27.4.2018 klo 02:47
Uutinen

Pispala-Pyynikin Yrittäjät makoisalla kevätretkellä 24.4.2018

Pispala-Pyynikin Yrittäjien kevään 2018 retki suuntautui pääkaupunkiseudulle. Tiistaina 24.4.2018 vierailtiin Fazerin tehtaalla Vantaalla, kansanedustaja Mikko Alatalon vieraana eduskunnassa ja Cantina Westissä.

35-vuotisjuhlavuottaan viettävän Pispala-Pyynikin Yrittäjät ry:n kevätretki tiistaina 24.4.2018 suuntautui pääkaupunkiseudulle. Liikkeelle lähdettiin bussikuljetuksella Tampereen Vanhalta kirkolta klo 12:30. Lyhyen jaloittelutauon sisältänyt menomatka vei 30-henkisen matkaseurueen Vantaalle, tarkemmin sanottuna Oy Karl Fazer Ab:n Vierailukeskukseen.

Kuvassa kevätretkeläiset saapumassa Fazer Vierailukeskukseen

Opastettu kierros vuonna 2016 valmistuneessa Fazer Experience Vierailukeskuksessa tarjosi mukavan tavan tutustua Fazerin toimintaan, tuotevalikoimaan, innovaatioihin ja historiaan, mutta myös kauniiseen trooppiseen puutarhaan kaakaopuineen ja muine kasveineen. Vierailun päätteeksi matkalaiset pääsivät maistelemaan Fazerin karkkilaarien makoisia antimia ja ostoksille myymälään.

Kuvassa kevätretkeläisiä Fazer Vierailukeskuksen trooppisessa puutarhassa

Kevätretkeläisten seuraava etappi oli Eduskuntatalo, jonne saavuttiin lyhyen kiertoajelun ja huolellisen turvatarkastuksen myötä. Ryhmän vastaanotti kansanedustaja Mikko Alatalo (kesk). Suomen kansalle tuttuakin tutumpi muusikko on toiminut kansanedustajana vuodesta 2003 saakka. Nyt matkalaisille tarjoutui oiva tilaisuus kuulla neljättä kauttaan kansanedustajana olevan Alatalon työstä, Eduskuntatalosta ja talossa työskentelystä. Mikko Alatalo on jäsen mm. liikenne- ja viestintävaliokunnassa sekä tulevaisuusvaliokunnassa, joten hän esitti katsauksen monipuolisesta työstään, vastasi kuulijoiden kysymyksiin ja kertoi asioista, joihin hän kansanedustajana erityisesti pyrkii paneutumaan.

Kuvassa kansanedustaja Mikko Alatalo (keskellä) ja Pispala-Pyynikin Yrittäjien retkeläiset

Lopuksi vieraat pääsivät hieman katsomaan, miltä Eduskuntatalo näyttää vuonna 2017 valmistuneen peruskorjauksen jäljiltä. Kaikki taisivat olla yksimielisiä siitä, että istuntosali, valtiosali ja muut tilat näyttivät todella kauniilta upeine yksityiskohtineen.

Eduskuntatalolta matka jatkui legendaariseen texmex-saluunaan, Ravintola Cantina Westiin. Vuonna 1990 avatussa ja Helsingin keskustassa Kasarmikadulla toimivassa meksikolaisessa ravintolassa nautittiin talon antimista ja kanssamatkaajien seurasta. Kuten monesti aiemminkin, myös tällä kertaa Pispala-Pyynikin Yrittäjien reissu tarjosi mainioita mahdollisuuksia verkostoitua ja tutustua useiden eri alojen yrittäjiin aveceineen. Tunnusomaista matkoille on sekin, että juttu luistaa ja hauskaa on. Näin oli asianlaita tälläkin kertaa. Välillä puhuttiin bisneksistä, välillä taas käynnissä olleesta kiekkopelistä Kärpät – Tappara tai jostakin ihan muusta. Mukana oli sekä uusia tuttavuuksia että vuosikymmeniä toiminnassa mukana olleita.

Kuvassa yleisnäkymää legendaarisesta Ravintola Cantina Westistä

Jälkiruokien jälkeen päivän ”menussa” oli vuorossa kotimatka, joka sujahti kuin hetkessä lähes uudessa bussissa istuessa. Tampereelle bussilastillinen matkalaisia saapui aikataulun mukaisesti eli siinä puoli yhden maissa yöllä. Ystävällinen kuljettaja suunnitteli kotimatkan ajoreitin matkaajien toivomukset huomioiden, joten palvelu oli ensiluokkaista.

Kaiken kaikkiaan kevätretki oli varsin onnistunut. Jotkut pääsivät käymään Fazerilla ja verestämään muistoja vuosikymmenten takaa, jolloin he olivat edellisen kerran makeistehtaalla vierailleet. Useimmat olivat ensi kertaa joko Fazerilla, Eduskuntatalossa, Mikko Alataloa tapaamassa tai Pispala-Pyynikin Yrittäjien matkalla. Voidaan sanoa, että jokaiselle kevätretki tarjosi jotain uutta. Kiitos kaikille mukavasta reissusta!

>> Valokuvia Fazerilta Pispala-Pyynikin Yrittäjien Facebook-sivuilla
>> Valokuvia Eduskuntatalolta Pispala-Pyynikin Yrittäjien Facebook-sivuilla
>> Valokuvia Cantina Westistä Pispala-Pyynikin Yrittäjien Facebook-sivuilla

Tässä yhteydessä ja ikään kuin kevätretken päätteeksi on hyvä tilaisuus muistuttaa siitä, että Pispala-Pyynikin Yrittäjien tapahtumat jatkuvat kesällä ja syksyllä. Tulossa ovat mm. perinteinen ratagolf ja sääntömääräinen syyskokous. Vuoden ehdoton kohokohta eli Pispala-Pyynikin Yrittäjät ry:n 35-vuotisjuhlat, joissa palkitaan yhdistyksen Vuoden yrittäjä 2018 ja Vuoden nuori yrittäjä 2018, järjestetään Pispalan haulitehtaalla perjantaina 2.11.2018. Näistä tiedotetaan lähempänä. Nähdään tulevissa kokouksissa ja tapahtumissa!