Mika Hippeläinen | MKH Rakennustarvike

”Mitä enemmän meitä jäseniä on, sitä enemmän sananvaltaa Yrittäjillä on”

Mika Hippeläinen toimii yrittäjänä isänsä ja isoisänsä jalanjäljissä. Yrittäjien jäsenenä hän on saanut käytännön hyötyä jäsenalennuksista ja neuvontapalvelusta. Huvia taas ovat tarjonneet tapahtumat, joissa hän on viihtynyt muiden yrittäjien kanssa.

Kolmekymppiselle Mika Hippeläiselle yrittäjyys ei ole ollut varsinaisesti vaihtoehto vaan selvä valinta. Hän perusti yrityksensä MKH Rakennustarvikkeen vuonna 2016 Pirkanmaan Rautajärvelle samalle tontille, jolla jo hänen isänsä ja isoisänsä ovat harjoittaneet yritystoimintaa.

– Yrittäjyys on vähän kuin dna:han kirjoitettu. Koskaan en ole ollut töissä toisella. Kun ikää on tullut lisää, on tietysti tullut palloteltua erilaisia vaihtoehtoja, mutta yrittäjyys on aina vienyt voiton. Tuntuu tärkeältä jatkaa edellisten sukupolvien työtä, Hippeläinen sanoo.

Asiakkaat ovat yrittäjyyden suola

MKH Rakennustarvike myy jalostettua puutavaraa ja rakennustarvikkeita osana yksityisyrittäjien Rautanet-ketjua. Valikoimaan kuuluvat myös höylähirsikehikot ja niiden pystytys. Puuelementtirakentaminen onkin yrityksen ydinosaamista.

Puuelementeistä syntyy halleja, talleja ja varastoja periaatteella ”ruutupaperi ja kynä riittää, me hoidamme loput”. Se kuvaa hyvin myös Hippeläisen ajatuksia yrittäjyydestä ja omasta osaamisestaan.

– Yrittäjänä tunnen ylpeyttä siitä, että osaan jotakin sellaista, mitä muut välttämättä eivät. On palkitsevaa pystyä ratkaisemaan ongelma tai hoitamaan asia niin, että tuottaa toisille ihmisille iloa ja hyötyä. Siitä saa itsekin onnistumisen iloa. Parhaita juttuja yrittäjyydessä ovat asiakkaat, joiden kanssa välit voivat olla läheisetkin.

Jäsenyys kasvattaa Yrittäjien vaikutusmahdollisuuksia

MKH Rakennustarvikkeella on kolme palkattua työntekijää. Vaikka Hippeläinen on työnantaja, hänestä tuntuu joskus yksinyrittäjältä.

– Ilman yhtiökumppania ei ole taakan jakajaa. Se korostuu nyt, kun yritys on kasvuvaiheessa. Kaikenlaisia haasteita on tullut eteen ellei aivan päivittäin, niin viikoittain. Aina niistä on kuitenkin selvitty, suomalaisella sisulla varmaankin. Periksi en ole tottunut antamaan, vaikka välillä onkin kieltämättä ollut rankkaa.

Yrittäjien jäsenyys on kannattanut sekä hyödyn että huvin kannalta. Hippeläinen liittyi mukaan heti yrityksensä perustettuaan.

– Olen saanut apua maksuttomasta lakipuhelimesta muun muassa työsopimuksen laatimiseen, kun olen ollut palkkaamassa uutta työntekijää. Olen myös hyödyntänyt jäsenalennuksia ja käynyt Yrittäjien tapahtumissa pitämässä hauskaa samanhenkisten ihmisten kanssa. Me yrittäjät olemme toimialasta riippumatta pitkälti samassa tilanteessa ja ymmärrämme toisiamme.

Hippeläiselle on myös tärkeää kuulua yrittäjien omaan etujärjestöön. – Suosittelen liittymään mukaan! Mitä enemmän meitä jäseniä on, sitä enemmän sananvaltaa ja vaikutusmahdollisuuksia Yrittäjillä on.

Tule sinäkin mukaan omiesi pariin, Suomen suurimpaan yrittäjäyhteisöön.

Jäsenenä saat liiketoimintaasi edistävät palvelut ja asiantuntijoidemme neuvot käyttöösi sekä nautit rahanarvoisista eduista.
Liity jäseneksi