Etsi

Krakova

Verkostoitumismatka Krakovaan

Verkostoitumismatka Krakovaan

Aika

3.10.2019 | 8:30 - 7.10.2019 | 1:15

Paikka

Krakova, Puola

Hinta

650 €/hlö

Krakova on kulttuurin ja arkkitehtuurin aarreaitta, jonka vanhankaupungin kujilla ja kellareissa sykkii iloinen iltaelämä. Keskustori Rynek Głównyn verkahallissa käytiin kauppaa jo 1200-luvulla ja Krakova oli Puolan pääkaupunki 1500-luvun lopulle. Keskiajalta peräisin oleva vanhakaupunki kuuluukin Unescon maailmanperintökohteisiin ja on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä. Boheemi Kazimierz, vanha juutalaiskaupunginosa, kilpailee vanhankaupungin kanssa Krakovan viehättävimmän alueen tittelistä ja sinne aukeaa jatkuvasti uusia kauppoja, ravintoloita, baareja ja kahviloita. 

Torstai 3.10.2019

Finnairin lento AY1161 lähtee Helsingistä klo 08:40 ja saapuu Krakovaan klo 09:40. Näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet suomenkielisen kiertoajelun ja -kävelyn aikana. Vanhankaupungin sydän on keskiaikainen Rynek Glowny –tori, jota hallitsee kaariholvinen verkahalli ja sitä reunustavat kymmenien kahviloiden ja ravintoloiden terassit. Tunnettuja nähtävyyksiä ovat mm. Wawelin kukkulan renessanssityylinen kuninkaanlinna 1500-luvulta, Kaupungintalon torni 1200-luvulta ja vuonna 1387 valmistunut punatiilinen Mariankirkko, jonka kaksi tornia ovat täysin eri paria. Nautimme päivän aikana myös yhteisen lounaan. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa.

Perjantai 4.10.2019

Aamiainen hotellissa. Lähdemme aamulla suomenkielisen oppaan johdolla retkelle Krakovan kupeessa sijaitsevaan Wieliczkan suolakaivokseen, joka on vetänyt puoleensa matkailijoita ja kuuluisia vierailijoita kautta vuosisatojen. Kaivoksen vertaista käyntikohdetta et löydä muualta. Sukellamme taianomaiseen maanalaiseen maailmaan, joka syvimmillään ulottuu yli 300 metriä maanpinnan alapuolelle. Kuljemme käytäväverkostossa ja näemme suolasta tehtyjä taidokkaita patsaita ja saleja. Käymme myös Pyhän Kingan kappelissa, suuressa maanalaisessa kirkossa, jonka kristallikruunut ja alttaritaulut on tehty suolasta. Huom! Kierrokseen sisältyy paljon portaita. Nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen palaamme iltapäivällä Krakovaan. 

Lauantai 5.10.2019

Aamiainen hotellissa. Päivän retkikohteemme on noin tunnin ajomatkan päässä Oświęcimin kylä, missä Auschwitzin keskitysleirimuseo puhuu omaa korutonta kieltään lähihistoriamme synkimmästä ajanjaksosta. Opastetun kierroksen aikana kuulemme tämän kuolemantehtaaksikin kutsutun leirin toiminnasta. Sen tiiliparakkeihin koottu näyttely kertoo leirin tapahtumista ja vankien karusta elämästä. Käymme myös Auschwitz II eli Birkenaun tuhoamisleirillä, Brzezinkan kylässä, noin 3 km päässä Auschwitzin pääleiristä. Kierroksen päätteeksi nautimme yhteisen lounaan. Paluu iltapäivällä Krakovaan, jonka jälkeen ohjelma on vapaa.

Sunnuntai 6.10.2019

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Matkatavaroita voi säilyttää hotellissa. Päivällä on hyvin aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin tai tehdä vaikkapa edullisia tuliaisostoksia. Lähellä hotelliamme sijaitse shoppaajan unelma, suuri Galeria Krakowskan ostoskeskus, josta löytyy noin 250 liikettä sekä kymmenittäin kahviloita ja ravintoloita. Muita keskustan tuntumassa olevia suuria ostokeskuksia ovat mm. Galeria Kazimierz ja Galeria Bronowice. Kuljetus illansuussa lentokentälle, mistä Finnairin lento AY1164 lähtee klo 22:10 ja saapuu Helsinkiin klo 01:05. 
 

Hotelli

Wyspianski *** 
https://www.hotel-wyspianski.pl/en
Sijaitsee keskustassa noin 600 metriä vanhan kaupungin aukiolta.

Hinta

650 €/hlö 

Hintaan sisältyy

- kuljetuksen Valkeakoski-lentokenttä ja takaisin
- lennot aikataulun mukaisesti turistiluokassa
- lentokenttäverot- ja turvamaksut
- kuljetukset, kiertoajelut ja sisäänpääsymaksut matkaohjelman mukaisesti
- majoitus kahden hengen huoneessa
- aamiainen päivittäin hotellissa
- ateriat matkaohjelman mukaisesti (kolme lounasta)

Lisämaksusta yhden hengen huone 90 €

Hinnat ovat tämän hetkisiä, joihin saattaa tulla muutoksia matkanjärjestäjästä riippumattomista syistä. Hintaan 
sisältyvien lentokenttäverojen osuus on 27 €/hlö ja niiden muuttuessa pidätämme oikeuden vastaaviin muutoksiin.

Varausmaksu on 100 €/hlö ja loppusuoritus kuusi viikkoa ennen matkan alkua. 
 

Ilolan maatila