Elinvoima-seminaari 30.1.2019 Pirkanmaan kuntavaikuttajille

Seminaari on tarkoitettu Pirkanmaan kuntien viranhaltijajohdolle ja luottamushenkilöille ja sen teemana on kuntien yrittäjäystävällisyyden ja elinvoimaisuuden kehittäminen. Seminaarin yhteydessä palkitaan Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta 2019 -kilpailun voittajakunta sekä viimeisen vuoden aikana eniten elinvoima-asemaansa parantanut kunta. Seminaari järjestetään 30.1. klo 12-16.30 Ylöjärven Koulutuskeskus Valossa. #elinvoimaseminaari

>> Linkki seminaarin esitysmateriaaliin

>> Linkki palautelomakkeeseen

Ohjelma

11.45–13.00 Ilmoittautuminen
12.00–13.00 Lounas ja kahvi

  • Mahdollisuus osallistua Yrittäjyyslukio-kiertokävelylle joko klo 12.00 (kesto noin 15 min.) tai klo 12.35 (kesto noin 15 min.)

13.00–16.30  Seminaarin ohjelmassa:

Tervetulosanat
- Janne Vuorinen, puheenjohtaja, Pirkanmaan Yrittäjät

Vuosi 2018 Pirkanmaan Yrittäjyys- ja elinvoimakuntana
- Jarkko Sorvanto, kaupunginjohtaja, Ylöjärven kaupunki

Yrittäjyyslukion tervehdys
- Jarkko Tuomennoro, rehtori, Ylöjärven yrittäjyyslukio

Elinvoima muodostuu osaavasta työvoimasta, pääomasta ja teknologisesta kehityksestä
- Mika Kuismanen, pääekonomisti, Suomen Yrittäjät

Kahvi- ja jaloittelutauko

Yritysystävällisen kunnan ainekset ja uhat
- Satu Grekin, elinkeino- ja kilpailuasioiden päällikkö, Suomen Yrittäjät

Näin kuntasi kasvaa ja erottuu markkinoinnilla
- Katri Tanni, Digital Customer Journey Strategist, CEO, Differo Oy

Yrittäjät ja kolmet vaalit
- Pasi Mäkinen, toimitusjohtaja, Pirkanmaan Yrittäjät

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta 2019 –kilpailun satoa: Hyviä käytäntöjä Pirkanmaan kunnista
- Maria Virtanen, elinkeinoasioiden päällikkö, Pirkanmaan Yrittäjät

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta 2019 –kilpailun palkintojenjako

Yrittäjyyslukion bändin musiikkiesitys

- Esiintyjinä: Laura Mäkiharju, Aino-Maria Korppila, Siiri Riutta, Cecilia Muhonen, Milana Itäpää, Iida Vainionperä, Jesse Salmi ja Veikka Kukko

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 21.1.2019 osoitteessa:
https://www.webropolsurveys.com/S/D18D591E7750FDBF.par

 

Puhujat

Mika Kuismanen

Taloustieteilijä ja Suomen Yrittäjien pääekonomisti. Työskennellyt aiemmin finanssineuvoksena ja kansantalousosaston suhdanneyksikön päällikkönä valtiovarainministeriössä, ekonomistina Suomen Pankissa ja Euroopan keskuspankissa sekä tutkijana Valtion taloudellisessa tutkimuksessa.  Valtiotieteiden lisensiaatti Helsingin yliopistosta ja taloustieteen tohtori University College Londonista. Tutkinut mm. työn tarjontaa sekä erilaisten verojärjestelmien tehokkuutta ja tulonjakovaikutuksia.

Satu Grekin

Hallintotieteiden maisteri Satu Grekin työskentelee Suomen Yrittäjissä elinkeino- ja kilpailuasioiden päällikkönä. Työskennellyt aiemmin keskusjärjestön vero- ja kilpailuasiantuntijana sekä valtionhallinnossa ja konsulttina. Toimenkuvaan kuuluu kunta- ja maakuntatason vaikuttaminen ja kilpailuneutraliteetin parantaminen eli tasapuolisen kilpailuasetelman edistäminen julkisen ja yksityisen elinkeinotoiminnan välillä. Satu vaikuttaa myös kunnalliseen omistajapolitiikkaan, jotta mahdollisia kuntayhtiöitä omistajaohjataan pysymään pieninä ja hyödyntämään yrittäjyyttä ja monituottajuutta.

Katri Tanni

Digital Customer Journey Strategist, CEO, PhD
Differo Oy

 

   
   

 

Janne Vuorinen

Puheenjohtaja, Pirkanmaan Yrittäjät

 

Jarkko Sorvanto

Kaupunginjohtaja, Ylöjärven kaupunki

* Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta 2018 *

 

Jarkko Tuomennoro

Rehtori, Ylöjärven lukio


Ylöjärven lukio on 450 opiskelijan oppilaitos, jolla on 14 vuoden perinteet yrittäjyyskasvatuksesta. Syksyllä 2018 aloitimme yrittäjyyden erityistehtävän saaneena lukiona. Vuosittain 40 opiskelijaa valitaan Yrittäjyyslinjalle, joille haluamme tarjota erinomaiset työelämävalmiudet ja lisätä heidän itsetuntemustaan käytännön projektien kautta. Mottomme yrittäjyydestä kuuluu: Yrittäjyys on uskallusta ylittää kaikkea mitä olet!
 

Pasi Mäkinen

Toimitusjohtaja, Pirkanmaan Yrittäjät

Maria Virtanen

Elinkeinoasioiden päällikkö, Pirkanmaan Yrittäjät

 

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta 2019 -kilpailu

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailun tarkoitus on kannustaa kuntia elinvoimatekijöidensä kehittämiseen sekä vahvistaa kuntien ja yrittäjien välistä vuoropuhelua ja yhteistyötä. Kilpailussa kunnat ja yrittäjäjärjestön paikallisyhdistykset arvioivat yhdessä kunnan toimintaa.

