Etsi

Järjestö

Ajankohtaista: Haku Pirkanmaan Yrittäjien hallitukseen käynnistyy

Uusi hallitus valitaan syyskokouksessa 4. joulukuuta.

Pirkanmaan Yrittäjien hallitus kaudelle 2019 – 2020 valitaan syyskokouksessa 4. joulukuuta 2018. Hallituksen jäsenen toimikausi on kaksi vuotta, joten nyt valitaan uudet jäsenet ja 1-3 varapuheenjohtajaa erovuoroisten tilalle. Hallitukseen haetaan oheisella lomakkeella lokakuun loppuun mennessä, jonka jälkeen vaalivaliokunta kutsuu osan hakijoista haastatteluun.

Vaikuttamistyötä parhaimmillaan

Pirkanmaan Yrittäjien hallituksen tehtävä on ohjata ja kehittää aluejärjestön toimintaa, ja siten vaikuttaa niihin keinoihin, joilla Pirkanmaasta halutaan tehdä yrittäjyyden mallimaakunta.

Hallitustyöskentelyn kannalta pidän erittäin tärkeänä jäsenten laaja-alaista osaamista ja ajattelutapaa yrittäjyyden eri osa-alueista. Myös tiimityötaidot sekä sitoutuminen tehtävään ovat tärkeitä. Aluejärjestön keskeisiä tehtäviä ovat eri foorumeilla sekä viestinnän kautta tapahtuva vaikuttamistyö, yrittäjyyden puolesta puhuminen ja yritysten toimintaedellytysten parantaminen, ja siinä työssä hallituksen jäsenillä on merkittävä rooli, Pirkanmaan Yrittäjien vaalivaliokunnan puheenjohtaja Seppo Luoto sanoo.

Suomen Yrittäjien eettiset ohjeet toiminnan taustalla

Suomen Yrittäjät edellyttää luottamustehtävissään eri tasoilla toimivilta henkilöiltä luotettavuutta, riippumattomuutta ja yhdenvertaisuutta. Toimintaperiaatteet on koottu eettisiin ohjeisiin.

Mielestäni on tärkeää nostaa Suomen Yrittäjien eettiset ohjeet esiin. Tasavertaisuus ja riippumattomuus ovat tärkeitä asioita toiminnassa, jossa kourallinen henkilöitä edustaa koko jäsenistöämme, noin 9000 yrittäjää ja pk-yritystä, toimitusjohtaja Pasi Mäkinen muistuttaa.

Haku käynnissä lokakuun ajan

Hallitukseen voi hakea kuka tahansa yrittäjäjärjestön jäsen. Sivun alalaitaan on listattu asiat, joita hallituksen jäseneltä edellytetään. Hallituspaikkaa haetaan hakulomakkeella lokakuun loppuun mennessä.

Vaalivaliokunta kutsuu osan hakijoista haastatteluun. Lopulliset henkilövalinnat tehdään aluejärjestön syyskokouksessa joulukuun 4. päivänä, Luoto sanoo.


Pirkanmaan Yrittäjät edustaa n. 9000 yrittäjää ja pk-yritystä, jotka työllistävät yli 50 000 henkilöä. Pirkanmaan Yrittäjiin kuuluu 45 paikallisyhdistystä. Puoluepoliittisesti yrittäjäjärjestö on sitoutumaton.

Hallituspaikkaa hakevalta henkilöltä edellytetään:

- kiinnostus perehtyä edunvalvonnallisiin asioihin ja kyky tuoda uusia ajatuksia
- valmiutta sitoutua hallitustyöskentelyyn
- halua vaikuttaa pirkanmaalaisten yritysten toimintaedellytyksiin
- osaamista ja näkemystä yritysten toimintaedellytysten kehittämisestä
- kykyä ymmärtää kokonaisuuksia
- kykyä kehittää yhdistystä ja edistää yrittäjyyttä
- yhteistyökykyä
- päätöksentekokykyä
- kykyä perustella omat näkemyksensä
- kykyä katsoa tulevaisuuteen

Hallituksen jäsenen toimikausi on 2 vuotta. Haku tapahtuu oheisella lomakkeella viimeistään 31.10.2018. Siirry lomakkeelle >>

Kysy lisää: Vaalivaliokunnan puheenjohtaja Seppo Luoto, p. 0400 236 973