Kaikki koronasta yrittäjälle

Kerromme sinulle, mitä juuri yrittäjän pitää tietää koronasta. Tältä sivulta löydät esimerkiksi vastaukset yrittäjien yleisimpiin koronavirukseen liittyviin kysymyksiin.

UKK korona
UKK korona yy
Alueesi korona-apu yrittäjälle

Alueesi korona-apu yrittäjälle

Erityisesti liiketoimintaan, sen sopeuttamiseen, maksujärjestelyihin sekä yrityksille suunnatun julkisen koronarahoituksen hakemiseen liittyvä maksuton ja luottamuksellinen apu.

Huolehdi itsestäsi, yrittäjä

1. Rauhoita mieltäsi ja huolehdi omasta jaksamisestasi.

2. Rajoita infoähkyä. Seuraa luotettavia lähteitä ja päivitä tietosi kerran, pari päivässä.

3. Ota muutama hetki itsellesi; rentoutuminen, kehon kuuntelu, rauhallinen liikunta.

4. Jos rentoutuminen ei onnistu, et saa nukuttua ja ahdistaa, hae apua, se ei ole häpeällistä.

5. Puhu tunteistasi – terveydenhuollon henkilöstölle, mielenterveyspalveluiden henkilöstölle tai kenelle tahansa jolle voit puhua. Voit soittaa Ella Kärki, 040- 510 3289, Anneli Ollilainen, 050- 411 3523, Jukka Mikkonen, 050 024 2072. Nämä monessa sopassa keitetyt konkarit ovat lupautuneet jeesaamaan ja antamaan vertaistukea tarvittaessa.

5. Tee tilannearvio itse tai tarvittaessa luotettavan tahon kanssa.

6. Pitäydy tosiasioissa, älä panikoi, ratkaisuja on olemassa. 7. Keskity siihen, mitä itse voittilanteessa tehdä. Kaikkeen et voi vaikuttaa.

8. Priorisoi oma jaksaminen. Pystyt tekemäänviisaampia valintoja ja päätöksiä ja auttamaan muita ainoastaan, kun itse voithyvin.

9. Puhu omista tuntemuksistasi läheisille,hae ammattiapua ja vertaistukea.

10. Kriisiprosessi vie aikaa. Anna itsellesi lupa siihen, oman itsensä edelle ei voi mennä. Läpikäymättömät kriisit voivat olla aikapommi, vaikeuttaa elämää tai aktivoitua uuden kriisin tullessa.

11. Peräänantamattoman sisun sijaan on hyvä välillä joustaa ja taipua mieluummin kuin taittua. Joskus irti päästäminen on paras ratkaisu. Konkurssi tai yrityksen lopettaminen ei lopeta elämää.