Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Toimintasuunnitelma

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2020

Yhdistyksen tavoitteena on ylläpitää suunnitelmallista ja säännöllistä yhteydenpitoa paikallisten yritysten ja kaupungin elinkeinoviranomaisten sekä Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiön Business Tampereen välillä. Tarkoituksena on Oriveden tunnettavuuden sekä positiivisen yrittäjäilmapiirin lisääminen yhdessä kaupungin kanssa. Osallistumme PY:n ja Pirkanmaan liiton järjestämään elinvoimakilpailuun yhdessä kaupungin kanssa. Oriveden Yrittäjät ry:n hallitus kokoontuu säännöllisesti kesätaukoa lukuun ottamatta ja lisäksi ovat sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset. Yrittäjien keskusliiton SY:n ja aluejärjestön PY:n tapaamisiin osallistutaan tarvittaessa. Valitaan Vuoden Yrittäjä lokakuussa 2020.  

Edunvalvonta

Pyritään osallistumaan kaupungin kanssa toimikuntiin, joissa on edustajat niin kaupungilta kuin yrittäjistäkin. Kaupungin kanssa järjestettävät aamukahvitapaamiset jatkuvat, niissä kaupunginjohtaja, elinkeino- ja työllisyysasioista vastaavat henkilöt, muita kaupungin eri hallintokuntien edustajaa eri aiheisiin liittyen sekä 4-5 yrittäjien edustajaa. Kaupunki järjestää 2-3 kertaa vuodessa tilaisuuden, jossa ovat mukana yrittäjien hallitus sekä kaupunginhallitus, puheenjohtajat, kaupunginjohtaja ja elinkeinoasioista vastaavat. Lisäksi voi olla vierailijoita alustamassa keskusteluja. Ylläpidämme edunvalvontaa myös aluejärjestömme Pirkanmaan Yrittäjien kanssa mm. yritysvaikutusten arviointien osalta.  

Koulutustoiminta

Järjestetään aina koulutusta kun ilmaantuu jäsenistöä laajasti kiinnostava ajankohtainen aihe. Yhteistyötä Tredun sekä yhteiskoulun kanssa jatketaan mm. yrittäjäkoulutuksen puitteissa. Kaupungin ja yrittäjien yhteiset aamukahvit ovat muodostuneet hyvin suosituiksi ja niissä on ollut hyviä asiantuntijoita eri aloilta alustamassa tilaisuutta.

Jäsentiedotus

Jäsentiedotus hoidetaan sähköpostitse kaikille, joiden osoite on yhdistyksen tiedossa. Tiedotetaan asioista myös yhdistyksen www.orivedenyrittajat.fi -sivuston sekä Facebook-sivun kautta.

Virkistystoiminta

Tavoitteena on järjestää joulunavaus marraskuussa, sekä teatteri-, konsertti- tai virkistysmatkoja  vuoden aikana. Yhdistys tukee edelleen yrittäjien omaa tyky-toimintaa alennetuilla uintimaksuilla sekä kuntosalimaksuilla Oriveden liikuntahallilla. Järjestetään jäsenille muita kulttuurielämyksiä tuettuun hintaan. Rönnin tanssiliput ovat yrittäjille edullisia ja kesäteatteriin pääsee myös jäsenetuhinnalla.

Muut jäsenpalvelut

Huomioidaan jäsenyritysten ja –yrittäjien julkistetut merkkipäivät sekä paikkakunnalle tulevat uudet yritykset mahdollisuuksien mukaan. Suositellaan kaupunkimme uusille yrittäjille yhdistyksen jäsenyyttä. Pyritään aktivoimaan nuoret yrittäjät mukaan toimintaan sekä käynnistämään myös senioritoimintaa. Yhdistyksemme käynnistää kevään aikana senioritoiminnan, johon voivat osallistua jo yritystoiminnan lopettaneet yrittäjät.