Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Valofestivaalit

Valofestivaalit

Aika

10.10.2020 | 0:15 - 17.10.2020 | 23:45

Paikka

Päijät-Häme
Muut tapahtumat

Tule mukaan Yrittäjien Valofestivaaliin

"Päijät-Hämeen alueen paikallisyhdistykset toteuttavat alueellisen Valofestivaalin ajalle 10.-17.10.2020.

Tämän tarkoituksena on tuoda positiivista virettä pimeneviin iltoihin ja yhteistä iloa näihin haastaviin aikoihin"

 

Valofestivaalin ajatuksena on tarjota korona vapaasti erilaisia valoteoksia, tapahtumia, kulttuuria, taidetta ja värittää syksyistä maisemaa valojen avulla.

Paikallisyhdistykset kokoavat oman alueen mukaan lähtevät yritykset ja toimijat ja toimittavat koosteen Päijät-Hämeen yrittäjien toimistolle 21.8.2020 mennessä.

Päijät-Hämeen yrittäjät kokoavat mukaan lähtevät yritykset ja toimijat yhteiseen karttapohjaan ja nettisivulle.

Täältä yleisö pääsee katsomaan kaikkien kuntien tapahtumat ja valoteokset.

5.9.2020 Yrittäjien päivänä julkaisemme Valofestivaalin ohjelman ja aloitamme markkinoinnin koko Päijät-Hämeen alueella.

Mukaan lähtevät yritykset ja toimijat toteuttavat haluamansa valoteoksen/valaistuksen tai tapahtuman ja ilmoittavat teoksen/tapahtuman nimen ja lisäinfon siitä paikallisyhdistykselle 20.8.2020 mennessä.

Jokainen mukaan lähtevä yritys järjestää ja maksaa/ ostaa itse valoteoksensa tai tapahtuman toteuttavan palveluntarjoajan.

 

Ideat:

Valo-viikon voi toteuttaa monella tapaa ja myös ilman rahallista panostusta tai ilman mitään varsinaista rakennettua teosta.

 

Valaistaan yrityksen tila/tilat, tai joku muu paikallinen haluamanne kohde väreillä tai haluamallanne tavalla. Tie, silta, rakennus, liiketila, puisto, metsä tai vastaava paikka.

Valaistuksen toivotaan olevan päällä koko valo-festivaalin ajan tai jos kyseessä yksittäinen tapahtuma, niin siitä myös tarkat tiedot, jotta ihmiset osaavat paikalle oikeaan aikaan.

Eli paikalliset yrittäjät valaisevat haluamansa paikan ja se merkitään valoviikkojen karttaan.

Se voi olla yksittäinen

- tapahtuma

- valokuvio

- taideteos

- kokoontuminen

- valocruising

 

Esimerkkinä, vaikka paikalliset kuljetusyritykset kokoontuvat johonkin ja valaisevat autoillaan jonkun paikan ja esittelevät kalustoa ja toimintaa.

Se voi kestää, vaikka vain tunnin. Se voi tapahtuma henkilöautoilla, mopoilla tai vaikka polkupyörillä tai traktoreilla.

 

Se voi olla

- luontopolku

- kävelyretki

- lyhtykulkue

- kokko

Esimerkiksi, vaikka lammen/järven rannalle missä kaikilla on mukana lyhdyt tai taskulamput ja siellä voidaan vaikka laulaa jotain tai vaikka tarjota makkaraa tai piparia.

 

Se voi olla

- heijastimien ripustamista

 

Esimerkiksi, vaikka jonkun puun oksille heijastimien ripustamisen, niin että koko puu tai puisto on täysi heijastimia ja jokainen kävijä voi käydä ottamassa siitä itselleen omansa tai ripustaa sinne oman heijastimen.

 

Se voi olla

- liikuntaa

- livenä

- etänä

- streamattuna

Esimerkiksi, vaikka "yöuinti" uimahallissa tai vaikka disco ulkona.

 

Se voi olla

- kirpputori/takakonttikirppis

- kyläjuhla

- picnic

Esimerkiksi, vaikka ilta aikaan, jossain parkkipaikalla, voi kokoontua turvallisesti tarpeeksi isoin välein ja tehdä yhdessä hyvää, kerätä vaikka rahaa johonkin yhteiseen hyvään.

 

Kohteen valaiseminen on siis vain yksi valofestivaalin idea, se voi olla paljon muutakin valon ympärillä ja vain taivas on rajana ideoinnissa ja keksimisessä.