Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

LUT-yliopisto <3 yrittäjät

Vuodenvaihteessa aloittavan Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston, LUT-yliopiston, rehtorina minulle on ilo saada jakaa muutama ajatus kanssanne.

Olemme puhtaaseen energiaan, kiertotalouteen sekä vastuulliseen liiketoimintaan ja yrittäjyyteen keskittynyt tekniikan ja talouden tutkimusyliopisto. Meiltä valmistuu vuosittain abouttiarallaa 1000 tekniikan ja kauppatieteiden tohtoria, diplomi-insinööriä, kauppatieteiden maisteria sekä molempien alojen kandeja.

LUT-yliopisto on eräänlainen kummajainen yliopistosektorilla. Me nimittäin rakastamme yrityksiä. 

Olemme innoissamme myös siitä, että rohkeimmat, kasvuhaluisimmat ja kansainvälisyydestä hyvinvointia rakentavat yrittäjät uskaltavat ottaa niitä kuuluisia seuraavia askeleita kanssamme. Kun meidän kumppanimme yhteisissä, joskus vuosiakin kestävissä tutkimushankkeissamme, saavat luotua uutta ja pelastettua maailmaa, niin siinä samalla on ihan ok tehdä iso kasa hilloa itselleen.

Toki yhteistyö on tärkeää myös LUT-yliopistolle, sillä meidän 80 miljoonan liikevaihdosta yli 40 % ansaitaan muualta kuin Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Myös yrityksiltä. Olemme onnistuneet rakentamaan vuosittain siis yli 30 miljoonan euron volyymin ja erityisen ylpeitä olemme siitä, että meidän kanssa työskentelevät yritykset menestyvät globaalisti.

Meille kvartaali tarkoittaa läpimurtojen osalta 25 vuotta, sillä tieteen suuret harppaukset ottavat aikaa. Kun tieteen avulla tehdään jotakin, mikä ei ole mahdollista ja jotain, mitä ei ole koskaan tehty, se ei käy hetkessä. Ja kun sitten yhdessä eri kumppanien kanssa onnistumme, maailma muuttuu nopeasti. 

Toki ihan kaikki meilläkään ei kestä edellisenlaista kvartaalia. Vaikkapa kanditutkielman yritys voi tilata opiskelijoilta muutamassa kuukaudessa ja tieteellisen, yrityksen haasteisiin paneutuvan gradunkin saa kuudessa kuukaudessa. Yhteisestä akateemisesta tekemisestä saat muuten helposti tietoa sivulta Yliopisto palveluksessasi (https://www.lut.fi/yhteistyo-ja-palvelut)

@JuhisSaksa @UniLUT
 

Tässä blogissa julkaistaan lahtelaiseen elinkeinoelämään liittyviä kirjoituksia.

Juha-Matti Saksa

Kirjoitta toimii rehtorina Lappeenrannan-Lahden teknillisessä yliopistossa.