Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Pispala-Pyynikin Yrittäjien 35-vuotisjuhlat Pispalan haulitehtaalla 2.11.2018

Pispala-Pyynikin Yrittäjät ry:n 35-vuotisjuhlissa palkittiin Vuoden yrittäjä 2018, Vuoden nuori yrittäjä 2018 ja yhdistyksen tuleva kunniapuheenjohtaja. Musiikista vastasi mainio duo Päivi Mäkinen ja Velleri.

Vuonna 2017 Pispala-Pyynikin Yrittäjät ry:n perinteistä omaa yrittäjäjuhlaa, Y-juhlaa, ei järjestetty. Tuolloin Suomen täyttäessä sata vuotta Pispala-Pyynikin Yrittäjät oli mukana Tampereen yrittäjäyhdistysten yhteisessä Vuosisadan Yrittäjäjuhlassa. Vuonna 2018 palattiin taas vanhaan käytäntöön, kun yhdistyksen omaa Y-juhlaa vietettiin Pispalan haulitehtaalla perjantaina 2.11.2018. Vuoden yrittäjien julkistuksen lisäksi aihetta juhlaan oli tavallista enemmän. Nimittäin samalla juhlittiin 35 vuotta täyttävää Pispala-Pyynikin Yrittäjät ry:tä ja yhdistyksen historian tiettävästi ensimmäistä kunniapuheenjohtajaa.

Pispala-Pyynikin Yrittäjien puheenjohtaja Ilse Lahdenpohjan alkusanojen myötä kuultiin Pirkanmaan Yrittäjät ry:n terveiset, jotka juhlaväelle välitti aluejärjestön puheenjohtaja Janne Vuorinen. Tämän yrittäjille ajankohtaisia asioita käsitelleen ja 35-vuotisonnittelut sisältäneen puheen jälkeen oli aika siirtyä palkitsemisiin.

Kuvassa yleisnäkymää Pispalan haulitehtaalla vietetystä 35-vuotisjuhlasta

Palkitsemiset aloitettiin hieman tavallisuudesta poikkeavalla tavalla. Nimittäin Ilse Lahdenpohjalla oli ilo ja kunnia kertoa, että yhdistyksen hallitus oli 24.10.2018 pidetyssä sääntömääräisessä syyskokouksessa esittänyt, että Kalevi Nordmanista tehtäisiin vuoden 2019 alkaessa Pispala-Pyynikin Yrittäjät ry:n kunniapuheenjohtaja. Hallituksen esitys hyväksyttiin, joten nyt Y-juhlassa oli sopiva tilaisuus palkita Kalevi Nordman. Hienon Pispala-aiheisen taulun saanut Kalevi on yhdistyksen perustajajäsen, minkä lisäksi hän on aiemmin toiminut hallituksen puheenjohtajana. 35-vuotinen taival hallituksessa päättyy vuoden 2018 lopussa.

Kuten Ilse Lahdenpohja kertoi, pitkäaikaisen hallituspaikan jättävä Kalevi Nordman on vahvasti ollut mukana toiminnassamme. Häntä voi kuvailla sanoilla idearikas, hyväntuulinen, kannustava, huumorintajuinen ja sydämellinen. Ilsen kertomalla tavalla Kalevilta löytyy aina takataskusta jokin kiva kevennys tilanteeseen kuin tilanteeseen ja yleensä se liittyy yhdistyksemme historiaan. Perustajajäsenen 35-vuotista taivalta yhdistyksen hyväksi haluttiin kunnioittaa myöntämällä Kaleville Pispala-Pyynikin Yrittäjien kunniapuheenjohtajuus vuoden 2019 alusta.

Kuvassa Kalevi Nordman, yhdistyksen kunniapuheenjohtaja 1.1.2019 alkaen

Kiitospuheessaan Kalevi Nordman esitti kiitoksensa ja kertoi omista tuntemuksistaan, mutta teki sen hyvin kalevimaiseen tyyliin. Lyhyehkön puheensa päätteeksi innokas ja kaiken lisäksi osaava laulumies kajautti ilmoille Pispala-Pyynikin valssin. Tässä Kalevi Nordmanin itsensä sanoittamassa ja yhdistyksen tilaisuuksista tutussa kappaleessa tiivistyivät erittäin hyvin Kalevin tuntemukset ja se, miten tärkeä asia Pispala-Pyynikin Yrittäjät hänelle on. Kalevi Nordmanin merkitystä yhdistykselle ja hallitukselle ei voi sanoin kuvata.

Seuraavaksi illan juhlaohjelmassa oli vuorossa yhdistyksen vuoden 2018 nuoren yrittäjän palkitseminen. Tällä kertaa tehtiin historiaa, sillä nyt nuorta yrittäjää viidettä kertaa palkittaessa palkinnon saanut oli ensimmäistä kertaa nainen. Palkitsemispuheen piti hallituksen jäsen, jäsenvastaava Johannes Lepistö, joka aloittaa Pispala-Pyynikin Yrittäjien uutena puheenjohtajana tammikuussa 2019.

