22.5.2017 klo 21:55
Uutinen

Vauhtia ja viihdettä Pispala-Pyynikin Yrittäjien kevätretkellä 19.5.2017

Keväällä 2017 Pispala-Pyynikin Yrittäjät ry päätti tehdä hieman pitemmälle suuntautuneen kevätretken. Jos oli matka pitempi, niin reissu oli myös tavallista vauhdikkaampi. Matkakohde oli nimittäin Alahärmän PowerPark, jossa oli tarjolla kartingia, 5D-elokuvia ja ruokailu. Lisäksi matkalla poikettiin eri kohteisiin.

Pispala-Pyynikin Yrittäjät ry:n kevätretki suuntautui Alahärmään melkoisen kesäisissä merkeissä perjantaina 19.5.2017. 21-henkisen matkaseurueen reissu alkoi Tampereen Pyynikintorilta aamuyhdeksältä. Määränpää oli Alahärmän PowerPark, jonne saavuimme klo 12:30. Bussimatkan lisäksi moottoriurheilun ystäville oli luvassa vauhdikasta menoa ja muille mahdollisuus nauttia joko kartingkisasta tai 5D-elokuvista. Ohjelmassa oli myös tutustumista paikalliseen yrittäjyyteen ja PowerParkiin sekä tietysti ruokailu.

Park Hotel Härmä Restaurantiin saavuttuamme Alahärmän Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Ville-Pentti Heikkilä toivotti Pispala-Pyynikin Yrittäjien matkaajat tervetulleeksi. Mainittakoon, että seurueeseemme ja yhdistyksemme hallitukseen kuuluva Henna Kykkänen on hänen tätinsä. Tämän myötä saimme mahdollisuuden kuulla Alahärmän Yrittäjien kuulumisia ja näkemyksiä yrittäjyydestä. Ville-Pentti Heikkilän sanat olivat erittäin mielenkiintoista kuultavaa ja ne antoivat ajattelemisen aihetta itse kullekin. Heikkilän oivat esimerkit kertoivat, miten ”pohjalaasella” yhteistyöllä ja sitkeydellä saadaan tuloksia aikaiseksi. Tästä loistavana esimerkkinä on VR:n junien pysähtyminen Härmän asemalla jälleen kesästä 2017 alkaen.

Kuvassa yrittäjäyhdistysten puheenjohtajat Ville-Pentti Heikkilä ja Ilse Lahdenpohja

Alahärmän Yrittäjien puheenjohtajan sanojen jälkeen oli aika siirtyä ohjelmassa eteenpäin. Seuraavaksi porukka jakautui kolmeen osaan: kartingia ajamaan menneisiin, kilpa-ajoa seuranneisiin ja 5D-elokuvista kiinnostuneisiin. Ajajien harmiksi Formula 1 -tähti Mika Salon suunnittelemalle ulkoradalle, Mika Salo Circuitille, ei tällä kertaa päästy. Yksi maailman kauneimmista ulkokartingradoista oli remontissa tulevia EM-kilpailuita varten, joten kartingväkeä odotti Euroopan suurin sisäkartinghalli 60 km/h kulkevine sähköautoineen. Yli hehtaarin kokoisessa PowerPalace-hallissa on 600-metrinen asfalttirata, huippuluokan ajanottojärjestelmä ja yleisöllä mahdollisuus seurata ajoja valotaululta F1-tyylisesti.

Kuvassa yleisnäkymää Euroopan suurimmalta sisäkartingradalta

Magnum 5D-elokuvateatterissa oli tarjolla virikkeitä eri aisteille kahden elokuvan verran. Ensimmäinen elokuva vei katsojat Kiinan muurille ja toisessa päästiin katakombeihin. Varsinkin ensin mainittu keräsi ihastelevia kommentteja kauneudellaan, mutta myös vauhdikkuudellaan. Sen verran hauskaa oli, että leffanautintoa olisi voinut jatkaa pitempäänkin. Suomen ensimmäisessä 5D-elokuvateatterissa elokuvia katsellaan 3D-laseilla ja kuuteen suuntaan liikkuvilla istuimilla. 3D-elokuvien katseluun verrattuna mukana on täysin uusia elementtejä, kuten savua, tuulta ja vettä. Mahdollisimman ikimuistoisen kokemuksen takaamiseksi mukana on myös näyttäviä valo- ja näyttämötekniikkaefektejä.

