8.3.2018 klo 10:47
Uutinen

Elokuva ilta 28.3.

Energiaa Yrittäjyyteen hanke järjestää kaikille Sastamalan alueen yrittäjille elokuvaillan.

“Naurattakaa yleisöä tai teidät ammutaan!”

Suomen hauskin mies on Heikki Kujanpään ohjaama mustan huumorin sävyttämä draamaelokuva elämänhalusta ja naurun voimasta. Siinä jo kerran kuolemaan tuomitut vangit valmistavat näytelmän vartijoidensa ja saksalaisjoukkojen komentajan viihdyttämiseksi. Vankeina olevien teatterilaisten on nauratettava yleisöään, jotta heidän tuomiotansa ei panna täytäntöön. Teatterilaisten joukkoa johtaa Suomen hauskimmaksi mieheksi mainittu Toivo Parikka, jota esittää Martti Suosalo.

Käsikirjoitus, jonka ovat kirjoittaneet Heikki Kujanpää ja Mikko Reitala, juontaa juurensa todellisista tapahtumista ja miehestä nimeltä Parikka, jota kutsuttiin Suomen hauskimmaksi mieheksi. Elokuvassa jo kerran kuolemaan tuomitut vangit valmistavat näytelmän vartijoidensa ja saksalaisjoukkojen komentajan viihdyttämiseksi. Vankeina olevien teatterilaisten on nauratettava yleisöään, jotta heidän tuomiotaan ei panna täytäntöön.

Elokuvan muissa rooleissa nähdään mm. Jani Volanen, Leena Pöysti, Paavo Kinnunen, Panu Vauhkonen, Jussi Lehtonen, Vesa Vierikko, Jussi Nikkilä ja Karri Miettinen (aka Paleface).

Energiaa Yrittäjyyteen-hankkeen maksuton tilaisuus on tarkoitettu kaikille Sastamalan alueen yrittäjille.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen 20.3. mennessä linkistä bit.ly/biosastamala
Maksimissaan 2 henkilöä/yritys, rajoitettu osallistuja määrä.