Etsi

Emergency banner

Yrittäjyys

Alihankintamessut 2018

Verkostoituminen houkuttelee yrittäjiä Alihankintamessuille
Katri Kantola ja Iina Malén, Pirkkalan yhteislukion mediakurssi
 
Tampereen messukeskuksessa järjestettiin 25.-27.9.2018 teollisuuden Alihankintamessut. Tapahtuman tarkoituksena oli koota yhteen teollisuusalojen yrityksiä, luoda yhteistyökontakteja sekä antaa näkyvyyttä pienyrityksille.
 
Jo kolmattakymmenettä kertaa järjestetyt kansainväliset teollisuuden ammattimessut olivat jälleen yleisömenestys. Tänä vuonna vierailijamäärä ylsi lopulta 17 188:aan ja näytteilleasettajiakin oli tuhat yhteensä kahdestakymmenestä eri maasta. Tunnelma olikin sen mukainen: vilkkaita keskusteluja kuului joka puolelta, eikä leveiltä hymyiltä voinut välttyä.
 
Kolmipäiväinen messutapahtuma keräsi koolle paljon teollisuuden ammattilaisia ja yrittäjiä.

Jaettu esittelypiste helpotti yrittäjien osallistumista

Pirkkalan yrittäjät ja Pirkkalan kunta osallistuivat yhteistuumin messuille. Heidän pisteellään olivat mukana pirkkalalaiset yritykset KL-Lämpö Oy, Keijom Oy Finland ja Pirkkalan Alumiini ja Lasi Oy sekä joukko Pirkkalan yrittäjien jäsenyrityksiä. Kokeilumielessä toteutettu mahdollisuus sai kehuja yritysten edustajilta. Mahdollisuus osallistua messuille yhteispisteellä koettiin hyödylliseksi, sillä se helpotti osallistumista huomattavasti yrityksen näkökulmasta taloudellisesti ja käytännöllisesti sekä vaivannäön että ajan säästämisen kannalta.
 
 
Kuvassa Pirkkalan yrittäjien ja kunnan yhteinen messupiste ja vasemmalta alkaen Ahti Laakso, Mauri Loukiala ja Jari Mäkelä.
 

Yrityskontakteja läheltä ja kauempaakin

Suuri osa haastatelluista yrittäjistä kertoi messujen tuovan heille näkyvyyttä sekä antavan mahdollisuuden uusien kontaktien luomiseen. Lisäksi messuilla yrittäjät pääsevät juttelemaan saman alan yrittäjien kanssa ja jakamaan näkemyksiään.

Ulkomaisia yrityksiä tuli esimerkiksi monesta Euroopan maasta. Liettualaisen Eurokubas-yrityksen edustajan Kristina Juškeviciuten mukaan messut ovat kansainvälisellä tasolla muiden maiden vastaaviin messuihin verrattuna erittäin hyvät. Espanjasta tulleen Zubia-yrityksen Pablo Infiesta kertoo yrityksensä osallistuneen tapahtumaan vuosittain, vaikkakin kielimuurista syntyy välillä
hiukan ongelmia
 
 
Alihankintamessut on loistava tapahtuma kontaktien luomista varten.

Vierailijat kehuvat alan parhaita messuja

Messuvierailijoita näkyi aivan laidasta laitaan – niin nuorta kuin varttuneempaakin väkeä, niin miehiä kuin naisiakin. Useimpia vierailijoita kuitenkin yhdisti yhteinen mielipide: messut oli hyvin järjestetty, ja ne ovat alan parhaat messut.
 
Monet kävijät pyrkivät paikalle vuosittain pitkienkin matkojen päästä, mutta paikalla oli myös ensikertalaisia. Esimerkiksi Salon seudun ammattiopiston opiskelijat eivät olleet olleet messuilla aiemmin. He yhtyivät vallitsevaan mielipiteeseen messujen hyvistä järjestelyistä, vaikkakin esittivät toivomuksia messujen matalammasta hintatasosta ja suuremmista esittelykoneista.
 
Alihankintamessut järjestetään seuraavan kerran 24.-26.9.2019.

Näsimentor

OP

Radikaal Group

Rengas Center

Finanssi

Facebook

Liity

Suomen Yrittäjät

neuvontapalvelu