23.4.2019 klo 09:12
Uutinen

Yrittäjätarina: Hyväntekeväisyyttä kitarankielistä

Valhalla Tribe on fanikoruyritys, joka lahjoittaa kolmasosan korujen hinnasta hyväntekeväisyyteen

Levy-Eskojen yrittäjä Marko Kinnunen tilasi pari vuotta sitten jenkeistä fanittamansa James Hetfieldin kitarankielestä tehdyn korun. Tuote oli pettymys. Korussa ei ollut mainintaa, että kieli olisi Hetfieldin kitarasta, vaikka aitoustodistus tulikin toki mukana. Pettymyksestä syntyi pian idea, kun Marko alkoi vaimonsa Suvi Kinnusen kanssa pohtia asiaa fanien näkökulmasta mietittynä. Syntyi yritys Valhalla Tribe oy.

Materiaalit bändeiltä

Valhalla Tribe kauppaa Suomessa käsityönä valmistettuja fanikoruja.

– Koruja tekee neljä itäsuomalaista koruseppää, Suvi Kinnunen sanoo.

Korujen materiaaleina on käytetty pronssia, hopeaa, suomalaista nahkaa, sekä keskiössä on tietysti bändeiltä saadut materiaalit, kuten kitaran- ja bassonkielet ja rumpupellit.

Tällä hetkellä Valhalla Tribella on sopimukset Kotiteollisuuden, S-Toolin, Happoradion ja Marco Hietalan kanssa. Neuvottelut Sunrise Avenuen kanssa ovat menossa. Yhteistyö toimii niin, että Kinnuset hoitavat markkinoinnin ja yhteydenpidon bändeihin ja koruntekijöihin, ja bändien osuus on se, että he ottavat tavarat talteen, joista teetätetään koruja.


Marco Hietalan hopeakoru (edessä), Happoradion Marco Defrostin pronssikoru, Sentencedin Ville Laihialan hopeakoru ja Kotiteollisuuden Jouni Hynysen ja Jari Sinkkosen koruja.

Karkeasti jaoteltuna fanituotteista yksi kolmasosa menee hyväntekeväisyyteen, yksi kolmasosa korusepille ja yksi kolmasosa Valhalla Tribelle.

– Kukin bändi valitsee oman kohteensa. Esimerkiksi Happoradion korujen tuki menee Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelimelle, S-Toolin tuki nuorten mielenterveysseura Yeesille ja Kotiteollisuuden tuki Lappeenrannan Hope-yhdistykselle, Kinnunen luettelee.

Pienissä erissä

Hyväntekeväisyyskorut tekevät kauppansa bändien keikoilla, netissä ja Levy-Eskojen kautta.

– Sana kiertää fanien välillä ja fanisivuilla, Suvi Kinnunen kertoo.

– Kaukaisimmat tilaukset ovat olleet Japanista silloin, kun S-Tool oli siellä kiertueella.

Fanituotteet ovat enimmäkseen kaula- ja rannekoruja. Tulevaisuudessa valikoimista voi löytyä myös Pook Watchesin kelloja.

Kinnusen mukaan koruja tehdään vain pikkueriä. Yhtä korua ei tehdä kuin korkeintaan kymmenen kappaletta, toki joitakin poikkeuksia on. Kun sarja myydään loppuun, toista ei tehdä.

Tällä hetkellä Valhalla Tribe on Kinnusten kotoa käsin toimiva sivubisnes. Suvi Kinnusen toiveena on, että joskus korut voisivat tuoda enemmänkin leipää pöytään.

– Tämä ei ole tavallaan työ, vaan intohimo.

Lue lisää yrityksestä: www.valhallatribe.com

Teksti ja kuva: Suvi Palosaari