Johannes Lepistö kertoi Vuoden nuori yrittäjä -palkittavan olevan raikashenkinen nuori ajattelija. Yrittäjästä ensi kertaa lukiessaan Johannes oli kokenut yrittäjän olevan juuri sitä, mitä nuoren yrittäjän tuleekin olla: innokas uskaltaja, mutta myös ryhdikäs vastuunkantaja. Nuoren yrittäjän liiketoiminta alkoi vuonna 2014 ajatuksella "nyt tai ei koskaan", halusta olla itsensä pomo ja yrittämisen nälästä. Näillä eväillä liikkeelle lähtenyt yritys suunnittelee ja tuottaa tapahtumajärjestelyitä häistä yritystilaisuuksiin huolehtien samalla kaikista tilaisuuden tarpeista aina erilaisista tapahtumista ravintola-alan palveluihin saakka. Kaiken tämän lisäksi yritys tuottaa tapahtumiin esimiespalveluita, suunnittelua ja konsultointia.

Pispala-Pyynikin Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä 2018 on Iina Runsas, Feelya Promotion. Parhaillaan palveluliiketoimintaa opiskeleva ja restonomiksi kuluvan vuoden lopulla valmistuva Iina on aktiivisesti mukana Pirkanmaan Yrittäjien nuorten yrittäjien toiminnassa. Pispala-Pyynikin Yrittäjien hallituksen jäsenenä hän aloittaa tammikuussa 2019. Juhlatilaisuudessa oli läsnä myös Iinan isä, jota palkittu erityisesti kiitti puheessaan.

Kuvassa yhdistyksen Vuoden nuori yrittäjä 2018 -palkinnon vastaanottanut Iina Runsas

Palkitsemiset olivat päässeet hyvään vauhtiin, joten ei muuta kuin vuoden yrittäjää palkitsemaan. Vuoden yrittäjän palkitseminen oli puheenjohtaja Ilse Lahdenpohjalle kylmiä väreitä aiheuttanut hetki. Puheessaan Ilse päätyi siteeraamaan palkitun yrittäjän kirjoittamaa yrittäjätarinaa eli koskettavaa kertomusta siitä, miten hänen yrittäjyytensä on sujunut ja miten suuri asia se hänelle on. Ei ole kyse vain työstä tai rahanlähteestä vaan on kyse elämäntavasta. Tämä naisyrittäjä on vaikeuksista, huolista ja unettomista öistä huolimatta saanut yrittäjyydestä runsaasti ylpeydenaiheita, onnistumisen tunteita ja myös palkintoja niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Hän on haasteet kohdattuaan ja vaikeudet voitettuaan todistanut sekä itselleen että muille olevansa oikealla alalla ja saanut yrityksensä kukoistamaan.

Pispala-Pyynikin Yrittäjien Vuoden yrittäjä 2018 on Suvi Roiko, Studio Suvi Roiko. Vuoden yrittäjä on syystäkin ylpeä yrityksestään ja siitä, miten hänen eri juhlahetkistä ja elämän etapeista ottamansa valokuvat ovat vuosien saatossa ottaneet paikkansa pirkanmaalaisten kirjahyllyistä ja piironkien päältä.

Kuvassa Johannes Lepistö, Vuoden yrittäjä 2018 -palkittu Suvi Roiko ja Ilse Lahdenpohja

Loppuillan ohjelmaan kuuluivat juhlaillallinen ja upea show, josta vastasivat Päivi Mäkinen ja monipuolinen musiikkimies Velleri. Sopivaa lisäjännitystä juhlailtaan toivat arpajaiset, mutta sitä ennen Päivi Mäkinen toi ranskalaisen laulajalegenda Edith Piafin tunnetuksi tekemät laulut Ranskasta Pispalaan - ja teki sen vieläpä erittäin hyvällä huumorilla höystettynä. Tunnelma oli rento, pitkät pöytärivit täynnä iloista juhlaväkeä ja esitykset erittäin hyviä. Hyvässä seurassa myös ruoka ja juoma maittoivat mainiosti. Lopuksi oli tanssia.

Suurkiitokset duolle Päivi Mäkinen ja Velleri mahtavasta esityksestä, pitopalvelusta Sandwich Houselle ja tilaisuuden valokuvauksesta Jarno Koskinen Tmi:lle. Onnittelut palkituille sekä kiitokset kaikille 35-vuotisjuhliin osallistuneille, arpajaispalkintoja lahjoittaneille ja tavalla tai toisella juhlajärjestelyihin osallistuneille!

> Lisää valokuvia Pispalan haulitehtaalta 2.11.2018

Valokuvat: Jarno Koskinen Tmi

PirkkaClean Oy

Ylövarasto Vuokraus Oy