Etsi

Hyvinvointi

Pilottina yrittäjien kuntoiluryhmä

Kymmenen Hervannan Yrittäjien jäsentä aloitti syyskuussa yhteisen kunnonkohotusprojektin, vaikka syysflunssat, työmatkat ja varhaiset aamut aiheuttivat erinäisiä vaikeuksia, valtaosa porukasta oli aina paikalla. Osa jo kuntoilukipinän saaneita ja osa sitä odottavia.

Syys–marraskuussa järjestettiin Hervannan Yrittäjien pilottiprojektina Kunnossa kaiken ikää -hankerahoitteinen kuntokurssi yrittäjille. Mukaan mahtui kymmenen oman kunnon kohotukseen tähdännyttä yrittäjää. Puolivahingossa kurssitapaamiset sijoittuivat aamuun, mikä tuotti osalle suurempia haasteita ja osalle ei haasteita lainkaan. Yllättäen se toi kuitenkin tehoa ja reippautta päivään. Tukenamme järjestelyissä ja käytännön toteuttamisessa oli Sirpa Karttunen Hervannan EasyFitistä.

Jokaisen tunnin alussa saimme erilaisia tietoiskuja ravitsemuksesta, toimistotyöläisen kehonhuollosta, terveysliikunnasta, kestävyysliikunnasta, lihaskunnosta yms. Liikkeelle lähdettiin alkutesteistä ja aikataulujen yhteensovittamisesta. Treenit sisälsivät keppijumppaa, kahvakuulaa, spinningiä, syketreeniä ja koordinaatioharjoituksia, kiertoharjoittelua kuntosalilla, virtuaalijumppaa, kuntointervallia, aerobista yhdistelmätreeniä ja joogaa. Ulkotreeniinkin oli sateisen syksyn keskelle tilattu aurinkoinen aamu. Lopputesteistä sitten kukin pääsi arvioimaan, onko edistymistä tapahtunut.

Tästä toivottavasti useimmille viimeistää synty kipinä pitää itsestän ja jaksamisestaan hyvää huolta, ainakin porukalla yhdessä tekeminen oli huomattavasti hauskempaa kuin yksiksensä äheltäminen.

Kurssipalaute on vielä kokoamatta, joten tulevaisuus näyttää, järjestämmekö jatkossa vastaavia tai missä muodossa yrittäjien hyvinvointia kannattaisi ja voisi parhaiten näin paikallistasolla yrittää edistää.

Jutun pääkuva Sirpa Karttusen.

 

Yrittäjien kuntokuuri Hervannan EasyfFtillä

 

 

Jupal Sähkö Oy