Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjätarinat

Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n yksi tehtävistä on tuoda näkyviin yrittäjien henkilökohtaisia tarinoita; yrittäjän itsensä näköisiä ideoita, valintoja, vastoinkäymisiä sekä onnistumisen hetkiä.

27.5.2021 Omasta tarpeesta yritykseksi

Nelisen vuotta sitten Jukka Kuittinen kaipasi mökilleen aurinkoenergiaan pohjautuvaa tuuletus- ja lämmityslaitetta. Nyt hänen aurinkoilmakeräimensä pöhisevät ympäri maata.

22.5.2021 Korona lisäsi siivouspalvelujen kysyntää

Yrityssiivouksiin erikoistunut JokiClean Oy on kolmessa vuodessa kasvanut viisi vakituista työntekijää työllistäväksi yritykseksi.

16.5.2021 Isot koneet pyörähtävät pian käyntiin Polvijärvellä

Kehräämö on lähialueiden lampureille iso ilo, sillä tähän asti lähin paikka on ollut Mikkelissä.

12.5.2021 Voimien yhdistäminen kannattaa

- Kiertotalouden haltuunotossa Pohjois-Karjalassakin on todella paljon penkomatonta maaperää – asioita, joista raaka-aineen näkökulmasta kannattaa katsoa ihan uusin silmin, Apila Groupin kehitysjohtaja Kirsi Mononen kannustaa muistuttaen.

12.3.2021 Kasvuyrittäjyys kumpuaa pitkästä kokemuksesta ja halusta kehittyä

Kotipesä Outokummussa, asiakkaat ympäri Suomea, vientikanavat auki Ruotsiin ja Puolaan. Näistä lähtökohdista kasvuun ponnistaa koneistusalan konserni Premetec. Vuonna 2019 käynnistynyt noin 1,2 miljoonan euron investointiohjelma viedään loppuun kuluvan vuoden aikana. Investoinnissa ja kehittämistoimissa kumppanina on ELY-keskus.

7.3.2021 Rohkeasti maailman markkinoille

Syrjäisestä Ilomantsista on tähdätty kansainvälisille markkinoille jo vuosikymmenten ajan. Metsäkoneiden muovispiraaleja päätuotteenaan valmistava HAVEL tekee myyntiä kahteenkymmeneen eri maahan. Viime vuosina tehtyjen uudistusten myötä HAVEL on entistä kilpailukykyisempi ja valmiina menemään nyt täysillä eteenpäin.

4.3.2021 Pään kovalevy pitää välillä putsata

Elämänmuutosvalmennuksessa tehdään oivalluksia elämästä. Metodeja voi soveltaa myös kotioloissa.

1.3.2021 Yrittäjätarina: Yhtä valjakon kanssa

20-vuotiaan Koli Huskyn yrittäjä Pia Isomursu ammentaa vaikeina aikoina voimaa koiristaan.

26.2.2021 Yrittäjätarina: Kaikki elämä on henkistä

Miesten iltoja järjestävä Antti Aalto uskoo meditaation ja yhteisen vertaistuen auttavan miehiä löytämään itsensä.

22.2.2021 Yrittäjätarina: Yrittäjyys ja perhe käsi kädessä

Matkailu- ja ravintolayrittäjät Darja ja Jean-François Flogny kehittävät toimintaansa ja kokeilevat uutta, vaikka arki onkin lapsiperheessä hektistä.

28.12.2020 Tavoitteena leiritoiminnan kehittäminen

Herajärven Retkeilykeskus Kontiolahdella on retkeilijöiden suosikkipaikka. Kolin vaikutuspiirissä sijaitsevalla kohteella edelliskesä oli ennätysvilkas.

Nyt sinulla on mahdollisuus lukea näitä kertomuksia myös älypuhelimestasi hammaslääkärivuoroa odotellessa tai vaikka läppäriltäsi junamatkan ratoksi. Alla yritystarinoita eroteltuna, tutustu niihin tarkemmin otsikoiden linkeistä:

17.12.2020 Hyväntuulinen kortteliravintola

Tiia Tahvanainen avasi syyskuussa Joensuun keskustaan ravintola Filipofin. Uusi yritys, ravintola-ala ja koronapandemia olivat Tahvanaisen mukaan haastava yhdistelmä.

