Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Järjestö

Yrittäjät joulupuurolla

Pirkkalan yrittäjien jokakuinen aamukahvitilaisuus starttasi 14.12. kello 8 ravintola Myllyssä perinteisen joulupuuron merkeissä. Paikalla oli parinkymmenen pirkkalalaisen yrittäjän lisäksi naapurikuntamme Nokian yrittäjien puheenjohtaja Jari Haapaniemi.

Haapaniemi esitelmöi Nokian yrittäjien ensi vuoden päätavoitteista. Kolmen vuoden välein järjestettävien Nokian messujen työstäminen vuodeksi 2018 alkaa ensi vuonna yhdessä Nokian kaupungin ja Tredun kanssa. Messut tarvitsevat paljon aktiivisia talkootyöläisiä. Nokian kaupunki vuokraa ilmaiseksi jäähallin yrittäjille kahdeksi päiväksi.

Toisena pääasiana Haapaniemi kertoi aikeista verkostoitua valtakunnallisesti muiden yrittäjien kanssa. Idea tuli Ruokolahden yrittäjien käytyä tutustumassa Nokian ympäristöön ja yrittäjiin muutaman päivän ajan. Kolmanneksi hän nosti esille jäsenten välisen vertaistukimentoroinnin. Tavoitteena on muodostaa eri alojen osaajien kevyen tason tukiverkosto muille yrittäjille.

Pirkkalan yrittäjien puheenjohtaja Mauri Loukiala esitteli yrittäjien omat päätavoitteet ensi vuodeksi. Niitä ovat kunnan ja yrittäjien yhteistyö, tiedottamisen jatkuva kehittäminen muun muassa verkkosivujen parantamisella ja yhteistyöllä Pirkkalan yhteislukion mediakurssilaisten kanssa sekä kolmanneksi yrittäjien verkostoitumisen edistäminen järjestämällä myös naapuriyhdistysten kanssa erilaisia tapahtumia, esimerkiksi yritysvierailuja ja teatterimatkoja.

Pirkkalan kunnan elinkeinojohtaja Marko Tulokas puhui työllistämisen esteiden poistamisesta ja yrittäjien välisestä paikallisesta yhteistyöstä.

Aamukahvitilaisuus on vuosia jatkunut perinne, joka jakaa jäsenilleen hyödyllistä ja kiinnostavaa tietoa. Tilaisuus jakautuu yrittäjiä koskeviin ajankohtaisiin aiheisiin, kuten turvallisuuteen, verotukseen ja talouskatsauksiin, sekä jäsenyritysten esittelyyn, jossa yritys voi esitellä toimintaansa, tuotteitaan ja palveluitaan. Kaikista aamukahvitilaisuuksista laaditaan lyhyt yhteenveto yhteystietoineen yhdistyksen kotisivuille, jolloin sen anti on kaikkien jäsenten saatavilla. Kuluneen syksyn aikana tilaisuudessa on esitelty muun muassa Tredean palvelut yrittäjille, Turvallisuus kunnassamme ja Alexandrian pankkiiriliikkeen pankkipalvelun eri mahdollisuudet. Yritysesittelyissä ovat esittäytyneet Yrityskonsultointi Turkia ky, Avena hyvinvointipalvelut sekä Duunimesta oy.

Kokemukset aamukahveista olivat positiivisia. Tapio Metsolan mielestä aamukahvit ovat yrittäjille hyviä sosiaalisia tapahtumia nähdä muita yrittäjiä ja saada henkistä vertaistukea, sillä yrittäjät ovat muuten työssään vahvasti kiinni. Samoilla linjoilla oli myös Kirsti Turkia, joka sanoi tapahtumien olevan mielenkiintoisia. Tiedottamisen parantamisella pyritään aktivoimaan jäseniä osallistumaan aamukahveille, mikä oli myös haastateltavien toiveena.

Seuraava aamukahvitilaisuus järjestetään 11.1.2017, jolloin käsitellään muun muassa GDPR:ia eli eurooppalaista tietosuoja-asetusta. Aamukahveille ovat tervetulleita kaikki yhdistyksen jäsenet, kunnan edustajat sekä yrittäjien mukaan kutsumat henkilöt.

Jenna Niinimäki ja Carola Riihimäki
Pirkkalan yhteislukion mediakurssi

Näsimentor

OP

Radikaal Group

Rengas Center

Finanssi

Facebook

Liity

Suomen Yrittäjät

neuvontapalvelu