Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Opiskelijat yritysvierailulla

Osaajapula tulee -oletko valmis? - Webinaari ja treffit yrityksille ja oppilaitoksille

Osaajapula tulee -oletko valmis? - Webinaari ja treffit yrityksille ja oppilaitoksille

Aika

28.10.2021 | 14:00

Paikka

Zoom-tapaaminen
Verkostoituminen

Miten työvoiman ammattilaisten tarve ja osaajapula näkyvät nyt ja tulevaisuudessa alan yrityksissä ja rekrytoinneissa? Millaisia yhteistyön malleja on jo nyt olemassa, joilla voimme innostaa nuoria opiskelemaan ja työllistymään osaajatarpeesta kärsiville aloille? Miten voimme tehdä vaikuttavampaa yhteistyötä helpottaaksemme kasvavaa osaajapulaa ja työvoiman tarvetta? 

Järjestämme 28.10.2021 yhteisen webinaarin yrityksille, toisen asteen ja perusasteen opinto-ohjaajille ja oppilaitosjohdolle. 

Tapahtuma koostuu kahdesta osiosta: webinaari klo 14.00-15.00 sekä yritysten ja oppilaitosten treffit klo 15.00-16.00.  

Tapahtuman alun webinaarissa esitellään Parkanon-malli, jolla on onnistuttu ratkaisemaan yritysten, kunnan ja koulutuksenjärjestäjän yhteistyöllä kone- ja metalliteollisuuden sekä sote-alan työvoima- ja osaajatarvetta.  Tämä erinomaisesti toimiva malli on nostanut huomattavasti nuorten kiinnostusta kouluttautua työvoimapulasta kärsiville aloille ja lisännyt työllistymistä. Malli on herättänyt myös valtakunnallisesti kiinnostusta. 

Tapahtuman loppupuolella järjestettävillä treffeillä opinto-ohjaajilla ja yrityksillä on mahdollisuus keskustella keskenään ja sopia yhteistyökokeilun järjestämisestä. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan kuulemaan lisää näistä aiheista, verkostoitumaan ja kehittämään yhteistyötä käytännön tasolla eteenpäin! 

>> Ilmoittaudu mukaan tästä 


Kenelle? 

Sinulle, joka olet kiinnostunut samaan tietoa enemmän Pirkanmaan alueen ammattitaitoisen työvoiman osaajapulasta ja tulevaisuuden kuvasta. Haluat tietää enemmän alueella jo toimivasta ja hyviä tuloksia saaneesta toimintamallista, jolla on ratkaistu osaaja- ja työvoimapulaa. Yrittäjänä haluat varmistaa, että saat osaavaa työvoimaa. Olet kiinnostunut kokeilemaan yritys-oppilaitosyhteistyötä, jolla on suoria vaikutusmahdollisuuksia nuorten ammatinvalintaan ja urapolkuihin.  


Järjestäjät

Osana Sitran osaamisen aika -alueiden kehittämistyötä olemme kartoittaneet työryhmässämme akuutin työvoiman tarvetta ja osaamisen kohtaantoa koko Pirkanmaalla. Olemme havainneet, että tarve on suuri vahvempaan osaamistarpeiden ennakointiin ja yhteistyömallien kehittämiseen, joilla tulevaisuudessakin työvoimapulasta kärsivät alat löytävät osaavaa työvoimaa. Alueella toimii jo hyviä oppilaitos- ja yritysyhteistyömalleja (Parkanon malli, Konepajakoulu 2.0), joita tässä työssä voidaan hyödyntää ja levittää. Haluammekin motivoida alueen oppilaitoksia ja yrityksiä toimimaan vahvemmassa käytännön yhteistyössä, ennakoimaan osaajapulaa ja tekemään Pirkanmaan tulevaisuutta yhdessä!   

Maria Virtanen, Pirkanmaan yrittäjät  

Ilkka Piiroinen, TAMK 

Pasi Julkunen, Mexlink Oy 

Maria Lanteri, SASKY koulutuskuntayhtymä 

Sari Pirttiluoto, Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut 

Marko Mäkinen, Pirkanmaan liitto