Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Pirkkalan vuoden yrittäjä 2016 - Moventor Oy

Pieni suuri yritys Pirkkalasta toimii ympäri maailmaa.

Moventor

Pirkkalan Yrittäjät ry:n hallitus valitsi vuoden 2016 Pirkkalan yrittäjäpalkinnon saajaksi Moventor Oy:n. Yritys palkittiin viime perjantaina Pirkkalan Yrittäjä -juhlassa.

Moventor on pienestä koostaan huolimatta ponnistanut tuotteillaan suurille markkinoille muiden nimekkäiden yritysten rinnalle.

Tärkein sen valmistama tuote on lentokentillä käytettävä kitkanmittauslaite. Se todentaa luotettavasti ja tarkasti kaikissa sääolosuhteissa kiitotien kitka-arvon, jonka avulla pystytään tekemään tarvittavat huoltotoimenpiteet ja määrittelemään lentokoneen jarrutusmatka.

Perustamisvuonnaan 2010 Moventor Oy osti tuoteoikeudet peräkärrymalliseen kitkanmittauslaitteeseen Hagie Europelta.

Oman ensimmäisen laitemallinsa, joka on avolava-auton päälle rakennettu kosketusnäytöllinen kitkanmittausltaite, se lanseerasi tuotekehitysprojektinsa tuloksena vuonna 2013.

Yritys on todennäköisesti vienniltään Pirkanmaan kansainvälisin yritys. Yritys sijaitsee Pirkkalassa, mutta asiakaskunta  on levittäytynyt ympäri maailmaa, kertoo toimitusjohtaja Martti Ahola.

Asiakaslähtöinen toiminta ja saatavuus ovatkin Moventor Oy:n tärkeimpiä arvoja, mikä on haastanut yritystä kehittämään toimintaansa.

Muut Moventor Oy:n menestystekijät ovat latu, luotettavuus ja korkeat eettiset normit sekä vastuullisuus.

Ahola korostaa, että tuotteet tehdään kerralla kunnolla, koska työskennellään ihmisten turvallisuuden  parissa.

Moventor Oy:n tuotteiden elinkaari ei noudata perinteistä linjaa. Tuotteiden osia kehitetään jatkuvasti , ja asiakas voi päivittää oman tuotteensa uusilla osilla, minkä ansiosta ei tarvitse ostaa kokonaan uutta laitetta.

Yrityksen vuosittainen liikevaihto, noin 1,5 miljoonaa euroa, koostuukin yksittäisistä laitekaupoista, huoltotoiminnasta ja varaosamyynnistä.

Menestys on mahdollistanut yhden uuden henkilön palkkaamisen ja uusien tuotteiden lanseerauksen.

Moventor on päässyt jo useana vuonna Saksassa alan suurimpaan messutapahtumaan Inter Airportiin esittelemään tuotteitaan ja osallistumaan messuille myös vuonna 2017 omalla osastolla.

Moventor Oy:n tavoitteena on laajentaa markkina-aluettaan, joka jo nyt ulottuu pohjois-eteläsuunnassa Grönlannista Afrikan Etiopiaan ja leveyssuunnassa maapallon ympäri.

Yrityksen kansainvälisten yhteyksien ylläpidossa avustavat sen diilerit, joita on esimerkiksi Yhdysvalloissa, Euroopan saksaa puhuvista maissa ja Aasiassa.

Heidän tehtävänään on huolehtia markkina-alueen laitemyynnistä ja yrityksen tuotteiden levittämisestä globaalisti. Tavoitteena on myös mahdollisesti palkata uusia työntekijöitä.

Siiri Hakala
Karoliina Tervanen

Kirjoittajat ovat Pirkkalan yhteislukion mediakurssilaisia.
 

FAKTA

Moventor Oy
 

  • Vuonna 2010 perustettu PK-yritys, osti tuoteoikeudet lentokentillä käytettävään kitkanmittausltaitteeseen amerikkalaiselta Hagie Europelta.
  • Liikevaihto v. 2015 n. 1,5 milj.€
  • Kolme työntekijää, lisäksi runsaasti paikallisia alihankkijoita
  • Velaton ensimmäisenä täytenä toimintavuonnaan 2011
  • Hallussa sertifioitu ISO 9001 -laatujärjestelmä

Näsimentor

OP

Radikaal Group

Rengas Center

Finanssi

Facebook

Liity

Suomen Yrittäjät

neuvontapalvelu