18.3.2018 klo 23:59
Uutinen

Firmabiljardiliigan kauden 2017-2018 mestariksi tulokasjoukkue SBVK

Pispala-Pyynikin Yrittäjät ry:n ja Resulttia Solutionsin järjestämän Tampereen firmabiljardiliigan kausi 2017-2018 sai arvoisensa päätöksen maanantaina 5.3.2018, jolloin Ravintola Peyton Placessa järjestettiin liigafinaalitapahtuma ja jaettiin palkinnot.

Ravintola Peyton Placessa maanantaina 5.3.2018 pidetyssä liigafinaalitapahtumassa oli pelaamassa seitsemän joukkuetta. Iltakuudelta alkaneessa tapahtumassa ohjelmassa olivat loppu- ja pronssiottelu, jumbofinaali ja palkitsemiset. Pelien päätteeksi Tampereen firmabiljardiliigan järjestäjät Pispala-Pyynikin Yrittäjät ry ja Resulttia Solutions palkitsivat kolme parasta joukkuetta ja pelaajaa sekä jumbofinaalin voittajan. Luvassa oli myös useita yllätyspalkintoja.

Pronssiottelussa mestaruussarjan runkosarjan kolmonen Konecranes-Agilon sai vastaansa runkosarjassa neljänneksi tulleen TKS 2:n. Tampereen Kauppaseura ry:n kakkosjoukkue jahtasi himmeintä mitalia kovalla kolmikolla, mutta ottelun ensimmäinen peli meni Konecranes-Agilonille. Kaksi seuraavaa peliä kauppaseuralaiset voittivat ilman ainuttakaan erähäviötä. Niinpä TKS 2 nappasi 2-1-voiton ja pronssia. Pronssijoukkueessa pelasivat Esko Hakkarainen, Ilkka Korhonen ja Mika Lehtimäki. Neljänneksi sijoittunutta Konecranes-Agilonia finaalitapahtumassa edustivat Tomi Alanko, Jussi Hirvonen ja Markus Tamminen.

Loppuottelussa panoksena oli Tampereen firmabiljardiliigan mestaruus. Vastakkain olivat mestaruussarjan runkosarjan kaksi parasta, SBVK ja TKS 1. SBVK:n 1-0-johto tasoittui jännittävien vaiheiden myötä 1-1:een. Ratkaisu nähtiin vasta kolmannen peliparin kohdatessa, kun Ravintola Peyton Placessa biljardia harrastavista kootun SBVK:n Mika Pitkäranta voitti 3-1 ja sinetöi liigamestaruuden joukkueelleen. SBVK voitti sekä mestaruussarjan runkosarjan että liigamestaruuden. Joukkuetta finaalissa edustivat Jouko Hakkarainen, Olli Halme ja Mika Pitkäranta, joista viimeksi mainittu voitti pelaajien henkilökohtaisen rankinglistan. Hopeajoukkue TKS 1:n miehistöön loppuottelussa kuuluivat Jarmo Grönroos, Mikko Palmroth ja Kalle Räsänen.

Kuvassa liigamestarit Mika Pitkäranta, Jouko Hakkarainen ja Olli Halme

Loppu- ja pronssiottelun lisäksi järjestettiin lisäkilpailu, jumbofinaali. Siihen osallistumisoikeuden sai runkosarjan kolme heikointa joukkuetta. Lopulta Laatumiehet, jota edustamassa oli ainoastaan Juha Latvala, voitti jumbofinaalin ja palkittiin. Toiseksi tuli runkosarjassa seitsemänneksi pelannut TaxiPool, joka oli paikalla kolmikolla Tommi Joutsiniemi, Jarno Vesterinen ja Jarkko Ylä-Häkkinen. TaxiPoolille tappion avauskierroksella kokenut Nyssetiimi oli jumbofinaalin kolmas kokoonpanolla Erkka Rajala, Riku Sinkko ja Ari Terävä.

Kolmen parhaan joukkueen lisäksi palkittiin jumbofinaalin voittajajoukkue, mutta myös mestaruussarjan runkosarjan rankinglistan kärkikolmikko Mika Pitkäranta (SBVK), Jussi Hirvonen (Konecranes-Agilon) ja Ari Koski (TKS 2). Yllätyspalkintoina oli Ravintola Peyton Placen peliaikalahjakortteja sekä tukku muita palkintoja. Nimittäin kauden 2017-2018 tulokaspelaajana palkittiin Jouko Hakkarainen (SBVK), Ysikyydittäjä-palkinnon sai Tommi Joutsiniemi (TaxiPool), Rehti pelaaja -palkinto meni Jarmo Ovaskaiselle (Megamen-Stonehead) ja kauden joukkuepelaajana palkittiin Jarkko Ylä-Häkkinen (TaxiPool).

Kiitos liigakaudesta kaikille mukana olleille sekä erityiskiitokset pelipaikka Ravintola Peyton Placelle! Tampereen firmabiljardiliigan kausi 2018-2019 alkaa syksyllä 2018, joten tervetuloa silloin mukaan ja verkostoitumaan biljardinpeluun ohessa.

>> Raportti kauden 2017-2018 finaalitapahtumasta
>> Tampereen firmabiljardiliigan Internet-sivut