Etusivu > Pirkanmaan Yrittäjät > Ylöjärven Yrittäjät > Sata Tarinaa Yrittajyydesta Ylojarvella > D F 1

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Viestinnän moniosaajasta alan yrittäjäksi, Eila Lokka

Viestinnän moniosaajasta alan yrittäjäksi

”Sinusta ei kyllä ikinä tulisi yrittäjää”, tokaisi yrittäjäystäväni toistakymmentä vuotta sitten baaritiskin äärellä. Työskentelin tuolloin Pirkanmaan Taitokeskuksen tiedottajana ja markkinointihenkilönä nauttien kaupungin pientä, mutta säännöllistä palkkaa luontaisetuineen.

Useiden mainostoimisto-, toimittaja- ja viestintätyöpaikkojen jälkeen haave omasta yrityksestä ja monipuolisemmasta toimenkuvasta alkoi itää. Kun määräaikainen työsuhteeni PIRKOn tiedottajana oli lopuillaan ja tutuista lehdistä sekä mainostoimistoista kyseltiin apua, päätin tehdä unelmastani totta.

Vuoden 2010 alussa perustin Enerzia Koulutuksen ja Viestinnän Tampereelle. Sain vihdoinkin tehdä enimmäkseen kotona töitä. Asiakkaita tuli verkostoista ja vanhoilta työnantajilta. Lisäksi tein juontokeikkoja. Alkuvaiheessa turvaa toivat myös puolison vakituinen työpaikka ja starttiraha. Eikä unelmasta olisi tullut totta ilman Ensimetrin ja muiden avuliaiden ihmisten apua. Siksi olen laittanut hyvän kiertämään ja toimin Ensimetrin viestinnän ja markkinoinnin asiantuntijana.

Pienyrittäjä joustaa ja tekee töitä pää kainalossa

Viestintäalan yrityksen aloittaminen oli halpaa, sillä laitehankinnat ovat pieniä eikä minulla ole vuokrakuluja. Nautin siitä, että saan valita työaikani itse ja käydä keskellä päivää lenkillä tai ratsastamassa. Toisaalta kahden yrittäjän perheessä voi taloudellinen epävarmuus olla todella stressaavaa ja sairastumiset näkyvät suoraan tuloissa. Joskus taas asiakkaat vetkuttavat projektien aloittamista ja kun ne alkavat, pitää valmista olla saman tien. Ilta- ja viikonlopputyöt ovat viestintäalan yrittäjän arkea.

Turvaa ovat tuoneet myös palkkatyöpätkät asiakasyrityksissä sekä Kiipulan osa-aikaisena kouluttajana. Keväällä 2015 työt Kiipulassa loppuivat organisaatiouudistuksen myötä ja kylmä hiki kohosi otsalle: nyt olen ensimmäistä kertaa omillani sitten vuoden 2010. Muutin loppuvuodesta 2015 Tampereen Kalevasta Ylöjärvelle Länsi-Teiskoon, joten verkostoitumistilaisuuksiinkaan ei tullut lähdettyä yhtä herkästi kuin ennen. Töitä on kuitenkin riittänyt mukavasti, mutta ylöjärveläisiin en ole kotikontuja kummemmin ole ehtinyt tutustua. Siksi oli mahtavaa päästä Ylöjärven Yrittäjien hallitukseen. Aion tavata ihmisiä aktiivisesti myös Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaana kevään aikana.

Yrittäjänä nautin siitä, että saan tehdä monipuolisesti kaikkea sitä, mitä osaan. Saan yhdistää osaamiseni viestinnän ja markkinoinnin asiantuntijana, esiintymis- ja viestintäkouluttajana, toimittajana sekä copywriterinä asiakkaiden liiketoiminnan kehittämisen hyväksi. Viime syksynä aloitin yhteistyön markkinointiviestintätoimisto Roihu Incin kanssa, jolle teen strategina markkinoinnin konseptisuunnittelua, viestintää ja koulutusta. On mahtavaa tehdä töitä osaavan tiimin kanssa. Joukossa on voimaa ja ideoita silloin, kun omat aivot eivät enää näe metsää puilta.

www.enerzia.fi

Ylöjärven Yrityspalvelu