Etsi

Tiedote

Jätelautakunnan päätösesityksessä virheellisiä tulkintoja jätelaista

Päijät-Hämeen Yrittäjät on toimittanut lausunnon 16.1. kokoontuvalle Päijät-Hämeen jätelautakunnalle, jonka päätösesityksessä jätteenkuljetuksen järjestämisestä esitetään useita virheellisiä tulkintoja uuden jätelain sekä muun asiaan liittyvän lainsäädännön sisällöstä.

Päijät-Hämeen Yrittäjät on toimittanut lausunnon torstaina 16.1. kokoontuvalle Päijät-Hämeen jätelautakunnalle, jonka päätösesityksessä jätteenkuljetuksen järjestämisestä esitetään useita virheellisiä tulkintoja uuden jätelain sekä muun asiaan liittyvän lainsäädännön sisällöstä.

Lausunnossa Suomen Yrittäjät  esittää tarkasteluraportin virheistä ja tulkinnanvaraisista ilmauksista huomionsa, jotta kunnissa ja jätehuoltolautakunnassa toimivat kuntapäättäjät saisivat riittävää selvitystä voimassa olevan lainsäädännön sisällöstä.

Jätelautakunnalle esitetyn jätelain tulkinnan mukaan Päijät-Hämeessä ei olisi muuta vaihtoehtoa kuin siirtyä kunnan kilpailuttamaan jätteenkuljetusmalliin. Suomen Yrittäjien mukaan lain tulkinta on lähtökohtaisesti väärä ja että alueella ei ole esitetty sellaisia jätelain edellyttämiä perusteluja, jotka estäisivät kiinteistön haltijan järjestämän jätteenkuljetusjärjestelmän valintaa.

Lue Suomen Yrittäjien lausunto kokonaisuudessaan (pdf) »

 

Lisätietoja:
Outi Hongisto, toimitusjohtaja, Päijät-Hämeen Yrittäjät, p. 050 597 8802