Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Mitä kuuluu yrittäjien syksyyn?

Suomen ilmasto tarjoaa meille neljä selvästi toisistaan erottuvaa vuodenaikaa. Se on rikkaus, joka tuo rytmiä elämään. Kesän taittuessa alkusyksyyn tunnelma piristyy kuin taikaiskusta. Vaikka lämpöä ja aurinkoa riittäisi, ilmassa on kuitenkin aavistus syksyn tuntua, jonka sinetöi tajuntaan viimeistään koulujen alkaminen.  Yhtäkkiä huomaa löytävänsä uutta intoa rutiineihin, joihin epäili olevansa kyllästynyt ikiajoiksi, mieleen tulvii ideoita ja suunnitelmia, ja kalenteri alkaa täyttyä tapaamisista, tapahtumista ja ehkäpä harrastuksistakin. On aika kääriä hihat ja ryhtyä hommiin.

Myös Lahden Yrittäjien syksy on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle, ja tekeillä on jännittäviä tapahtumia ja hankkeita. Jäsenkunnassamme on hyvin monenlaisia ja monen ikäisiä yrittäjiä, ja kuten sanotaan, yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Toivomme, että tapahtumatarjonnastamme löytyy iloa ja hyötyä mahdollisimman monille, ja sen vuoksi pyrimme suunnittelemaan sen monipuoliseksi, vaikkakin joistakin perinteisiksi käyneistä tapahtumista on tänä vuonna jouduttu luopumaan.

Näyttävin syksyn hankkeistamme on varmasti lokakuussa järjestettävä Valoviikko, jolla halutaan tuoda iloa ja positiivista virettä pimeneviin iltoihin sekä tehdä näkyväksi paikallisia yrityksiä ja yrittäjyyttä. Ideana on innostaa yrittäjät toteuttamaan erilaisia valoteoksia, tapahtumia, kulttuuria, taidetta ja värittää syksyistä maisemaa valojen avulla, kukin omalla tavallaan. Tule sinäkin mukaan tuomaan valoa syksyyn, saat samalla näkyvyyttä yrityksellesi!

Lisäksi syksyn mittaan on luvassa online-tapahtumia, kuten webinaareja, sekä jatkoa suosituille Zoom-sovelluksella pidettäville aamukahveille. Syyskuun alussa vietetään taas vuosittaista Yrittäjän päivää. Seuraa tiedotustamme ja tule rohkeasti mukaan!

Myös kattojärjestömme järjestää Lahdessa kiinnostavia tapahtumia, kuten kansanedustajatapaamisen, jossa kuullaan ajankohtaista asiaa alueemme kansanedustajien kertomana. Valtioneuvoston tervehdyksen tapaamiseen tuo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari. Lokakuussa juhlitaan yhdessä inspiroivia yritystarinoita, yrittämistä ja onnistumista Sibeliustalossa järjestettävässä maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa.

Pyrimme monipuolisuuteen myös viestinnässä, jotta tavoittaisimme eri kanavia suosivat jäsenemme kertoessamme omista ja yhteistyökumppaneidemme hankkeista ja tapahtumista. Lähetämme noin kerran kuussa jäsenkirjeen sähköpostitse ja viestitämme Facebookissa ja LinkedInissä sekä yhdistyksen verkkosivulla.  Näiden lisäksi myös kattojärjestömme lähettävät omia tiedotteitaan sähköpostitse, mutta vain Lahden yrittäjien jäsenkirjeessä kerrotaan oman paikallisyhdistyksen asioista ja tapahtumista.

Älä epäröi ottaa yhteyttä hallituksen jäseniin tai toimistoon, jos olet jäänyt jotain tietoa paitsi tai jos sinulla on kysyttävää! Yhteystiedot on julkaistu yhdistyksen verkkosivulla.

Vaikka jäsenemme eroavat huomattavasti toisistaan niin toimialansa kuin yrittäjyys- ja ikävuosiensakin puolesta, meillä yrittäjillä on myös paljon yhteistä. Kaikki yhdistyksen hallituksen jäsenet ovat itsekin yrittäjiä ja toivottavat joukkoonsa uusia aktiiveja, sillä syyskokouksessa vapautuu taas hallituspaikkoja. Pysy siis kuulolla ja tule mukaan toimintaamme - vaikuttamaan, verkottumaan ja virkistymään.

Innostavaa ja valoisaa syksyä kaikille!

 

 

Lahtelaiset yrittäjät kertovat tässä blogissa yrittämisen arjesta ja juhlasta.

Maarit Satukangas-Pohjola

Maarit on yrittäjänä Maris Multilingual:ssa ja Lahden Yrittäjien hallituksen jäsen.