Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjien silta koronan yli

Koronakriisi on merkinnyt erityisesti pienille yrittäjille mittavia vaikeuksia. Uudenmaan liiton ja Vantaan Yrittäjien toukokuussa käynnistämä yhteishanke ”Yrittäjien silta koronan yli” pyrkii tukemaan yrittäjiä vaikeuksien ylitse. Hankkeen avulla tarjotaan vantaalaisille yrittäjille tietoa saatavilla olevista tukimahdollisuuksista ja tarjotaan yrittäjille mahdollisuus vertaistuen saamiseen. Toiminta kohdentuu pääosin yksinyrittäjiin ja muutaman henkilön työllistäviin mikroyrityksiin. Hankkeella tuetaan yrittäjien jaksamista ja luodaan toimintatapoja, joilla saavutetaan suuria joukkoja ilman fyysistä kokoontumista. Hankkeen kesto on 1.5. – 30.9.2020

”Mitä sinulle kuuluu” -yrittäjien aamukahveilla yrittäjille tarjotaan mahdollisuus vertaistukeen sekä tietoa saatavilla olevista taloudellisista tuista ja liiketoiminnan palveluista. Keskeistä on tarjota yrittäjille tietoa, jota yrittäjä voi hyödyntää liiketoimintansa jatkamisessa kriisiajan ylitse.

Seuraavat yrittäjien aamukahvipöydät ovat katettuja alla olevan mukaisesti keskiviikkoisin kello 9 – 10. Kahvilla mukana myös Vantaan Yrittäjien hallituksen jäseniä. Kahville tulee ilmoittautua ennalta, jotta voimme lähettää osallistumislinkin. Aamukahvit järjestetään Microsoft Teamsin kautta. Voit osallistua vaikka sinulla ei olisi Teams-ohjelmaa.

16.9. Uudistu yrityskaupalla - yrityskauppojen rahoitusmahdollisuudet
Alustajana aluepäällikkö Elisa Sipponen, Finnvera Oyj
Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

23.9. Koronan keskelläkin yritetään
Yrittäjä Anneli Söderlund, Consulting Anneli.FI Oy Ab
Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

30.9. Yrittäjien tuet
Alustajana toimitusjohtaja Esa Mänttäri, Vantaan Yrittäjät
Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Alla linkkejä yrittäjien taloudellisen tuen ja vertaistuen hakemiseen

Yritysten kustannustuki ON PÄÄTTYNYT
Tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Lakiesityksen mukaan kustannustuen tavoitteena on vähentää konkurssiin ajautuvien yritysten määrää turvaamalla yritystoiminnan jatkuvuutta ja ylläpitämällä taloudellista tuotantokapasiteettia. Kustannustuki maksetaan Valtiokonttorista.
Täältä pääset lukemaan lisää.

Yksinyrittäjätuki 2000 euroa PÄÄTTYY 30.9.2020
Täältä pääset tekemään tukihakemuksen Vantaalla.

ELY-keskuksen tuki 1-5 henkilöä työllistäville yrityksille ON PÄÄTTYNYT
ELYn avustus on tarkoitettu myös niille yksityisille elinkeinoharjoittajille (toiminimet), joiden kokoaikaisten työntekijöiden määrä on enemmän kuin viisi työntekijää.
Täältä pääset tukihakuun.

Business Finlandin tuki 6-250 henkilöä työllistäville yrityksille ON PÄÄTTYNYT
Tukea voivat hakea yritykset joiden yritysmuoto on Oy, Oyj, Ay, Ky, Osk.
Täältä pääset tukihakuun.

Työmarkkinatuki
Avoin kaikille yrittäjille yrityksen koosta ja yhtiömuodosta riippumatta. Työmarkkinatuen maksamista jatketaan 31.12.2020 asti. 
Työmarkkinatuen saaminen edellyttää, että yrittäjän päätoiminen työskentely on päättynyt tai yritystoiminnasta saatava tulo on vähemmän kuin 1 089,67 euroa kuukaudessa jokaista yrityksessä yrittäjänä työskentelevää henkilöä kohti. Työmarkkinatukea (724 €/kk) voidaan maksaa ajalla 16.3. –30.6. ilman omavastuuaikaa. Tukea maksetaan hakupäivästä alkaen. Työnhakijaksi voi ilmoittautua vaikka heti. Työmarkkinatuen hakeminen hoituu Kelan verkkopalvelussa www.kela.fi. Työttömäksi ilmoittaudutaan täällä.

Vertaistukea yrittäjältä yrittäjälle
Kaikista parhaiten yrittäjää ymmärtää toinen yrittäjä. Yrittäjien silta koronan yli -hankkeen kautta voit keskustella hengenheimolaisten kanssa. Hanke kestää syyskuun 2020 loppuun saakka.
Jätä tämän linkin kautta soittopyyntö, niin sinuun ollaan yhteydessä. Yhteydenottajina toimivat Vantaan Yrittäjien hallituksen jäsenet. He ovat yrittäjiä itsekin. Voit valita sinulle sopivan soittoajankohdan joko aamu- tai iltapäivällä. Takaisinsoitot tapahtuvat arkipäivisin. Vertaistuki on maksutonta.

Valtakunnallinen kriisipuhelin
Suomen Mielenterveys ry MIELI kriisipuhelin päivystää numerossa 09 2525 0111 suomen kielellä 24/7. Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Puhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset ympäri Suomea. Päivystäjät eivät näe soittajan numeroa. Kriisipuhelimesta ei voida soittaa takaisin soittajalle. Operaattori veloittaa puhelusta soittajan liittymäsopimuksen mukaisen hinnan (pvm/mpm).

Alueellinen korona-apu Vantaalla
Uusyrityskeskuksen yritysneuvojat ovat kaikkien yrittäjien ja yritysten käytettävissä. Täältä voit varata ajan YritysVantaan neuvojille. Sähköposti on ja puhelin 010 423 2320.

Liity tukiryhmään Facebookissa
Tästä pääset liittymään.

Maksuton oikeusneuvonta puhelimessa

Jäsenillämme on hyödynnettävissä Vantaan Yrittäjien oikeusneuvontaringin asiantuntijat. Täältä näet heidän yhteystiedot.
Yhdellä puhelinsoitolla saa asiantuntijaneuvon, joka voi säästää tuhansia euroja. Jäsenemme voivat hyödyntää myös Suomen Yrittäjien oikeusneuvojia p. 09 229 222 arkisin klo 9-16.

Lisäaikaa jäsenmaksulle

Jos sinulla on tarve saada lisäaikaa jäsenmaksullesi, niin olethan yhteydessä Vantaan Yrittäjien toimisto/Katja Teräs, tai .
Saat apua jäsentietojasi, kuten työntekijämääriä, toimialaa ja yritysmuotoa koskevissa muutoksissa.

Suomen Yrittäjien Kaikki koronasta -sivusto

Katso täältä kootusti, mitä yrittäjän pitää tietää koronasta. Sivuja päivitetään koko ajan.

 

 

Yrittäjien aamukahvipöytä verkossa kuuluu Yrittäjien silta koronan yli -hankkeeseen. Hankkeen rahoituksesta vastaa Uudenmaan Liitto ja Vantaan Yrittäjät.