Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Pirkanmaan parhaat NY-yritykset valittiin

Nuori Yrittäjyys ry ja Kauppakeskus Tullintori järjestivät yhdessä 4. maaliskuuta Pirkanmaan NY-aluemessut Tullintorilla. Aluemessut ovat osa Nuori Yrittäjyys ry:n NY Vuosi yrittäjänä -opinto-ohjelmaa, jossa perus- ja toisen asteen nuoret perustavat oikealla rahalla toimivan harjoitusyrityksen (NY-yrityksen) lukuvuoden ajaksi. Pirkanmaa on tänä lukuvuonna NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman suurin alue ja perustettuja NY-yrityksiä on jo 185 ja näissä on mukana nuoria 609. Edustettuna ovat peruskoulut, lukiot ja ammatilliset oppilaitokset.

Paikalla Tullintorilla oli yhteensä 29 NY-yritystä ja lähes 100 nuorta esittelemässä itse ideoimiaan ja toteuttamiaan tuotteita ja palveluita.

Parhaaksi myyjäksi valittiin Hugo Uusi-Mikkola Lavamafia NY-yrityksestä, joka on Tyryn koulusta Valkeakoskelta. Hugon NY-yritys tekee huonekaluja kuljetuslavoista. Tuomariston mielestä Hugo on syntynyt myyjäksi ja voisi myydä mitä vaan. Aluemessujen paras tuote oli Ylöjärven lukion Bullet Beats NY:n käytetyistä hylsyistä tehdyt kuulokkeet. Tuomaristo kuvaili tuotetta innovatiiviseksi ja ekologiseksi. Parasta palvelua messuilla tuomariston mielestä tarjosi Teulas NY Anna Tapion koulusta. Heidän palvelunsa perustuu aitoon haluun auttaa. Yritys ohjaa tuotoistaan puolet suoraan uudelle Lastensairaalalle.

Perusasteen parhaaksi NY-yritykseksi osalta valittiin Hiiri & Konna NY Anna Tapion koulusta. He valmistavat itse ympäristöystävällisiä huulirasvoja. Hiiri & Konna NY oli myynyt jo yli 300 tuotetta toimintansa aikana. Myös esillepanoon oli kiinnitetty huomiota ja tuotteen hinnoittelu mietitty loppuun asti. Parhaaksi toisen asteen NY-yritykseksi valittiin NSSB NY Kalevan lukiosta. NSSB NY:n asiakaslähtöisenä liikeideana on tarjota kokonaisvaltaisia ratkaisuja yritysasiakkaiden tarpeisiin. Tällä hetkellä NSSB NY auttaa tamperelaista autokoulua uusasiakashankinnassa. Tämän lisäksi yrityksellä on tarkoitus tarjota esimerkiksi markkinointiapua pirkanmaalaisille yrityksille.

–  Nuoret olivat keksineet innovatiivisia ja ekologisia tuotteita ja palveluita, joille varmasti riittää kysyntää Pirkanmaalla ja koko Suomessa, sanoo Pirkanmaan Nuorten Yrittäjien Voimalan Esa Jalonen.
 

Lisätietoja:
Eemeli Alanne, tapahtumakoordinaattori, Nuori Yrittäjyys ry & 044 7287 837