Etsi

Hankintaneuvonta

Hankintavahtipalvelu

Varsinais-Suomen Yrittäjät sulki 31.12.2018 ylläpitämänsä Hankinta-asiamies.fi -sivuston. Vuonna 2019 tarjolla ei ole maksutonta hankintailmoitusten ja tarjouspyyntöjen vahtipalvelua. 

Mercell Suomi Oy:n hankintavahtipalvelun käyttäjiksi siirtyneitä palvellaan osoitteessa: , puh. 02 07 52 86 00. 

Valtion hankintailmoitukset.fi-palvelu uudistuu ja uusi Hilma on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2020 alussa. Palvelu tulee jatkossa tarjoamaan mahdollisuuden tilata ilmoituksia itseä kiinnostavista hankinnoista.


Missä hankintailmoituksia julkaistaan?

Kansallisen kynnysarvon ylittävät hankinnat julkaistaan HILMA-palvelussa internetissä, osoite: https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/ . Hilma uudistuu ja uusi Hilma on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2020 alussa. Palvelu tulee jatkossa tarjoamaan mahdollisuuden tilata ilmoituksia itseä kiinnostavista hankinnoista. 

EU-kynnysarvon ylittävät hankinnat julkaistaan HILMA-palvelussa kuten kansalliset ilmoitukset. Lisäksi EU-kynnysarvon ylittävät hankinnat julkaistaan EU TED tietokannassa ja virallisessa lehdessä.

Pienhankintailmoitukset julkaistaan useimmiten hankintayksiköiden omilla internetsivuilla tai julkaisemalla ilmoitus paikallislehdessä, kunnan ilmoitustaululla jne. Käytäntö vaihtelee niin ilmoitusten sisällön kuin euromääräisten rajojen suhteen.


Mistä saa usein tarjouksen liitteiksi vaadittavat asiakirjat?

  • Todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus (verottajalta)
  • Kaupparekisteriote (Patentti- ja rekisterihallituksen kaupparekisteristä)
  • Tiedot arvonlisä-, työnantaja- ja ennakonperintärekistereihin kuulumisesta (YTJ-palvelusta)
  • Tiedot lakisääteisten vakuutuksien voimassaolosta ja vakuutusmaksujen maksamisesta (omalta vakuutusyhtiöltä)
  • Luottotietoraportti (mm. Suomen Asiakastieto Oy, oma pankki)
  • Tiedot sovellettavista työehtosopimuksista (ammattiliitolta)

Hankintaopas 

Kittilän KIDEVE Elinkeinopalvelujen, Kittilän ja Sodankylän kuntien sekä alueen yrittäjien yhteishankkeen tuloksena syntynyt hankintaopas tarjoaa selkeää ja helposti lähestyttävää tietoa. Mukana on tapausesimerkkejä, hyödyllisiä muistilistoja ja Opittua-osioita, hankintasanasto, usein kysyttyjä kysymyksiä ja linkkejä muihin tietolähteisiin. 

Tukipyynnöt

Mercell Suomi Oy:n hankintavahtipalvelun käyttäjiksi siirtyneitä palvellaan osoitteessa: , puh. 02 07 52 86 00. 

Tukipyynnön Pirkanmaan hankintaneuvontaan voi jättää tämän sivun lomakkeen kautta. 

Kaikki Suomen Yrittäjien hankintaneuvojat löydät osoitteesta: https://www.yrittajat.fi/yrittajan-abc/yritystoiminnan-abc/julkiset-hankinnat/suomen-yrittajien-hankintaneuvonta-553148

Hankintaneuvonta tukipyyntö