Samaan aikaan kun 5D-elokuvien ihmeellisestä maailmasta nauttineet lähtivät pikaisesti poikkeamaan kauppakeskus Road Housessa, kartingautot kulkivat pitkin PowerParkin asfaltoitua ajorataa. Ajamisen mallia muille näytti Kai Lahdenpohja, joka lähti harjoituksia ja aika-ajoja seuranneeseen kilpailuun paalupaikalta, koska hän oli aika-ajojen nopein. Niin paljon on ”Kaitsu” moottoriurheilua harrastanut, että myös itse kilpailusta heltisi voitto käsiongelmista huolimatta. Toisesta ruudusta kilpailuun startannut puheenjohtajamme Ilse Lahdenpohja näytti, että innokas moottoripyöräilijä taitaa nelipyöräistenkin niksit. Pieni ajovirhe verotti kuitenkin sen verran, että kolmosruudusta lähtenyt hallituksen sihteeri Vesa Karppinen pyyhkäisi Ilsestä ohi. Ensi kertaa PowerParkissa kaasutellut Vesa sijoittui näin lopulta toiseksi ja Ilse oli komeasti kolmas. Harjoituksissa ja aika-ajossa kuskeja oli yhdeksän, itse kisassa kahdeksan.

Kuvassa vauhdikkaat kartingajajat ja palkintopallilla kilpailun kärkikolmikko

Kovin pitkään ei ehditty kartingin kärkisijoja juhlia eikä myöskään kauppakeskus Road Housessa shoppailla ennen kuin oli aika mennä eteenpäin. Seuraavaksi meitä odotti Pomo piilossa -televisio-ohjelmassa nähty PowerParkin toimitusjohtaja Mikko Kiviluoma. Hän kertoi rentoon tyyliinsä, miten Jorma Lillbackan entiselle naurismaalle perustamasta PowerParkista on vuosien saatossa muodostunut koko perheen viihdekeskus. Kehitystyö on jatkuvaa ja tähän saakka se on ollut nopeaa, sillä 160 hehtaarin elämyspuisto on saanut alkunsa vuonna 2000. Viimeisimpiin uutuuksiin kuuluu oma ravirata. On kyse todella monipuolisesta ja kävijöiden suosimasta huvittelupaikasta. Esittelyn lopuksi näimme Kiviluoman johdolla kaksi 5D-elokuvaa, joissa käytiin aina Kuun pinnalla asti.

Kuvassa toimitusjohtaja Mikko Kiviluoma ja näkymää 5D-elokuvateatterista

Maan pinnalle paluun jälkeen vuorossa oli ruokailu Park Hotel Härmä Restaurantissa. Viimeistään tässä vaiheessa päivää riitti hyvin aikaa myös verkostoitumiselle. Ja mikäpä olikaan verkostoituessa, sillä sekä seura että ravintolan antimet olivat ensiluokkaisia. Pianomusiikin soidessa ilta eteni mukavissa merkeissä.

Tunnetusti kaikki hyvä loppuu aikanaan, joten hiljalleen oli lähdettävä kotimatkalle. Aivan suorinta reittiä Tampereelle ei kuitenkaan ajettu vaan koukattiin Härmän sairaalan kautta. Henna Kykkänen esitteli muille sairaalan toimintaa ennen ja nyt. Lyhyen pysähdyksen jälkeen matka jatkui Juustoportin kautta kohti Tamperetta. Bussimatkalla Kalevi Nordman esitteli laulutaitojaan ja lausui kirjoittamansa runon, Ilse Lahdenpohja arvuutteli enemmän tai vähemmän visaisia arvoituksia ja osa matkalaisista arvuutteli toisiltaan laulujen nimiä tai kappaleita, joissa esiintyy tietty sana. Kuten tästä voidaan päätellä, matka taittui rattoisasti. Kaiken lisäksi saimme kuljettajaksemme huumorintajuisen ammattilaisen, joka omalta osaltaan varmisti matkustajien viihtymisen, mistä erityiskiitokset hänelle.

Kuvassa hallituksen jäsen Henna Kykkänen ja taustalla Härmän sairaala

Pyynikintorille pääsimme hieman ennen iltayhtätoista, jolloin matka oli onnellisesti takana. Kiitokset kaikille Pispala-Pyynikin Yrittäjien kevätretkelle ja sen järjestelyihin tavalla tai toisella osallistuneille!