Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Sammon Yrittäjien tukihanke nuorille ja ahkerille 4H-yrittäjille

Tänä vuonna Sammon Yrittäjät toteutti ensimmäistä kertaa jo pidempään suunnittelemansa hankkeen nuorten yrittäjien toiminnan tukemisesta. Hallitus päätti lähestyä 4H-yhdistystä asian tiimoilta ja jakaa stipendejä nuorille 4H-yrittäjille. Pian saatiinkin pinkka stipendihakemuksia, joissa nuoret kertoivat liiketoiminnastaan ja siitä, miten käyttäisivät stipendinsä toimintansa kehittämiseen.

Hallitus luki huolellisesti läpi jokaisen hakemuksen ja lopulta päätyi jakamaan 100-200€ arvoiset stipendit seitsemälle 4H-yrityskurssilla mukana olleelle yrittäjänalulle. Mukana oli monenlaisia yrityksiä valokuvauksesta leipomuksiin ja graafiseen suunnitteluun.

Lisäksi hallitus järjesti tapaamisen Pirkanmaan Yrittäjien Kehräsaaren tiloissa, jossa stipendin saaneet nuoret ja hallitus kokoontuivat. Nuoret pääsivät esittelemään itsensä ja yritysideansa kokeneille, pitkään toimineille yrittäjille. Heiltä nuoret saivat vinkkejä toimintansa kehittämiseen, mahdollisien haasteiden ratkaisemiseen ja tulevaisuuden suunnitelmien luomiseen. Myös hallituksen jäsenet kertoivat nuorille omista kokemuksistaan yrittäjänä ja Sammon Yrittäjien paikallisyhdistyksen toiminnasta. Sammon Yrittäjät haluaa innostaa myös nuoria ryhtymään yrittäjiksi, ja nuoret 4H-yrittäjät näkivätkin yrittäjyyden mahdollisuutena myös tulevaisuudessa.

4H-yrittäjät ovat 13-28 -vuotiaita 4H:n jäseniä, joiden liiketoiminta perustuu yleensä omaan harrastukseen tai muuhun kiinnostuksen kohteeseen. Yrityksen voi perustaa itse tai osallistumalla 4H-yhdistyksen yrityskurssille. 4H-yrittäjyys on helppo ja turvallinen tapa nuorelle kokeilla yrittäjyyttä, vaikka edes lyhyen aikaa. Yrityksen voi perustaa yksin tai yhdessä vaikka kaverin kanssa. Jokainen 4H-yrittäjä saa myös tukea ja apua henkilökohtaiselta yritysohjaajalta, joten yksin jäämistä ei tarvitse pelätä.

4H-yrittäjyydestä kiinnostuneet saavat lisätietoa aiheesta 4H-yhdistykseltä www.tampere.4h.fi .