Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrityksesi tai yhteisösi mukaan Valofestivaaliin 2020

Yrityksesi tai yhteisösi mukaan Valofestivaaliin 2020

Aika

10.10.2020 | 8:00
Muut tapahtumat

Päijät-Hämeen alueen paikallisyhdistykset toteuttavat alueellisen Valofestivaalin ajalle 10.-17.10.2020.

Ilmoittaudu mukaan 22.8.2020 mennessä.

Tämän tarkoituksena on tuoda positiivista virettä pimeneviin iltoihin ja yhteistä iloa näihin haastaviin aikoihin. Suomessa tunnetuin valofestivaali on Helsingissä järjestettävä, iso ja tunnettu Lux, joka toimii meilläkin inspiraation lähteenä. Viime vuosina myös pienemmät kaupungit ja kunnat ovat aktivoituneet hyödyntämään erilaisia valotapahtumia ja valoviikkoja. Me teemme tämän omalla tavallamme - se saa näkyä ja kuulua lopputuloksessa. Valofestivaalin ajatuksena on tarjota erilaisia valoteoksia, tapahtumia, kulttuuria, taidetta ja värittää syksyistä maisemaa valojen avulla. Haluamme osallistaa päijät-hämäläisiä tekemään tätä yhdessä meidän kanssa, joten taideteokset ovat vapaasti yleisön nähtävillä. Valofestivaalin avulla tulemme nostamaan myös paikallisia yrityksiä ja paikallisyhdistyksiä esiin, sekä tarjoamme näkyvyyttä koko Päijät-Hämeen alueella.

Yritysten sekä yhdistysten toteuttamana tai kustantamana halutaan valaista ulkoilualueita, rakennuksia, pihoja, leikkipuistoja, yleisötiloja ja vaikka mitä. Osallistuminen voi olla myös erilaisten esitysten tai taideteosten toteutusta valoteeman ympärillä. Esimerkiksi autoilijat ja koneurakoitsijat voivat yhdessä valaista jonkun tietyn alueen tai tapahtuman, omaa kalustoaan hyödyntäen ja esitellen. Toimistotalot tai toimistojen ikkunat voidaan valaista värivaloin ja taideteoksin. Joku toimija voi kustantaa ja järjestää vaikka leikkipuistoon värikkään iltavalaistuksen. Toteutustapoja saa ideoita varsin vapaasti!

Kokoamme mukaan lähtevät yritykset ja toimijat yhteiseen karttaoppaaseen sekä nettisivulle. Siten yleisö pääsee katsomaan kaikkien kuntien tapahtumat ja valoteokset. Yrittäjien päivänä 5.9.2020 julkaisemme Valofestivaalin ohjelman ja aloitamme yleisömarkkinoinnin koko Päijät-Hämeen alueella.

Mukaan lähtevät yritykset ja toimijat toteuttavat haluamansa valoteoksen/valaistuksen tai tapahtuman, ja ilmoittavat teoksen/tapahtuman nimen ja lisäinfon siitä paikalliselle Yrittäjäjärjestölle. Jokainen valotaiteen toteuttaja tai tilaaja vastaa oman teoksensa kustannuksista ja yleisöturvallisuudesta.

Lahden Yrittäjien hallituksen jäsen ja Valoviikon pääkoordinaattori Jani Unkuri on kontaktoinut paikalliset valaistuspalveluiden tarjoajat ja hän antaa teknistä tukea, neuvontaa sekä ohjaa tarvittaessa oikeiden valaistuspalveluiden toteuttajien luokse. Tempauksen avulla yritetään ensisijaisesti työllistää Päijät-Hämeen alueen sähkö- ja valaistustekniikkayrityksiä sekä taiteilijoita. Alueelta löytyy paljon valaistustekniikkaa ja -osaamista.

Tulettehan mukaan tuomaan iloa ja valoa!

Lisätiedot Jani Unkurilta, osoitteesta tai numerosta 045 217 9100.

Jani Unkuri
Yrittäjä, Valoviikko-koordinaattori