Vastausten perusteella Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto valitsevat voittajakunnan, joka palkitaan 30. tammikuuta 2019 Pirkanmaan Yrittäjien järjestämässä Elinvoima-seminaarissa. Voittajakunta saa palkinnon lisäksi käyttää seuraavan vuoden ajan Pirkanmaan yrittäjyys ja elinvoimakunta -nimikettä. Kilpailussa palkitaan myös viimeisen vuoden aikana eniten yrittäjyys- ja elinvoima-asemaansa parantanut kunta.

Saapuminen seminaariin

Ylöjärven Koulutuskeskus Valoon pääsee Tampereen keskustasta linja-autoilla 80, 81 ja 85. Bussista kannattaa jäädä Ylöjärven keskustassa pysäkillä Asemantie, josta on alle kilometrin kävely kevyenliikenteenväylää pitkin Valoon. Vaihtoehtoisesti Ylöjärven keskustassa Matkatien pysäkillä voi vaihtaa bussiin nro 83, joka pysähtyy Valon edessä Vaasantiellä pysäkillä nimeltä Ylöjärven lukio.

Omalla autolla tulevat seminaarivieraat voivat käyttää Koulutuskeskus Valon opiskelijoille varattuja pysäköintialueita molemmin puolin Pallotietä (kentät koulun vieressä).

Kilometrin säteellä sijaitsee myös Kauppakeskus Elo ja Elovainion muita kaupallisia palveluita, kuten Juustoportti, tavaratalo Hurrikaani ja ruokakauppa Ruokakeidas.

Koulutuskeskus Valo

Ylöjärven Koulutuskeskus Valo yhdistää poikkeuksellisella tavalla lukion, ammattiopiston, aikuiskoulutuksen sekä yrittäjyysopinnot saman katon alle. Valossa toimivat myös Ylöjärven lisäopetus (kymppiluokka) sekä Tampereen seudun työväenopiston Ylöjärven toimisto ja osa opetusta. Koulutuskeskus sijaitsee Ylöjärven keskustassa rautatien ja Vaasantien välisellä alueella lähellä jäähallia (Pallotie 5). Valo valmistui vuonna 2012.

Ylöjärven yrittäjyyslukio on toinen Suomen kahdesta yrittäjyyslukiosta, ja ainoa yrittäjyyslukio pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Ylöjärven lukiolle on myönnetty yrittäjyyden erityinen koulutustehtävä, jonka mukainen uusi yrittäjyyslinja alkoi elokuussa 2018.

150-vuotias Ylöjärvi toivottaa Sinut tervetulleeksi

Ylöjärvi - rohkea edelläkävijä

Ylöjärvi haluaa olla rohkea edelläkävijä. Tämä strateginen tavoite liittyy ennen kaikkea asenteeseen ja tekemisen tapaan. Tavoitetta tukevat kaupungin arvot: kehitysrohkeus, vastuullisuus, oikeudenmukaisuus ja turvallisuus.

Ylöjärven kunta perustettiin vuonna 1869. Ylöjärven syntymäpäivää vietetään 24. tammikuuta; vuonna 2019 Ylöjärvi täyttää 150 vuotta. Juhlavuosi näkyy erilaisissa tapahtumissa läpi vuoden. Ylöjärvellä asuu paljon lapsiperheitä ja 33 000 asukkaan raja rikkoutui viime vuonna.

Ylöjärvi tunnetaan myös Eppu Normaalin kotikaupunkina. Kuvanveistäjä Kimmo Schroderuksen toteuttama Eppu Normaali -veistos ”Alamökki” julkistettiin viime kesänä Ylöjärven kaupungintalon aukiolla.

Ylöjärven keskusta käsittää Kirkonseudun, Soppeenmäen ja Elovainion alueet. Elovainion palvelut ja Kauppakeskus Elo sijaitsevat Koulutuskeskus Valon tuntumassa. Tuoreita kaupallisia toimijoita Elovainion alueella ovat mm. Juustoportti, tavaratalo Hurrikaani ja ruokakauppa Ruokakeidas. Kannattaa poiketa ostoksilla ennen seminaaria tai sen jälkeen.

Katso Ylöjärveä Eppujen silmin - lataa reittisovellus puhelimeesi

Eppu Normaali ja Ylöjärven Yrityspalvelu Oy ovat luoneet yhteistyössä Eppu Normaalin Ylöjärvi -kohdereitin, joka julkaistiin samana päivänä Eppu Normaali -veistoksen kanssa, 29. elokuuta 2018. Mobiilisovelluksen avulla Ylöjärveä voi katsoa Eppujen silmin.

Reitti tutustuttaa kävijän sekä Ylöjärven että Eppu Normaalin historiaan. Tutuksi tulevat esimerkiksi Moision koulun tupakkaruutu, Vahantajoki ja Mutalan seurantalo. Osa kohteista kertoo enemmän Ylöjärven kaupungin tarinaa, mutta kuitenkin Eppuihin kytkeytyen, joskus yllättävälläkin tavalla.

Kohdekuvaukset ovat suurimmalta osin Eppujen omaa käsialaa, etenkin Eppu Normaalin kitaristi Juha Torvinen on ollut reittiä rakentamassa. Reitillä on Eppujen ja Ylöjärven yhteisiä paikkoja kolmetoista. Eppujen paikkojen historiaa lukee ääneen solisti Martti Syrjä. Teknisestä toteutuksesta vastaa Citynomadi Oy.

Maksuttoman Nomadi-sovelluksen voi ladata puhelimen sovelluskaupasta tai hakea osoitteesta app.citynomadi.com