Etsi

Yrittäjyys

Pirkkalan yrittäjien RoadShow

Keskiviikkona 24.5 Pirkkalan Yrittäjät ry ja Aito Säästöpankki järjestivät neljättä kertaa RoadShow'n, jonka tarkoituksena on tutustua Pirkkalan yrittäjiin, yrityksiin ja päättäjiin. Kiertueen yrityksiksi olivat valikoituneet tällä kertaa Also, Postin logistiikkakeskus, Powerpile sekä NT Liftec. Yrityksiin tutustumisen lomassa ehdittiin myös juomaan päiväkahvit kahvila Postitorvessa sekä päivän päätteeksi illastamaan ravintola Bufferissa.

Also

Päivä alkoi vieraillulla Alson logistiikkakeskukseen, missä yrityksen esittelijä kertoi, miten tavara hallin sisällä liikkuu rekasta hyllyihin ja pakkauksiin. Alson tiloista siirryttiin tien toiselle puolelle Postin logistiikkakeskukseen. Siellä pullakahvien saattelemana kyseltiin yrityksen toiminnasta ja sen sujuvuudesta. Esille nousi tietämättömyys Postin logistiikkakeskuksessa sijaitsevasta kirjeiden ja pakettien vastaanottopaikasta, jonne kuka tahansa voi tuoda lähetyksiään kuljetettavaksi.

Matka jatkui bussilla ympäri Linnakallion teollisuusaluetta samalla, kun kunnan elinkeinojohtaja Marko Tulokas kertoi Linnakallion yritystonttien nykytilanteesta. Tonttien kysyntä on ollut kovaa, ja kaikki tontit ovat tällä hetkellä myytyjä tai varattuja. Kyselyitä tulee vieläkin paljon, ja kunta joutuu myymään lähes päivittäin "eioota". Kova kysyntä on seurausta Pirkkalan hyvästä logistisesta sijainnista.

Tulokas ei voinut kertoa vielä kovin monen Linnakallioon tulevan yrityksen nimeä. Suurimman tontin on kuitenkin ostanut käytettyjä kuorma-autoja ja perävaunuja myyvä Stilberg. Lisäksi Nesteen yhteyteen on tulossa pyörittämään myynti- ja kahvilatoimintaa suuriniminen yritys.

Tulevien yritysten ansiosta Pirkkalaan aukeaa uusia työpaikkoja, mikä parantaa työllisyystilannetta entisestään. Pirkkalan pormestari Helena Rissanen kertoi maanmyynnistä saatavien tulojen menevän Nuolialan yhtenäiskoulun rakentamiseen.

Kiertelyn jälkeen bussilla kaarrettiin Myllyhaantielle Powerpilen tiloihin. Powerpile on painumaongelmia ratkaiseva yritys. Se käyttää toiminnassaan ympäristöystävällistä paisuvaa geopolymeeriä, joka nostaa rakennuksen takaisin entiselle paikalleen.

Liftec

RoadShow'n viimeiseen esittelyvuoroon pääsi NT Liftec, jossa yrityksen toimitusjohtaja ja markkinoija Olli Mäkinen kertoi heti ensimmäiseksi yrityksen nimen vaihtuneen helmikuussa TTS Liftecistä NT Lifteciin uuden ostajan Novatechin myötä. NT Liftec tekee kuljetusratkaisuja mm. satamiin.

Vierailujen jälkeen RoadShow päättyi golfkentän vieressä olevaan ravintola Bufferiin, jossa lämmin sää ja maittava päivällinen jälkiruokakahveineen hellivät mukana olleita.

Aino Mäenpää ja Pinja Roihupalo
Pirkkalan yhteislukion mediakurssi

Näsimentor

OP

Radikaal Group

Rengas Center

Finanssi

Sunet

Tuki

Yrityshaku

Facebook

Liity

Suomen Yrittäjät

neuvontapalvelu