Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

TITRY ry:llä uusi palvelu Lielahden alueen yrittäjille!

TITRY:ssä on startannut ANNA MAHDOLLISUUS–niminen hanke. Hankkeen kautta etsitään Tampereen kaupunkiseudun yrityksistä työpaikkoja ensisijaisesti pitkäaikaistyöttömille ja osatyökykyisille. Näiden työnhakijoiden joukossa on paljon erinomaisia, ammattitaitoisia henkilöitä. Heiltä monesti puuttuvat tarvittavat sosiaaliset verkostot, kun taas työpaikoista suurin osa on piilotyöpaikkoja, jotka eivät ole avoimessa haussa. Näitä töitä ANNA MAHDOLLISUUS –hankkeen kautta pyritään löytämään. Erityisesti ns. apukäsien rekrytoiminen saattaa olla varsinkin pienille ja keskisuurille yrityksille raskasta ja siksi jotkin työt saattavat jäädä ylimääräiseksi tehtäviksi niille avainhenkilöille, joiden pitäisi keskittää aikansa ja energiansa omaan ydintyöhönsä.

Yrityksen annettua ANNA MAHDOLLISUUS työn tarpeen kuvauksensa hankepäällikkö Johanna Pirttijärvelle, etsii hän oikeanlaisen henkilön työntekijän yhteistyössä Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden kanssa. Työpaikkojen ei tarvitse olla kokoaikaisia tai vakituisia, vaan ne voivat olla myös osa-aikaisia ja määräaikaisia. Työpaikkaa ei laiteta avoimeen hakuun, joten yrittäjä välttyy mahdolliselta hakemusruuhkalta. Jokaista työtä kohden hankepäällikkö haastattelee työnhakijoita kunnes sopiva löytyy ja menee tämän kanssa tapaamaan työnantajaa. 1-6 kuukauden työkokeilun aikana hankepäällikkö auttaa ja tukee molempia osapuolia.

Työkokeilussa minimityöaika viikossa on 20 tuntia. Työkokeilun aikana työkokeilija oppii talon tavat ja pääsee näyttämään käytännön osaamisensa, jonka jälkeen on vielä mahdollisuus palkkatuettuun työhön. Tällöin työntekijä saa normaalia palkkaa, johon työnantaja saa tukea. Kaikki paperityö hoituu hankkeen vetäjän toimesta.

Mitä yhteiskuntavastuuseen tulee, yritykset kantavat jo enemmän kuin kortensa kekoon mm. verotuksen kautta.  Ottamalla työntekijän ANNA MAHDOLLISUUS –hankkeen kautta yritys saa positiivista näkyvyyttä auttaessaan henkilöitä, jotka ovat olleet jo pidemmän aikaa ilman töitä.

ANNA MAHDOLLISUUS –hankkeen tarjoamasta palvelusta ei tule yrityksille mitään ylimääräisiä kustannuksia, sillä hanke saa rahoituksensa Tampereen kaupungin työllisyyspalveluilta. 

 

Jos olet kiinnostunut kuulemaan hankkeesta lisää, ota yhteyttä hankepäällikkö Johanna Pirttijärveen joko puhelimitse 045 2737 651 tai sähköpostitse: johanna.pirttijarvi@titry.com