Etsi

Blogit

Tälle sivulle kokoamme ajankohtaisia ja mielenkiintoisia blogeja sekä kirjoituksia meiltä sekä yhteistyökumppaneiltamme. Klikkaa alta löytyviä linkkejä lukeaksesi lisää.

22.12.2019 Y-blogi: Tervetuloa tulevaisuus - Merja Blomberg, toimitusjohtaja, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry

Vietimme Maakunnallista yrittäjäjuhlaa Kiteellä 30. marraskuuta, jolloin tuli myös kuluneeksi tasan 80 vuotta talvisodan syttymisestä. Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen ilman sodanjulistusta. Talvisodasta syntyi myytti, ”talvisodan ihme”, pienen Suomen urhollisesta taistelusta suurta ylivoimaa vastaan. Tämä oli yli-inhimillinen suoritus. Seuraavana vuonna 1940 syntyi jo Pohjois-Karjalan Yrittäjät eli ensi vuosi tulee olemaan järjestöllemme merkittävä 80-vuotisjuhlavuosi.

18.12.2019: Y-blogi: Ketään ei jätetä yksin - Satu Hirvonen, puheenjohtaja, YY-sakki

Pohjois-Karjalan Yrittäjissä on tänä vuonna käynnistynyt yksinyrittäjien toiminta. Verkosto tunnetaan nyt nimellä YY-sakki.

15.12.2019: Y-blogi: Ne jyrää meitin, pojaat - Perttu Kouvalainen, puheenjohtaja, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry

- Seuratessani keskustelua suomalaisten yritysten tulevaisuudesta on mieleeni usein muistunut Väinö Linnan kirjoittama Tuntemattoman repliikki, jossa kiteytyy pakokauhun tunne suuren uhan edessä. Totuuden nimissä mieleen on tullut myös talvisotaa edeltänyt politiikka, jossa uskottiin, ettei iso paha maailma meihin huomiotaan kohdista, siksi ei valmistautumiseenkaan ollut tarvetta resursseja käyttää.

13.10.2019: Y-blogi: Yrittäjäksi ei synnytä - Perttu Kouvalainen, puheenjohtaja, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry

- Yrittäjälle työ on usein merkittävä osa elämää ja identiteetin muodostumista. Yrittämiseen kuuluu niin ylä- kuin alamäkiä ja alati vaihtuvien ongelmien ratkaisemista.

15.9.2019: Y-blogi: Vahvin ja suurin ei selviä - Perttu Kouvalainen, puheenjohtaja, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry

Tämä evoluution ikiaikainen totuus on edelleen totta ja pitää myös yritysten kohdalla paikkansa. Olosuhteiden jatkuvassa muutoksessa voittaja on itsestäänselviltä näyttävien toimijoiden sijaan se, joka kykenee sopeutumaan muutokseen parhaiten.

12.9.2019: Y-blogi: Toimitusjohtaja pagisee - Päättäjät kuunnelkaa yrittäjiä ja käykää vierailulla maakuntamme yrityksissä! - Merja Blomberg, toimitusjohtaja, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry

- Kansanedustajien yrityskierrokset starttasivat elokuun alusta. Voimme vaikuttaa maakunnan asioihin heidän kauttaan.

10.9.2019: Y-blogi: Yrityskaupan valmistelu vaatii aikaa ja työtä - Jan Kontiainen, Jatkis-hankkeen projektipäällikkö

- Kasvava liikevaihto, tulos ja osinko, kannattavuuden positiivinen kehitys. Nämä ovat parhaat tunnusmerkit yritykselle, joille riittää kysyntää yrityskauppamarkkinoilla. 

8.9.2019: Y-blogi: Jaksaa! Jaksaa! Jaksaa! - Hannu Urjanheimo, psykiatriaan erikoistunut sairaanhoitaja ja työnohjaaja

- Älkää yrittäjät ajako itseänne liian ahtaalle, seurauksista kärsii liian moni ja muistakaa toisaalta, ettemme kukaan ole korvaamaton!

8.4.2019: Y-blogi: Toimitusjohtaja pagisee - Rakennetaan maailman paras maa yrittäjille - Merja Blomberg, toimitusjohtaja, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry

- Elämme mielenkiintoisia aikoja. Millainen maa on se Suomi, johon herätään heti ensi maanantaina eduskuntavaalien jälkeen?

4.4.2019: Y-blogi: Saammeko jalomielisemmät päättäjät kuin mitä ansaitsemme? - Perttu Kouvalainen, puheenjohtaja, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry

Vaalityön innostamille ehdokkaille tekisi hyvää muistaa Aristoteleen viisaus: “Olemme sitä mitä toistuvasti teemme. Erinomaisuus ei siis ole teko vaan tapa.”

4.3.2019: Työn perässä päästävä Suomeen - Ali Giray, Pohjois-Karjalan Yrittäjien hallituksen jäsen, Suomen Yrittäjien maahanmuuttajayrittäjyyden verkoston puheenjohtaja

- Ylimitoitettu byrokratia sekä kohtuuttomat kieli- ja muut vaatimukset estävät pätevien ja sopivien maahanmuuttajien pääsyn Suomeen. Heitä tarvitaan sekä työntekijöinä että yrittäjinä.

1.3.2019: Kunnat pois yritysten tontilta - Merja Blomberg, toimitusjohtaja, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry

Kunnan ja yrityksen roolit sekoittuvat jo liikaa: etenkin pk-yrityksiä pelataan tietoisesti ulos markkinoilta.

18.10.2018: Y-blogi: Rohkeutta Ystäväni - Perttu Kouvalainen, puheenjohtaja, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry

- Puuttuuko meiltä suomalaisilta laajemmin tarkasteltuna rohkeutta tai oikeaa asennetta? Olemme historiallisesti kansa, joka on aina kahden suuren voiman välissä joutunut nöyrtymään.

16.7.2018: Uusi suunta yrityksille strategista ajattelua kehittämällä! - Mikko Vänttinen, aluejohtaja, Finnvera Itä-Suomi

- Elämme juuri nyt keskellä kautta-aikain suurinta teknologista murrosta, joka tulee tavalla tai toisella muuttamaan elämäämme ja yritystemme toimintaedellytyksiä.