Etsi

Yrittäjyys

Road Show Hervannan ja Ruskon alueella

Syyskuun 20. päivä road show'mme starttasi bussilla kiertelemään alueemme yrityksiä. Kohteita oli kuusi + yksi ja vierailijoita parisenkymmentä. Jostain onnekkaasta syystä sääkin aina suosii, kuten suosi tänäkin syyskuisena torstai-iltapäivänä.

Starttasimme liikkeelle yhteistyökumppanimme Aito Säästöpankin Hervannan konttorin kulmilta ja hurautimme H-Plus Oy:hyn Hepolamminkadulle, jossa pesulakoneita sekä ravintola- ja suurtalouskeittiölaitteita myyvä ja huoltava yritys on toiminut nyt vuoden ajan. Yritys itsessään ei niin nuori ole, vaan jo kunnon teini-ikäinen eli 15-vuotias. Toimitusjohtaja Janne Syrjä esitteli yritystä ja kierrätti meitä myymälässä ja varaston puolella.

Bussikuljetuksesta vastasi tällä kertaa Hene Oy ja puikoissa oli itse yrittäjä Henri Lautjärvi. Yritys on erikoistunut tilauskuljetuksiin ja tunnetaan opiskelijaystävällisyydestään – kalusto ei kiillä uudenuutukaisuuttaan, mutta pidetään hyvässä ja siistissä kunnossa ja palvelu pelaa. Samalla kuulimme hieman alan kilpailutilanteesta Pirkanmaalla ja monesta muustakin asiasta.

Kahvitauon pidimme Kotileipomo Ruskolaisessa, joka on edullinen lounas- ja kahvipaikka Polunmäenkadun ja Kauhakorvenkadun kulmauksessa.

Wapice Oy:llä vierähti kokonainen tunti Director of Business Development Markus Mäkelän esitellessä vuonna 1999 perustetun ja 350 (Tampereella 120) henkeä työllistävän ohjelmistoja teollisuudelle tuottavan yrityksen toimintaa. Vaasalaislähtöinen Wapice on myös vuonna 2016 palkittu valktakunnallisella yrittäjäpalkinnolla. Yrityksen toteuttamat projektit ovat usein tuotekehityspuolella vuosien mittaisia. Lisäksi sillä on markkinoilla muutamia omia tuotteita.

Technopolis Oyj tunnetaan toimitilojen tarjoamisesta erikokoisille yrityksille. Toimintaa meille virkistävän smoothien tarjoamisen lisäksi esitteli Account Manager Katja Laiho. Toimitilojen lisäksi tarjolla on erilaisia kokouspalveluja. Yritys on perustettu 1982 Oulussa ja toimii nyt kaikkiaan 6 maassa. Vuokratilat joustavat vuosienkin asiakassuhteen varrella aina asiakkaiden tarpeiden mukaan.

IGL Technologies Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksemme jäsen Alexander Ivaine esitteli eTolppa- ja eParking-ratkaisuja. TTY:n kasvattien 2010 perustama yritys keskittyy auton lataus-, pysäköinninhallinnan ja kadunvarsipysäköinnin ratkaisuihin. Vuosien varrella painopiste on siirtynyt enemmän korjausrakentamispuolelta uudisrakentamiseen ja toimitilatkin vaihtaneet paikkaa tilan tarpeen kasvaessa.

Päivällisen nautimme ravintola Pranzossa. Pranzon ja Varjobaarin ravintoloitsija Olli-Matti Kankaanpää kertoi kauppatieteilijän taipaleesta ravintoloitsijaksi ja kehui Hervannan olevan hyvä paikka yrittää. Jos tarvitset saunatiloja ja kabinettia, nekin löytyvät Pranzosta.

Lisää tunnelmia Facebook-sivultamme >>

 

Valokuvauspalvelu Markku Rintala

 

 

Jupal Sähkö Oy