Etsi

Suhdanneseminaari

Suhdanneseminaari

Aika

12.2.2019 | 9:00

Paikka

Ravintola Voitto, auditorio, Lahti

Hinta

Tilaisuus on maksuton.
Seminaari

Tervetuloa suhdanneseminaariin pureutumaan kansantalouden kehitykseen ja suhdannenäkymiin kansainvälisellä, kansallisella ja alueellisella tasolla. Kevään 2019 Pk-yritysbarometrin julkaisun yhteydessä kuulemme ajankohtaiset uutiset pk-yrityskentästä ja syvennymme erityisesti Päijät-Hämeen näkymiin.

Tilaisuuden puhujina nähdään Suomen Yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen, Finnveran Juha Ketola, ELY-keskuksen johtaja Jarmo Paukku, Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Outi Hongisto sekä paikallisia yritysedustajia.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Finnveran ja Hämeen ELY-keskuksen kanssa.

Ohjelma

Klo 8.30 Ovet auki, ​​​​​kevyt aamupala

Klo 9.00 Tervetuloa

 • Suomen talouden näkymät ja Pk-yritysten odotukset tulevasta
  Mika Kuismanen, pääekonomisti, Suomen Yrittäjät
   
 • Pk-barometri 2019 julkistus:
  Katsaus Päijät-Hämeen suhdannekehitykseen
  Outi Hongisto, toimitusjohtaja, Päijät-Hämeen Yrittäjät
  Katsaus yritysrahoitusmarkkinaan
  Juha Ketola, aluejohtaja, Finnvera
   
 • Päijät-Hämeen työllisyyskehitys
  Jarmo Paukku, johtaja, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
   
 • Yrityspuheenvuorot

Klo 11.30 Tilaisuus päättyy

Tilaisuudessa on kevyt aamiaistarjoilu. Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt. Voit tiedustella vapaita paikkoja sähköpostitse toimisto@phyrittajat.fi.

Lisätiedot tapahtumasta: Monna Salmi, monna.salmi@yrittajat.fi / 050 326 6208

Puhujaesittelyt

JARMO PAUKKU

Päijät-Hämeen työllisyyskehityksestä saapuu puhumaan Jarmo Paukku, Hämeen ELY-keskuksen johtaja. Paukku vastaa Elinkeinot, työvoima ja osaaminen –vastuualueesta, joka edistää rahoitus-, koulutus- ja asiantuntijapalveluilla Kanta- ja Päijät-Hämeen yritystoiminnan, työllisyyden ja maaseutuelinkeinojen kestävää kasvua ja kehitystä sekä kansalaisten osaamistason paranemista yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Paukku on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri ja on toiminut aikaisemmin mm. valtiolla Tekesin alueyksikön päällikön tehtävissä sekä yritysrahoituksen parissa.
 

MIKA KUISMANEN 

Mika Kuismanen on Suomen Yrittäjien pääekonomisti, vastuualueenaan mm. talouspolitiikka, verotus, kv-asiat ja omistajanvaihdokset. Kuismanen on aiemmin toiminut yksikön päällikkönä ja finanssineuvoksena Valtiovarainministeriössä, Euroopan Keskuspankin tutkimusosastolla Frankfurtissa sekä Suomen Pankissa. Kuismanen omaa pitkän kokemuksen suhdanne- ja kokonaistaloudellisten ennusteiden laadinnasta. Kuismanen on väitellyt tohtoriksi University College Londonissa (2001) taloustieteestä ja on valmistunut valtiotieteiden lisensiaatiksi Helsingin Yliopistosta pääaineena kansantaloustiede. 
 

OUTI HONGISTO

Päijät-Hämeen pk-yritysbarometrin tulokset esittelee osaltaan Outi Hongisto, joka on Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtajana tarkastellut alueen pk-yritysbarometrien kehitystä jo vuodesta 2006. Hongisto vastaa aluejärjestön toiminnasta, jonka yhtenä tehtävänä on ajantasaisen tiedon jakaminen yrittäjyydestä jäsenille ja sidosryhmille. Hongisto on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja toiminut aiemmin mm. alueen kehittämisyhtiön viestintäjohtajana sekä alueen yritysten palveluksessa kansainvälisissä tehtävissä.

 

JUHA KETOLA

Juha Ketola toimii Finnveran Sisä-Suomen aluejohtajana. Ketola koordinoi noin 20 Finnveran rahoituksen asiantuntijan työskentelyä Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakuntien alueilla. Ketolalla on 20 vuoden kokemus yritysrahoituksen parissa työskentelystä, jota ennen hän on toiminut kansainvälisissä projektitehtävissä suuren vientiyrityksen palveluksessa. Ketola on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri.