Y-AJO - Liikenne/visailukilpailu yrittäjille 7.4.2018

Huhtikuun liikennekisassa ei riitä taito, vaan myös tietoa tarvitaan

Mikä  Y-ajo?

Y-ajo on liikennekilpailu, jossa Tampereen kaupunkiseudun kunnissa kiertävän reitin varrella mitataan erilaisilla tehtävillä, myös salaisilla, autoilijoiden ja kartanlukijoiden sääntöjen ja merkkien tuntemusta, valveutta liikenteessä sekä autonkäsittelyä.

Lisäksi Y-ajo on visailukilpailu, jossa kunnat ja yrittäjäyhdistykset haastavat yritysrasteillaan osallistujat visaisilla kysymyksillään.  Reitin varrella on myös tarjolla maittava lounas a la Lissun Juhlapalvelu.

Y-ajo tarjoaa myös uudenlaisia verkostoitumismahdollisuuksia ja toki kaiken päätteeksi pistetään pystyyn myös kunnon juhlat.

Kilpailupäivä huipentuu Tampereen Autocenterissä pidettäviin rentoihin iltajuhliin klo 19–24, jossa jokaisesta kilpailuluokasta palkitaan 3 parasta. Illan maittavasta buffesta huolehtii Kokkipoika ja ruokajuomista Koskipanimo.  Tanssimusiikista vastaa Olavi & Wiljamit.
Huom! Voit osallistua myös pelkästään iltajuhlaan, katso lisätiedot alla.

Kilpailun lähtö ja maali on Tampereen Auto Centerissä

Y-ajo on mukana tukemassa huumeidenvastaista työtä. Hyväntekeväisyyskohteena on Villa Hockey, joka tarjoaa lääkkeetöntä kuntoutusta 17-28-vuotiaille nuorille. 

Kuka voi Y-ajoon osallistua?

Yrittäjät ja yrityksen työntekijät sekä yhteistyökumppanit.  Kilpailuun voivat osallistua myös perheenjäsenet.

ILMOITTAUTUMINEN JA OSALLISTUMISMAKSU

Osallistumismaksu on 70 e/autokunta (kuljettaja ja kartanlukija). Muut autossa mukana olevat maksavat 20 euron osallistumismaksun /hlö.  Edellä mainitut hinnat sisältää päivän ruokailut kilpailun yhteydessä sekä iltajuhlan ruokailuineen & ruokajuomineen.

Ilmoittautumislomakkeesta pitää selvitä kuljettajan sekä kartanlukijan nimet ja puhelinnumerot. Lisäksi on mainittava, montako kyydissä olevaa henkilöä on mukana. Ennakkoilmoittautuminen päättyy 3.4.2018.

Jälki-ilmoittautumismaksu on 3.4. jälkeen 80 e, jonka voi maksaa kilpailupäivänä ilmoittautumisen yhteydessä suoraan kilpailutoimistoon.

Huom! Voit osallistua myös pelkästään iltajuhlaan. Ilmoittautuminen iltajuhlaan  5.4. mennessä: http://bit.ly/2u7uNTZ
 

LISÄTIETOA TAPAHTUMASTA

Kilpailun johtaja: Jukka Sundstedt, 040 511 6640
Markkinointi/reittijohtaja: Timo Niemi, 0500 731 714

Tapahtuman järjestää

Tampereen kaupunginosayhdistykset herättivät Y-ajon henkiin 10 vuoden tauon jälkeen. Kilpailun toteuttamiseen innostuivat mukaan myös Tampereen kaupunkiseudun kunnat: Kangasala, Lempäälä, Valkeakoski, Pirkkala, Nokia ja Tampere sekä näissä kunnissa toimivat yrittäjäyhdistykset. Mukaan järjestelyihin lähtivät myös Autokoulut, Liikenneturva ja Poliisi.


Tapahtuma on osa Pirkanmaan Yrittäjien 80-vuotisjuhlavuotta.

tamrex

autocenter

yajo

KILPAILUTOIMISTO JA OSALLISTUJIEN ILMOITTAUTUMINEN 7.4.

Kilpailutoimisto sijaitsee Tampereen AutoCenterin tiloissa pääsisäänkäynnin lähellä osoitteessa Taninkatu 12, Tampere. Toimisto avataan kilpailupäivänä klo 8.00. Kilpailutoimistosta löytyy ilmoitustaulu, jossa on osallistujalista, kartta, ajo-ohje sekä säännöt. Kilpailutoimisto suljetaan viimeisen kilpailijan lähdettyä ja avataan puolituntia ennen ensimmäisen kilpailijan arvioitua maaliin saapumista.

LÄHTÖ

Lähtö tapahtuu klo 9 alkaen 1 minuutin välein AutoCenterin etupihalta lähtökaaren alta.

LUOKAT

1. Naiset, 2. Miehet, 3. Sekaparit, 4. Seniorit,
5. Joukkue (3 autokuntaa)

VIRHEPISTEET

Virhepisteitä kertyy seuraavasti:

  • Puuttuva yritysrasti 50 pistettä
  • Puuttuva miehittämätön asema 20 pistettä
  • Muu virhe liikenteessä tai ajokokeessa 5-30 pistettä
  • Myöhästyminen maalista enintään 30 min. 20 pistettä
  • Ajotehtävissä 1 sekunti/virhepiste sekä yritysrastitehtävissä 1 virhepiste/tehtävä.

TULOSTEN JULKAISEMINEN

Tulokset julkaistaan ilmoitustaululla tunti viimeisen kilpailijan maaliintuloajasta.

PALKINTOJENJAKO JA PALKINNOT

Palkintojenjako tapahtuu iltajuhlan yhteydessä. Iltajuhla alkaa klo 19.00 AutoCenterin juhlatilassa, Taninkatu 12.

TIETOA REITISTÄ JA TEHTÄVISTÄ

Reitti kulkee enimmäkseen numeroiduilla pääteillä. Poikkeuksen tekevät yritysrastikohteet, jotka sijoittuvat pääteiden läheisyyteen. Erikoistehtäviä reitin varrella ovat ajoneuvon hallintatehtävät sekä suunnistustehtävät, jotka ovat sivussa pääteiltä. Salaisia tehtäviä ovat poliisin tehtävät, jotka selviävät kilpailutapahtuman jälkeen poliisin raportista. Todetaksemme, että kilpailijat ovat kulkeneet tarkoitettua reittiä, on reitin varrelle sijoitettu ns. kylmiä asemia. Asemakyltissä on tunnuskirjain tai -luku, joka kilpailijan on merkittävä seuraavaan tyhjään kohtaan kilpailukortissa.

Kylmän aseman jälkeen voi välittömästi olla miehitetty asema, joka seuraa onko ns. kylmän aseman merkintä laitettu korttiin. Yritysrasteilla on kilpailijan oltava aikataulun mukainen 15 minuuttia. Tämä aika tulee hyödyntää verkostoitumisella ja kilpailija voi myös markkinoida omia tuotteitaan yritysrastin toimijoille.

Kilpailijoiden on noudatettava reitillä liikennemerkein osoitettua ajonopeutta. Kilpailijoilla on 30 minuutin myöhästymisraja, joka antaa lisäaikaa rauhalliseen etenemiseen kilpailun aikana. Koska kilpailijaparit voivat ottaa mukaan myös muita osallistujia auton rekisteriotteen salliman määrän, on myös takapenkeillä oleville osallistujille joillain rasteilla omat tehtävät, joista tulevat virhepisteet lisätään varsinaiselle kilpailijaparille.

Joukkuekilpailussa lasketaan kolmen kilpailijan/joukkueen pisteet yhteen ja näin saadaan selville paras yritysjoukkue. Toivotamme reittitiimin puolesta turvallista ja hauskaa verkostoitumispäivää Y-Ajon merkeissä.