Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Hervannan Yrittäjien Vuoden Yrittäjä 2019 Hervannan Kaivin Oy:n Matti Grönfors

Hervannan Yrittäjät juhlisti Vuoden Yrittäjäänsä yhdessä Kaukajärven, Sammon ja Tesoman Seudun Yrittäjien kanssa Juhlatalo Hovissa perjantaina 1.11. Vuoden Yrittäjänä palkittiin perheyritys Hervannan Kaivin Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Matti Grönfors.

Vuonna 1996 perustettu Hervannan Kaivin Oy rakentaa pohjia ja perustuksia rakennuksille ja korjaa sekä purkaa rakennuksia itse sekä tytäryrityksensä MG-Timanttityöt Oy:n voimin. Tärkeimpinä tuotteina ovat asuin- ja toimitilarakennusten pohjat sekä infrastruktuurin eli kaupungin perusrakenteiden, kuten teiden, katujen, peli- ja leikkialueiden sekä putkien ja johtojen rakentaminen. Lisäksi yrityksellä on kymmeniä talvikunnossapitokohteita ja kiinteistöjen ulkoalueiden huoltotöitä on tehty yhteistyössä HH-kiinteistöpalvelut Oy:n kanssa jo yli 30 vuoden ajan. Tämän lisäksi Hervannan Kaivin on viime vuosina urakoinut siirrettävän S-kaupan Lentävänniemeen, halleja Ruskoon ja muureja eri puolilla Tamperetta.

Yrityksen asiakkaita ovat kaikki suurimmat rakennusalan yritykset, kunnat, ELY-keskukset sekä eri alojen yksityiset yritykset. Hervannan Kaivin toimii lähinnä Tampereella ja lähikunnissa, mutta maanrakennusalan suhdanneherkkyyden vuoksi aluetta on viime vuosina laajennettu koskemaan useankin työmaan osalta Valkeakoskea, muutaman kohteen verran Etelä-Suomen muita kaupunkeja sekä pienempiä kuntia noin 100 kilometrin säteellä Tampereelta. Pääosin yritys toimii kuitenkin Tampereella ja lähikunnissa.

Hervannan Kaivin uudistuu jatkuvasti ja on viime aikoina vahvistanut osaamistaan lukuisilla uusilla ammattitaitoisilla työntekijöillä ja päivittänyt kalustoaan vähäpäästöisemmillä kaivinkoneilla ja kasettiautolla. Uusiin koneisiin on asennettu nykyteknologian mukaiset koneohjauslaitteet, joilla mittauksia voidaan tehdä satelliittien avustuksella. Lisäksi maanrakentajille on hankittu samaa teknologiaa hyödyntäviä mittalaitteita ja niiden ohjaamiseen käytettäviä taulutietokoneita. Yrityksen uusi oma 1 500 m2:n toimitilahalli nousee Polunmäenkadulle.

Yrityksen menestyksen salaisuus on tinkimätön asenne työhön ja paikallisen tekemisen arvostaminen. Tämän kruunaavat hyvät työntekijät, maalaisjärkiperäinen päätöksenteko, joustavuus, hyvä konekalusto ja pitkien asiakassuhteiden vaaliminen sekä toimintaympäristön muutoksiin sopeutuminen toimintoja ja kalustoa kehittämällä.

Laatujärjestelmä sertifioitiin vuonna 2017, mikä antoi myös pätevyydet suurtenkin infrakohteiden pääurakointiin. Hervannan Kaivimen kumppanuusyrityksiä ovat paikalliset rakentajat, huoltoyhtiöt sekä muut paikalliset osaajat. Hyviä kumppanuussuhteita on vaalittu ja pidetty aina suuressa arvossa.

Oman toimintansa vahvistamisen lisäksi Hervannan Kaivin tukee harrastustoimintaa: Se on järjestänyt vuosittain jo usean vuoden ajan Hervannan Kaivin GP -pyöräilykilpailun ja tukenut Ilveksen juniori- ja jääkiekkotoimintaa sekä varustanut maansiirtoautot jääkiekkoseuran tunnuksilla.Samalla palkittiin Kaukajärven vuoden yrittäjänä Juhani Hirvonen, Tampereen HLS Auto Oy, Sammon vuoden yrittäjä Mira Åfelt, Miracle-palvelut Oy sekä Tesoman Seudun vuoden yrittäjänä K-Supermarket Westerin Ari Ruissalo

Hervannan Kaivin Oy
Toimitusjohtaja Matti Grönfors
Pääomistaja Mikko Grönfors
Perustettu 1996
Työntekijöitä 65
Liikevaihto 12 milj. euroa

Lisää kuvia tilaisuudesta Facebook-sivultamme >>