Etusivu > Pirkanmaan Yrittäjät > Ylöjärven Yrittäjät > Sata Tarinaa Yrittajyydesta Ylojarvella > G I

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Illusia Productions

Intohimona ääni

Illusia Productions on äänituotantoalan yritys, jota pyörittää suomalais-saksalainen aviopari. Palveluihimme kuuluvat mediatuotannot, toteutamme esimerkiksi mainosjinglet ja radiospotit kaikkine äänitöineen, sävellämme taustamusiikit, spiikkaamme mainos- ja yritysvideot ja verkkokoulutukset. Vuodesta 2017 alkaen toimimme myös äänitysstudiona ja hoidamme artistituotannot, bändien äänitykset sekä miksaus- ja masterointityöt modernein työkaluin ja visioin.

Olemme panostaneet vieraskielisiin spiikkeihin ja rosterissamme onkin tällä hetkellä yli 120 spiikkeriä 25 kielelle. Suomalaisia ääniä äänitallissamme on parisenkymmentä ja mukaan mahtuu niin kokeneita mediakonkareita ja näyttelijöitä kuin ruohonjuuritasolta ponnistavia spiikkaajiakin. Monipuolisen äänirosterimme ansiosta olemme usein toteuttamassa erilaisia mainoslokalisointiprojekteja sekä kielenopetussovelluksia.

Illusia Productionsin synty on melko romanttinen tarina. Kaikki alkoi siitä, kun törmäsin netissä erään bändin foorumilla saksalaiseen musiikintuottajaan. Tavoittelin siihen aikaan itse soolouraa laulajana ja päädyimme tekemään yhteistyötä musiikin parissa. Minulle lähetettiin biisinpohja, johon äänittelin kotona lauluraidat. Projektin aikana huomasimme, että meillä on paljon muutakin yhteistä ja kun kappale saatiin päätökseen, huomasimme tekevämme tikusta asiaa, jotta yhteydenpitoa ei tarvitsisi lopettaa. Lopulta matkustin Saksaan tapaamaan tulevaa aviomiestäni, ja puoli vuotta myöhemmin hän muutti Suomeen. Jatkoimme molemmat parisen vuotta omien sooloprojektiemme parissa, kunnes päätimme tehdä pitkäaikaisesta harrastuksestamme yhteisen työn. Meidät yhteen saattanut sävellyksemme oli nimeltään ”Illusion” ja tästä sai suunnan yrityksemme nimi.

Yhteinen taipaleemme alkoi Ylöjärveltä, mutta välillä poikkesimme asumassa Tampereen puolella. Kesällä 2016 löysimme Metsäkylästä unelmatalomme, joka tarjosi mahdollisuudet myös liiketoiminnan kasvattamiseen. Niinpä päädyimme takaisin Ylöjärvelle ja tällä hetkellä laajennamme studiotilojamme.

Itselleni Ammatti- ja yrittäjäopiston käyneenä yrittäjäperheen kasvattina haaveet omasta liiketoiminnasta alkoivat varhaisella iällä, mutta odottivat sopivaa aikaa ja muotoa melkein kymmenen vuoden ajan. Monivuotinen palkkatyö sihteerinä ja johdon assistenttina tarjosi kattavat perustiedot taloushallinnosta ja organisointityöstä, ja pitkä musiikkitausta tarjosi oivallisen ponnahduslaudan äänen maailmaan. Kaikki muu onkin tarttunut matkan varrella työstä itsestään. Yrittäjyys merkitsee minulle mahdollisuutta tehdä työtä, jota rakastan ja vapautta toimia omien arvojeni ja tapojeni mukaisesti. Vaikka ajoittain onkin haastavaa, päivääkään en vaihtaisi pois.

www.illusiaproductions.com

Ylöjärven Yrityspalvelu