Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Berliinin-matka

Yhteismatka Berliiniin

Yhteismatka Berliiniin

Aika

17.9.2020 | 7:45 - 20.9.2020 | 20:45

Paikka

Berliini, Saksa

Hinta

667 €/hlö
Matka

Berliini on kansainvälinen, perinteisen saksalainen, ilmapiiriltään vapaa ja boheemi, kulttuurielämältään värikäs, yöelämältään eloisa, arkkitehtuuriltaan mielenkiintoinen ja monivivahteista historiaa huokuva, shoppailijan unelmakohde, inspiroiva, nuorekas, leppoisa… Berliini pitää itse nähdä ja kokea!

Nähtävää kaupungissa todellakin riittää! Tutustumisen arvoinen paikka on vaikkapa Spree -joen varressa sijaitseva Museosaari, joka kuuluu Unescon Maailmanperintöluetteloon. Mielenkiintoinen on myös Itä- ja Länsi-Berliinin erottaneen muurin historiasta kertova Muurimuseo. Tekniikan, liikenteen ja kulkuvälineiden historiasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Tekniikan Museoon, joka kuuluu maailman suurimpiin. Ostalgiaa on tarjolla DDR-museossa, joka esittelee sosialistisen maan arkielämää interaktiiviseen tyyliin. Ostosmahdollisuudet ovat kaupungissa lähes rajattomat ja hotellimme sijaitseekin vain noin kaksisataa metriä kuuluisasta Kurfürstendammin ostoskadusta. Täältä löytyy mm. lukuisten kuuluisien vaatesuunnittelijoiden liikkeitä sekä KaDeWe tavaratalo, joka on Manner-Euroopan suurin. Myös Potsdamer Platz on herännyt uudelleen henkiin vuosikymmenten hiljaiselon jälkeen ja se onkin nykyään mukava viihdealue kauppoineen ja ravintoloineen. Maisemia kaupungin kattojen yllä voi ihailla Alexanderplatzilla sijaitsevasta TV-tornista, joka on Euroopan neljänneksi korkein rakennus.

Huom. Matka on täyteen varattu! Ei hätää - mitä todennäköisimmin lähdemme yhteismatkalle jälleen vuoden 2021 syksyllä!

Torstai 17.9.2020

Finnairin lento AY1431 lähtee Helsingistä klo 07:45 ja saapuu Berliiniin klo 08:45. Paikallinen suomenkielinen opas on vastassa lentokentällä. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelun aikana ja näemme Berliinin tunnetuimmat nähtävyydet mm. Unter den Linden -bulevardin, Branderburgin portin, Valtiopäivätalon, Checkpoint Charlien rajanylityspaikan sekä itäisen ja läntisen Berliinin keskusta-alueet. Kiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin aivan läntisen Berliinin keskustassa. Illalla nautimme yhteisen illallisen perinteisessä berliiniläisessä ravintolassa, joka sijaitsee kävelymatkan päässä hotellista.

Perjantai 18.9.2020

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä tutustumme oppaan johdolla paikkaan, joka oli yksi DDR:n parhaiten varjelluista salaisuuksista aina muurin murtumiseen asti. Valtionpoliisin Stasin vankilaa Hohenschönhausenissa ei ollut merkitty edes karttaan, vaan sen kohdalla näkyi pelkkää valkoista. Itä-Saksan viranomaiset olivat vankilasta jopa niin tarkkoja, että lentokoneetkin ohjattiin muualle. Täällä ”valtion vihollisia” sekä kuulusteltiin että säilytettiin, ja käytössä olivat kaikki psykologisen ja fyysisen kiduttamisen keinot. Vankila on nykyään museoitu ja oppaina toimivat yleensä entiset vangit. Paluu päivällä hotelliin, jonka jälkeen on hyvin aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti tai vaikkapa ostoksille.

Lauantai 19.9.2020

Aamiainen hotellissa. Lähtö aamulla oppaan johdolla historialliseen Potsdamin kaupunkiin, joka on tunnettu Preussin kuninkaista ja Saksan keisareista. Tästä loistokkaasta ajasta muistuttavat yhä Potsdamin upeat palatsit ja mahtavat puistot. Vierailemme niistä tunnetuimmassa, Sanssoucin palatsissa, joka puistoineen on listattu Unescon maailmanperintöluetteloon ja sen perusti Preussin kuuluisin kuningas Friedrich II 1700-luvulla. Kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia ja sen jälkeen jää aikaa tutustua omatoimisesti kaupungin nähtävyyksiin. Paluu Berliiniin iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Illalla nautimme yhteisen illallisen perinteisessä berliiniläisessä ravintolassa.

Sunnuntai 20.9.2020

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Päivällä vielä hyvin aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Kuljetus iltapäivällä lentokentälle, mistä Finnairin lento AY1438 lähtee klo 17:50 ja saapuu Helsinkiin klo 20:40.

Sekä Potsdamin että Hohenschönhausenin retki tehdään tilausajolla.

Hotel Abba Berlin Berlin ****

Sijaitsee läntisen Berliinin keskustan sydämessä, noin kaksisataa metriä kuuluisalta Kurfürstendamm -kadulta. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, kylpyhuone, tv, puhelin, minibaari, tallelokero, ilmainen wifi ja hiustenkuivaaja. Hotellissa on ravintola, baari, kokoustilaa, kuntosali ja spa (lisämaksu). Lue lisää >>

Matkan varaus tai peruutus

Matkan hinta: 667 €/hlö

Hintaan sisältyy

 • lennot aikataulun mukaisesti turistiluokassa

 • lentokenttäverot- ja turvamaksut

 • paikallisen suomenkielisen oppaan palvelut matkaohjelman mukaisesti

 • kuljetukset, kiertoajelut ja sisäänpääsymaksut matkaohjelman mukaisesti

 • majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella

 • matkaohjelman mukaiset ateriat (kaksi illallista)

 • Kuljetukset Valkeakoski-lentokenttä-Valkeakoski

Lisämaksusta: Yhden hengen huone 170 €

Hinnat edellyttävät vähintään 20 matkustajaa ja ovat tämän hetkisiä, joihin saattaa tulla muutoksia matkanjärjestäjästä riippumattomista syistä. Hintaan sisältyvien lentokenttäverojen osuus on 44 €/hlö ja niiden muuttuessa matkanjärjestäjä pidättää oikeuden vastaaviin muutoksiin.

Varausmaksu on 200 €/hlö ja loppusuoritus kuusi viikkoa ennen matkan alkua.

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 91 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 100 €/henkilö
 • jos matka peruutetaan 90–35 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 34–20 vrk ennen se alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 20 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 95 % matkan hinnasta/henkilö

Muilta osin noudatamme 1.7.2018 voimaan tulleita Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä MatkaVekan lisä- ja erityisehtoja, joista tarkemmin: https://www.matkavekka.fi/matkaehdot

Sukunimi ja etunimi on ilmoitettava varauksen yhteydessä täsmälleen samassa muodossa kuin passissa.

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen tekemistä jo matkan varausvaiheessa.

Ilolan maatila