Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Aamukahvitilaisuus maaseudun yrityksille

Aamukahvitilaisuus maaseudun yrityksille

Aika

18.5.2021 | 8:00 - 9:15

Paikka

Teams

Hinta

maksuton
Muiden tapahtumat

Maaseudun kehittäminen on puhuttanut kovasti koronakriisin aikana ja erilaisia koulutuksia ja webinaareja on järjestetty viime aikoina aktiivisesti. Yrittäjän kalenteri on kuitenkin perinteisesti hyvin varattu eikä aikaa ja mahdollisuuksia ole aina osallistua kiinnostaviin tilaisuuksiin/koulutuksiin.

Päätimme järjestää yrittäjien ehdoilla napakan aamukahvitilaisuuden, johon olemme kutsuneet vieraaksi Vaasan yliopiston tutkijatohtori Niklas Lundströmin kertomaan maaseudun paikkaseksikkyyden hyödyntämisestä yritysten markkinoinnissa ja brändäyksessä.

Ohjelma: 

  • 8.00 Tilaisuuden avaussanat
    • Jere Talvitie, Pirkanmaan ELY-keskus
  • 8.05 Eväitä markkinointiin
    • Niklas Lundström, tutkijatohtori, Vaasan yliopisto
  • 9.05 Rahoitusmahdollisuudet maaseudun yrityksille
    • Saija Selin, Pirkanmaan ELY-keskus

Lundström on ollut vetäjänä Koneen säätiön rahoittamassa tutkimushankkeessa, jossa analysoitiin yrityksiä, jotka hyödyntävät maaseudun paikkaseksikkyyttämarkkinointiviestinnässään. Näitä löytyi etenkin kuluttajatuotteita valmistavista yrityksistä kuten Kyrö Distillery, hunajaa valmistava Sugardaddies, huonekaluyritys Hakola ja käsitöiden Myssyfarmi. Tutkimushanke sai rahoitusta Koneen säätiöltä.

– Paikkaseksikkyys on uusi rohkea tapa käsitteellistää maaseutua. Uudenlainen visuaalisuus, urbaani elämä ja uusi sukupolvi luovat yhdessä uusia merkityksiä ja mielikuvia maaseudusta. Mielikuvissa korostuvat selkeys, minimalistisuus ja urbaanin elämäntyylin sekoittuminen maaseudun perinteiseen merkitysmaailmaan.

Tutkimuksen mukaan alkoholin valmistus, kosmetiikka, ruoka ja elintarvikkeet, vaatetus ja tekstiilit, huonekalut ja design olivattyypillisimmät paikkaseksikkyyttä markkinoinnissaan käyttävät alat.

– Usein ajatellaan, että maaseutu on takaperoinen eikä herätä mitään kiinnostusta. Nämä yritykset ovat onnistuneet kääntämään tämän positiiviseksi, ne ovat pystyneet sanoittamaan ja visualisoimaan maaseutua mielikuvien kautta, kertoo aluetieteen alalta tutkimusta tehnyt Lundström.

Lundströmin puheenvuoron lisäksi tilaisuudessa kerrotaan lyhyesti ELY-keskuksen rahoitusmahdollisuuksista maaseudulla toimiville yrityksille.