Etsi

Yrittäjätarinat

Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n yksi tehtävistä on tuoda näkyviin yrittäjien henkilökohtaisia tarinoita; yrittäjän itsensä näköisiä ideoita, valintoja, vastoinkäymisiä sekä onnistumisen hetkiä. 

Nyt sinulla on mahdollisuus lukea näitä kertomuksia myös älypuhelimestasi hammaslääkärivuoroa odotellessa tai vaikka läppäriltäsi junamatkan ratoksi. Alla yritystarinoita eroteltuna, tutustu niihin tarkemmin otsikoiden linkeistä:

27.12.2019 Nurmeksen Vuoden Yksinyrittäjä 2019 - Digiloikka alalla tapahtui yhdessä yössä

Vuoden yksinyrittäjänä palkittiin AV-Kärki Oy eli elokuvateatteritoimintaa Nurmeksessa pyörittävä Matti Kärki, jonka rinnalla yritystoiminnassa on itsekin yrittäjänä toimiva Helena Kärki.

26.12.2019 Joensuun Vuoden Yritys 2019 - Kivijalkakaupasta asiantuntevaa palvelua

Joensuun kävelykadun varrella sijaitsee perinteinen laukkujen kivijalkamyymälä, jossa asiakas otetaan hymyllä ja lämmöllä vastaan. Liikkeestä löytyy erilaisia laukkuja moneen eri tarpeeseen repusta matkalaukkuun.

25.12.2019 Tavoitteena tehokkuus ja selkeät tulokset

Kun ylimääräinen kustannus otetaan pois, niin syntyy säästöjä, sanoo Hankintatoimisto IH Oy:n yrittäjä Iikka Holopainen.

23.12.2019 Uudet toimitilat - EFG muutti Telitielle

Nykypäivänä asiakkaat haluavat testata tuotteita ennen ostopäätöstä ja täällä se on mahdollista. EFG/Office Showroom Joensuulla on kokeiltavana monenlaisia toimistokalusteita: istuimia, pöytiä, puhelinkoppeja ja jopa liikuteltavia neuvottelutiloja.

21.12.2019 Tohmajärven Vuoden Yritys 2019: Sirolan Tila - Lampaat luovat myös kuntakuvaa

Tohmajärveläinen Outi Sirola on asunut melkein aina vilkkaan tien, Niiralaan johtavan ysitien varrella. Toisella puolella lähellä on rautatie. Nykyään sijainnista on ennen arvaamatonta etua.

20.12.2019 Rääkkylän Vuoden Yritys 2019: Erihaus Oy - Hoiva-alan pieni suuri toimija

Erkki Ihalaisen ei ole tarvinnut muuttaa synnyintilaltaan Rääkkylän Varpasalosta luodakseen yli 50 henkeä työllistävän yritysten verkoston. Maanviljelijästä tuli myös rakennus-, kirjanpito- ja hoiva-alan yrittäjä.

19.12.2019 Lietsu Palvelut Oy - Joensuuhun avattiin uusi, persoonallinen hotelli

Maria Saastamoinen ja Helena Puhakka-Tarvainen perustivat Joensuuhun tunnelmallisen ja karjalaista henkeä huokuvan huoneistohotelli Lietsun. Jokainen huone on sisustettu ja nimetty yksilöllisesti sekä paikallisten yritysten osaamista ja tuotteita on hyödynnetty runsaasti.

17.12.2019 Kesälahden Vuoden Yritys 2019: Jampan LVI - Työt lähikylillä

Kesälahtelainen Jarmo Rahunen kouluttautui ensin rakentajaksi ja lähti etelään töihin. Pääkaupunkiseudulle hän ei kuitenkaan kotiutunut, vaan palasi kotimaisemiin yhden oppivuoden jälkeen.

16.12.2019  Joensuun Vuoden Yritys 2019 - Fastroi tuo käytännöllisyyttä hoiva-alalle

Joensuun Vuoden Yrityksenä isojen sarjassa palkittiin Fastroi Oy. Se on vuonna 2003 perustettu joensuulainen ICT-palveluyritys. Fastroi tuottaa asiakastiedon hallinnan sekä toiminnanohjauksen ratkaisuja asumispalvelujen sekä kotihoidon toimijoiden käyttöön sosiaali- ja terveystoimialalle.

