Etsi

Kunta

Työelämätaitoja ykkösille

Tiistaina 14.3. pirkkalalaisen yrityksen Skolars Finlandin toimitusjohtaja Ulla Vesa opetti lukion ykkösluokkalaisille työelämätaitoja. Kaikkien ykkösten tiistainen biologiantunti kului Vesan kertoessa miten hakea töitä, miten laatia työhakemus ja miten toimia työpaikalla. Näissä kolmessa pääaiheessa korostuivat hyvät käytöstavat, täsmällisyys ja oman kiinnostuksen osoittaminen.

Ulla Vesa

Ulla Vesa paransi ykkösten tietämystä CV:n ja työhakemuksen kirjoittamisesta ja antoi vinkkejä työpaikan saamiseen. Hän korosti aktiivisuutta työnhakuprosessissa. Jos hakee töitä, pitää osoittaa mielenkiintonsa työhön ja voi olla hyvä käydä paikalla tai soittaa hakemuksen perään. Ykköset kyselivät työhaastattelusta, ja siinä korostettiin täsmällisyyttä paikalle tulemisessa.

Työpaikalla keskeisiä ovat hyvät tavat, kuten positiivisuus, tervehtiminen ja ulkopuolisen maailman häiriötekijöiden jättäminen työelämän ulkopuolelle; kännykän käyttö ei yleensä ole sallittua työpaikalla, eikä omaa satunnaisen huonon päivän pahaa oloa kannata purkaa töissä muihin. Vesa kertoi esimerkkejä työhistoriastaan ja uransa etenemisestä nykyiseen ammattiin opettajaksi ja yrittäjäksi; hän oli ollut mm. viisi vuotta töissä Mc`Donaldsilla, ja se oli hänen ensimmäinen työpaikkansa 16-vuotiaana. Lopuksi ykkösluokkalaiset saivat avuksi työnhakuun CV- ja työhakemuspohjan.

Koulutus oli osa Pirkkalan yrittäjien ja lukion yhteistyötä ja sai opiskelijoilta myönteisen ja innostuneen vastaanoton.

Mitja Muttilainen

Näsimentor

OP

Radikaal Group

Rengas Center

Finanssi

Sunet

Tuki

Yrityshaku

Facebook

Liity

Suomen Yrittäjät

neuvontapalvelu