Etusivu > Pirkanmaan Yrittäjät > Ylöjärven Yrittäjät > Sata Tarinaa Yrittajyydesta Ylojarvella > V o 2

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Zenyn yrittäjätarina

Zenyn yrittäjätarina         Jenni Ahlstedt 16.1.2017

Olen Jenni Ahlstedt, 35-vuotias maailmanmatkaaja Siivikkalasta, toinen kotini sijaitsee nykyään Tukholmassa. Toiminimeni on Zeny ja pääliiketoiminta on nyt rekisteröity ohjelmatoimistoksi... mutta matkalla on ollut monta mutkaa. Olen kolmannen sukupolven yrittäjä ja seurannut äitini Tuulan jalanjälkiä pikkutytöstä lähtien. Pienenä unelma-ammattini oli englanninkielisen koulun musiikkiluokan kuoron pianisti, jotta olisin saanut siihen yhdistettyä monta kivaa juttua. Kuinkas sitten kävikään?

Hankin Y-tunnuksen vuonna 2004 pianokeikkaa varten. Aluksi minua työllistivät myös promootiokeikat, jolloin markkinoin yökerhoja, ravintoloita ja myös juomabrändejä. Eri festivaaleilla ja tapahtumissa työllistin muitakin, toisinaan toimin myös bändien laskuttajana ja palkanmaksajana. Ympäri Suomea kiersin niin tavaratalo- kuin apteekkikeikoillakin, vaikka etupäässä toimialueenani oli Pirkanmaa. Verkostomarkkinointi ja yrittäjien kouluttaminen on myös kuulunut toimenkuvaani. Lehtimaailmassa olen myynyt lehti-ilmoituksia eri medioihin ja vastannut eri toimialoista, toiminut trafiikkisihteerinä ja asiakaspalvelun eri tehtävissä. Olen tuottanut tekstiä monien yritysten nettisivuille, mutten vieläkään rakentanut omia. Uudella aluevaltauksella Ruotsissa teen markkinatutkimusten käännöstöitä, pakkaus- ja vastaanottotehtäviä sekä johdan konsulttina projekteja. Puhun työssäni nykyään suomea, ruotsia ja englantia lähes päivittäin.

Eräällä messukeikalla ranteeni meni ympäri ja tästä alkoi kolmen vuoden sairauslomakierre ja eteen tuli kaksi isoa leikkausta, jolloin minulta kiellettiin kaikki työnteko. Omasta kokemuksesta voin siis vahvasti suositella, että pitäkää yrittäjät itsellänne ja yrityksellänne hyvät vakuutukset voimassa!

Monialainen toimintani on rakentunut pikkuhiljaa kysymys-vastausparista: Joku kysyy: ”Mitä teet työksesi?” ja minä vastaan: ”Mitä saisi olla?”. Tapahtumien ja yritysjuhlien järjestäminen sekä lavatyöskentely ovat ihanimpia työtehtäviäni nykyään. Järjestän viihdettä karaokesta kissanristiäisiin ja toimin laivoilla ohjelmaemäntänä.

Ylöjärven Yrittäjissä olen ollut jäsenenä pitkään ja edustin Ylöjärveä myös Pirkanmaan Yrittäjien nuorten toimikunnassa vuosina 2009-2013 toimien sen puheenjohtajana 2010. Muuten yrittäjyyttäni tukee nuorkauppakamaritoiminta (JCI, Junior Chamber International), johon liityin Ylöjärvellä 2008. JCI on vienyt minut eri pestien ja projektien kautta matkoille ympäri maailmaa, johtamaan ensin Pirkanmaan Nuorkauppakamaria ja 2015 koko Ruotsin JCI-toimintaa ja kasvamaan johtajana eri tiimeissä sekä oppimaan erilaisista ihmisistä ja kulttuureista käytännön kautta. Koen, että 1991 alkanut partioharrastus on yksi vahva tekijä yrittäjäksi ryhtymiselleni; sille, että olen sudenpennusta kasvanut vastuunkantoon ja saanut ryhmiä, leirejä ja projekteja johdettavakseni nyt jo vuosikymmenien saatossa.

Yrittäjyys merkitsee minulle vastuunkantoa, koska jokainen työpäivä pitää erikseen myydä ”työnantajalle” eli asiakkaalle. Jokaisen tehtävän otan vastaan motivoituneena, positiivisella sykkeellä ja halulla tehdä parhaani ja jopa ylittää odotukset. Haluan kuulla työstäni kiitokset; en pelkästään, että lasku maksetaan. Yrittäjyys merkitsee myös vapautta. Saan itse määritellä, mitkä työpäivät koitan myydä ja milloin haluan pitää vapaata. Varsinkin työ laivoilla on opettanut, että joulua tai juhannusta voi viettää juuri silloin kun itse niin päättää.

Zenyn nykytilanne näyttää hyvältä, puhelin soi kiitettävästi ja töissä on erittäin hauskaa. Pitkäaikaisten yhteistyökumppanien kanssa syntyy toiminnan perusluonne ja uudet asiakkaat pitävät mielen virkeänä. Rutiinipäivää ei ole olemassa, ja elämän pienistä iloista nauttimalla löytää auringonpaisteen vähän harmaampaakin päivään – varsinkin, jos lisää silmäkulmaan vähän glitteriä!

On suuri kunnia saada kantaa Suomen Yrittäjien hopeista ansioristiä. Tästä innostuneena porhalletaan taas pitkälle eteenpäin kohti kirkkaampia mitaleja!

Jenni Ahlstedt

 

Ylöjärven Yrityspalvelu