14.12.2019 Nurmeksen Vuoden Yritys 2019 - Kun intohimona on junat

Nurmekselainen Tapani Laaksomies on koko ikänsä touhunnut koneiden kanssa ja erityisesti junat ovat se suurin mielenkiinnon kohde. Laaksomiehen yritys Höyryraide on palauttanut paljon vanhaa kalustoa käyttökuntoon.

13.12.2019 Kiteen Vuoden Yritys 2019 - Luomumaitoa ja naudanlihaa

Kiteeläisen Koivikon Kartanon yrittäjät Pekka Partanen ja Pauli Tolonen sanovat sen selvääkin selvemmin: niin kauan maataloutta sekä maidon ja lihan tuotantoa harjoitetaan ja kehitetään, kunnes valtiovalta sen kieltää.

23.10.2019 Maalaisleipomo Ilomäki - Innovaatioita Ilomäeltä

Maalaisleipomo Ilomäki tuottaa yli tuhat karjalanpiirakkaa päivässä. Ideoita ja yhteistyökumppaneita yrittäjä Marjut Hassinen on saanut yritystoimintaansa erilaisista hankkeista.

22.10.2019 Beauty Madam Oy - Pitsejä ja palvelua

Yksi Suomen vanhimmista alusvaatemyymälöistä löytyy Joensuun keskustasta.

21.10.2019 LVI-Bioneerit kasvuputkessa

LVI-Bioneerit Oy palvelee talotekniikka-asioissa laajasti. Toimitusjohtaja Mika Leinonen on kasvanut tehtäviinsä yrityksen mukana.

19.10.2019 Karjalan Muistokivi Oy - Muistokivi ei ole mikä tahansa kivi

Karjalan Muistokivi Oy tekee hautakiven, joka täyttää sekä asiakkaan toiveet, että hautausmaiden yleiset vaateet liittyen kiven ulkonäköön ja kestävyyteen.

18.10.2019 Megrin Matkailu hyötyy historiastaan

Yrittäjäjärjestön paikallisyhdistyksen hallituksessa työskentelystä koituu monenlaista yhteistyötä, mikä kehittää seudun elinkeinoelämää monella tavoin. Konkreettisimmillaan se voi tarkoittaa yhteisyrityksen perustamista.

17.10.2019 Asuntovälitys Kotoset LKV Oy - Suoraviivaista välitystä

Asuntovälitys Kotoset LKV on toiminut pari-kolme vuotta, ensin toiminimellä ja tämän vuoden alusta osakeyhtiönä. Yhtiö harjoittaa vuokravälitystä ja perinteistä kiinteistömyyntiä.Yrittäjä Samuli Piiraisen mukaan etenkin uudisasuminen kiinnostaa ihmisiä.

15.10.2019 Varusteleka - Suoraa puhetta

Varustelekan perustaja Valtteri Lindholm ei ole oman yrityksensä toimitusjohtaja. Lindholm kannustaa muitakin yrittäjiä keskittymään rohkeasti siihen, mikä kiinnostaa eniten.

14.10.2019 Metans Oy osti Metallityö Tanskasen liiketoiminnan

Toimivan yrityksen ostaminen on fiksu tapa ryhtyä yrittäjäksi. Tätä mieltä on myös Metans Oy:n tuore yrittäjä Antti Apilo, joka osti Metallityö Tanskasen liiketoiminnan syyskuun lopulla.

17.9.2019 Sohvin Valinnan yritysklusteri - Eläinten parhaaksi

Hukanhaudalla Joensuussa on koiriin erikoistunut yritysklusteri. Ihmisen paras ystävä saa palveluja yhdestä paikasta lähes joka tilanteeseen. Samasta rakennuksesta löytyy eläinkauppa Sohvin Valinnan ja eläinlääkäri Jokivetin lisäksi eläinhieroja, trimmausliike ja koirien koulutuksiin erikoistunut yritys.

10.9.2019 Pielisen Retki - Tie maukkaisiin ja rentouttaviin elämyksiin

Nurmeslainen yrittäjäpariskunta Toni Helander ja Hanna Jänönen ovat ennakkoluulottomasti ja rohkeasti pyörittäneet vuoden verran yritystä nimeltä Pielisen Retki.  Koko konseptin voi kiteyttää sanoihin laadukkuus, ympäristöystävällisyys ja monipuolisuus.

