Etsi

Emergency banner

Koulutus

Lähde mukaan Tampere Business Race -kilpailuun!

Lähde mukaan rastitehtäväksi ysiluokkalaisille 15.5.2019. Lue tarkemmat tiedot itse jutusta.

Tule mukaan nuorten yrittäjyyskasvatukseen tarjoamalla rastitehtävä ysiluokkalaisille Tampere Business Race -kilpailussa keskiviikkona 15.5.2019!

Tampere Business Race -kilpailu tukee peruskoulun yrittäjyyskasvatusta ja työelämätaitoja. Kutsumme Hervannassa toimivia yrityksiä ja yhteisöjä mukaan tapahtumaan, joka tutustuttaa nuoria työelämätaitoihin ja paikalliseen yritystoimintaan. Hervannan tapahtumassa ovat mukana Pohjois- ja Etelä-Hervannan koulujen noin 150 yhdeksäsluokkalaista. Osallistumalla tapahtumaan olet mukana tärkeällä asialla, saat positiivista julkisuutta sekä aitoja kohtaamisia alueen nuorten kanssa.

Business Race -kilpailu on kehitetty Kaarinassa ja toteutettu myös Joensuussa ja Raisiossa. Kilpailua on järjestetty yhteistyössä paikallisten yrittäjäjärjestöjen ja elinkeinopalvelujen kanssa. Tampereella kisattiin ensimmäistä kertaa 5.9.2018 Lielahdessa, jossa työelämätaidoissa ja yrittäjyysasioissa kisailemassa olivat Lielahden koulun 9.-luokkalaiset. Lielahden kisasta saatiin hyvää palautetta sekä oppilailta että rasteja tarjonneilta yrityksiltä ja rohkaisua laajentaa tapahtumaa muualle Tampereella.

Mistä on kyse?

Business Race -kilpailussa 4–5 oppilaan ryhmä toteuttaa yhden koulupäivän aikana neljä rastitehtävää alueen yrityksissä. Yritys voi suunnitella rastitehtävän itse tai yhdessä koulujen kanssa. Yhden rastitehtävän kesto on 15–30 minuuttia, ja sen voi suorittaa joko useampi ryhmä yhtä aikaa tai yksi ryhmä kerrallaan klo 10–14 välisenä aikana. Rastitehtävät voivat olla toimialaan kuuluvia aitoja tehtäviä. Rastitehtävät voidaan ohjeistaa niin, ettei rastin suorittaminen välttämättä vaadi henkilökunnan ohjausta tehtävän aikana. Rastin suorittaminen arvioidaan mobiilipalvelun avulla.

Tampere Business Race -kilpailun avulla kootaan Hervannasta noin 40–50 yhteistyöyrityksen ja työelämätoimijan verkosto. Toivomme, että kukin rastin tarjoaja voisi teettää tehtävän 2–4 ryhmälle.

Ilmoittaudu mukaan pian!

Tampereella Business Race -kilpailun kehittämisestä ja organisoinnista vastaavat Tampereen peruskoulujen työelämätaitoja ja yrittäjyyskasvatusta kehittävät peruskoulun tutoropettajat, OPS-agentit. Tapahtumassa tehdään yhteistyötä Hervannan Yrittäjien, nuorisopalvelujen ja alueen oppilaitosten kanssa. Osallistuville yrityksille ja yhteisöille kilpailu ei maksa mitään, mutta tuote- ja elämyspalkinnot parhaiten menestyneille ja parasta asennetta osoittaneille ryhmille ovat varsin tervetulleita. Viimeinen ilmoittautumispäivä Business Race -kilpailuun on 5.4. Lyhyt kuvaus rastin tarjoavasta yrityksestä sekä rastitehtävästä tulee olla valmiina 19.4.

Helppo ja hauska tapa tehdä hyvää!

Ota yhteyttä Tampereen kaupungin yrittäjyyskasvatuksen OPS-agentteihin:

Janne Toivonen, p. 0500 526 638,

Ville Lähdesmäki, p. 040 1602 760,

Maria Paananen, p. 045 6307 111,

Esimerkkejä rastitehtävistä >>

 

 

Jupal Sähkö Oy