoitustoimintaa. Yrityksen toiminta-alue kattaa koko Uudenmaan.

Yritys on täysin velaton. Velanottoon Kareinen on aina suhtautunut hyvin kitsaasti.- Yrityksen perustamisen aikoihin pelleilin velkarahalla. Otin opikseni ja selvisin kuivin jaloin, hän toteaa. Yrittäjä on myös tyytyväinen siihen, että luottotappioita on tullut todella vähän.

Vaikka Kareinen on aloittanut yrittämisen ja työnteon varhaisella iällä, hänellä ei ole aikomusta jäädä vielä laakereille lepäämään. Hän uskookin, että Sähkö Miksu erottuu kilpailijoista sillä, että työt tehdään aina kunnolla ja ajallaan.- Töiden tekeminen on vaan niin pirskatin mukavaa, hän toteaa.

 

Lisätiedot:

Yrittäjä Mika Kareinen
puh. 0400 450 413

Toimitusjohtaja Esa Mänttäri
Vantaan Yrittäjät
puh. 0400 557411

 

Vantaan Yrittäjät on vantaalaisten pk-yritysten edunvalvontajärjestö. Vantaan Yrittäjät toimii asiantuntijana ja vaikuttajana parantaen pienten ja keskisuurten yritysten ja yrittäjien kannattavan toiminnan edellytyksiä. Yhdistyksessä on jäseniä runsaat 1800.