9.9.2019 Finland Travel Company - Elämykset kuuluvat kaikille

Monialayrittäjä Juha Romppasen, 33, intohimo on Pohjois-Karjalan tarjoamat luontoelämykset. Finland Travel Companyn kautta hän tekee elämyksistä ja karjalaisesta vieraanvaraisuudesta totta myös toisille. Samalla hyötyvät paikalliset yrittäjät.

6.9.2019 Difasso Groupilta yksilölliset digitaaliset ratkaisut

Digitaalisuus on jo nyt hyvin kiinteä osa yritysten toimintaa, mutta vielä liian moni jättää sen hyödyntämättä. Difasso Groupin yrittäjät Ahti Luostarinen ja Lasse Neuvonen tarjoavat pk-yrityksille ja organisaatioille digitaaliset työkalut kilpailukyvyn ja asiakaslähtöisen liiketoiminnan parantamiseksi.

25.4.2019 Serena Cruises Oy - Ainoa laatuaan

Merikapteenit Timo Väänänen ja Jukka Riikonen sekä Jokiaseman yrittäjä Arto Romppanen päättivät laittaa hynttyyt yhteen perustamalla oman laivayhtiön Serena Cruises Oy. Joulukuussa perustettu yritys oli luontaista jatkumoa aiemmille kesille, jolloin M/S Serena seilasi Pyhäselällä ja Pielisjoella Jokiaseman hallinnoimana.

23.4.2019 Valhalla Tribe Oy - Hyväntekeväisyyttä kitarankielistä

Levy-Eskojen yrittäjä Marko Kinnunen tilasi pari vuotta sitten jenkeistä fanittamansa James Hetfieldin kitarankielestä tehdyn korun. Tuote oli pettymys. Korussa ei ollut mainintaa, että kieli olisi Hetfieldin kitarasta, vaikka aitoustodistus tulikin toki mukana. Pettymyksestä syntyi pian idea, kun Marko alkoi vaimonsa Suvi Kinnusen kanssa pohtia asiaa fanien näkökulmasta mietittynä. Syntyi yritys Valhalla Tribe Oy.

21.4.2019 ProWeld Finland - Hitsauskoneita ja keikkatyötä

Toimitusjohtaja Jussi Martiskin pääsee ProWeld Finland -yrityksensä kautta hyödyntämään laajasti osaamistaan. Käsivarastosta löytyy ensihätään vaikkapa induktiokuumennin tai pieni puikkoinvertteri, mutta suuri osa tuotteista tulee nopeasti maahantuojalta.

19.4.2019 Pieneläintuhkaamo Feniks - Feniks tuhkaa lemmikin

Pieneläintuhkaamo Feniks on kesälahtelaisen S & J Tompuri Oy:n aputoiminimi ja merkittävä osa alunperin metallin työstöön perustetun yrityksen liiketoimintaa.

17.4.2019 LeanOps - Digitaalisista ratkaisuista ketteryyttä

Pohjois-Karjalan yritysten kilpailukykyä rajoittavat nykyaikaisten työskentelytapojen ja teknologian vajavainen hyödyntäminen. Tällaiseen näkemykseen päätyi yritysten toimintaa parin vuoden ajan aktiivisesti seurannut Jari Rahkala.

15.4.2019 Kotileipomo Isabella - Rääkkyläiset kukot maistuvat

Rääkkylän leipomon tiloihin saatiin tänä keväänä uusi yrittäjä. Kotileipomo Isabella siirsi leipomotoiminnot kotoa Pötsönlahdelta kirkonkylälle. Kunnan kanssa yhdessä tehtiin tiloihin täysremontti.

13.4.2019 Keski-Karjalan Paikallislehti Oy - Paikallislehti on alueensa yritystoiminnan peili

Paikallislehti on yritys, joka elää ja kehittyy ympäristössään ja samalla kehittää sitä. - Lehti on osakeyhtiö, ja sen on tuotettava voittoa esimerkiksi investointeja varten, lisäksi voitosta ohjautuu aina osa hyödyntämään näitä yhteisöjä, sanoo Keski-Karjalan Paikallislehti Oy:n päätoimittaja-toimitusjohtaja Marko Torni.

11.4.2019 STC - SkyTeamCopter - Pogostan palvelukartan uudet näkymät

Ilomantsilaisen Antti Ikosen piti pari vuotta sitten hankkia Y-tunnus, jotta pääsi kuvaamaan Pogostan Hiihtoja lintuperspektiivistä. Kuvauskopteria eli dronea kun ei yleisön yläpuolella saa lennättää ihan kuka tahansa.