Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Oikeus voitti: Yrittäjäjärjestölle lähetetyt valelaskut vahvistettiin aiheettomiksi

Pirkanmaan Yrittäjä Oy:n ja Opasmedia Oy:n välinen kiista on saatu päätökseen: Pirkanmaan käräjäoikeus on hylännyt Opasmedian tekemät takaisinsaantihakemukset sekä todennut, että kuittausvaatimus, joka perustui valelaskuihin, on perusteeton.

Opasmedian toimitusjohtaja Mika Tuomainen haki takaisinsaantia käräjäoikeuden joulukuussa 2015 antamiin yksipuolisiin tuomioihin, joilla oikeus velvoitti Opasmedian ja Tuomaisen maksamaan Pirkanmaan Yrittäjille pääomaa noin 156 000 euroa korkoineen. Tuomaisen vastuu tapauksessa perustuu hänen antamaansa omavelkaiseen takaukseen. Hän on siis aiemmin henkilökohtaisesti taannut yrityksensä velan Pirkanmaan Yrittäjille.

Oikeuden tekemän päätöksen myötä vastapuolen korvattavaksi jää 156 000 euroa korkoineen ja oikeudenkäyntikuluja noin 10 000 euroa. Käräjäoikeuden päätös tarkoittaa, että Pirkanmaan Yrittäjät voi vihdoin toimittaa tuomion ulosottoon.  

Lisäksi oikeus totesi, että Opasmedian kuittausvaatimus, suuruudeltaan 600 000 euroa vastaavan osalta, on perusteeton. Kuittausvaatimus kun perustui valelaskuihin.

- Tapaus on ollut varsin opettavainen siinä mielessä, miten aiheettomilla laskuilla ja röyhkeällä toimintatavalla voidaan saada melkoisen paljon haittaa toiselle yrittäjälle. Valitettavasti vastaavanlaisia tapauksia on muitakin, mutta onneksi nyt loppuun käsitelty tapaus osoittaa, että oikeus ja rehellinen tapa toimia voittavat, toteaa toimitusjohtaja Pasi Mäkinen Pirkanmaan Yrittäjistä.


Taustaa:

Pirkanmaan Yrittäjä -lehteä kustantava Pirkanmaan Yrittäjä Oy purki mainosalihankintasopimuksen Opasmedia Oy:n kanssa maaliskuussa 2015. Syynä olivat taloudelliset syyt: seitsemän vuotta kestäneen alihankintasuhteen aikana alihankkija jätti tilittämättä suuren summan maksusaatavia ja sovituista maksusuunnitelmista huolimatta jätti velkansa maksamatta.

Pirkanmaan Yrittäjä Oy aloitti helmikuussa 2016 perintätoimet. Tämän jälkeen ex-alihankkija vastasi konkurssihakemukseen konkurssihakemuksella, jonka perusteena oli kolme tekaistua valelaskua Pirkanmaan Yrittäjä Oy:lle.   


Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Pasi Mäkinen, Pirkanmaan Yrittäjät, p. 050 540 0005