6.10.2020 Pintakäsittelyä digisti, mobiilista ja vaikka leasingillä

Joensuulainen Pekotek Oy on pintakäsittelyjärjestelmien markkinajohtaja Suomessa, raepuhalluksen rakeenkierrätysjärjestelmällään yksi Pohjoismaiden suurimmista. Nyt yhtiö uudistaa toimialaa mobiileilla pintakäsittelyjärjestelmillä.

15.9.2020 Kehitystyöllä markkinajohtajaksi

Suksivoiteiden kehittäminen on kemiaa, tietää Vauhti Speed Oy:n toimitusjohtaja Esa Puukilainen. Jatkuvalla kehitystyöllä yritys on saavuttanut alalla Suomen markkinajohtajuuden, ja kansainvälisestikin se on yksi alan merkittävimmistä toimijoista.

13.9.2020 Villi ja vapaa

Lieksan Naisyrittäjät ry on itsenäinen yrittäjäyhdistys, joka tekee tiivistä yhteistyötä Lieksan Yrittäjien kanssa.

10.9.2020 Lieksan jätejätti kehityksen mukana

Jätehuollon ja kuljetusalan monitaituri TKL Kuljetus pyrkii koko ajan kehittymään.

7.9.2020 ”Kuosien pitää olla hauskoja”

Meri Mereen Oy käy kankailla kansainvälistä kauppaa.

1.9.2020 Realisointia ja kirppistelyä

Vanhat tavarat saavat uuden elämän Realisointi Karelian ja Ekokirppiksen myymälässä.

17.6.2020 Ammattitaitoista diesellaitteiden korjausta

Joensuussa sijaitseva Joen Diesel Oy on diesellaitteiden erikoiskorjaamo, jossa yrittäjinä toimivat Jani Rantanen ja Markus Manninen. Yrityksessä tapahtui vuodenvaihteessa omistajanvaihdos, joka toteutettiin Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n Jatkis-omistajanvaihdoshankkeen avulla. Rantasen ja Mannisen mukaan vaihdos tapahtui sujuvasti.

14.6.2020 Kata Safety Oy tähtää valtakunnalliseksi

Joensuulainen Kata Safety Oy on tiukasti mukana varautumisen ja riskienhallinnan kysynnän kasvussa. Väestönsuojelun sekä säteily- ja paloturvallisuuden asiantuntijayritys tavoittelee valtakunnallisia markkinoita.

13.6.2020 Psykoterapia on mielen prosessointia

Kiteeläinen mielenterveyteen erikoistunut sairaanhoitaja (amk) ja psykoterapeutti Ira Luomala rohkaistui reilu vuosi sitten perustamaan toiminimen ja aloittamaan yrittäjyyden palkkatyön ohessa.

29.4.2020 Kasvua poikkeusolojen aikana

Koronaviruksen tuomissa muutoksissa muutamilla aloilla menee hyvin. Esimerkiksi päivittäistavarakauppojen myynnit ovat nousseet. K-Supermarket Lehmossa huomattiin ensimmäisen kerran koronan vaikutukset jo helmikuussa, kun käsidesit alkoivat loppua hyllylistä.

28.4.2020 Ficon Oy avaa markkinoita Ruotsiin

Joensuulainen Ficon suunnittelee ja valmistaa pic-up-mallisiin autoihin kiinteistöhuoltolaitteita. Kotimaassa yrityksen laitteiden laatu, kestävyys ja käytettävyys tunnetaan hyvin. Nyt Ficon on avaamassa markkinoita Ruotsiin. Kasvussa ja kansainvälistymisessä yhtiö hyödyntää Business Joensuun GoGlobal-intensiiviohjelmaa.

26.4.2020 Huonekalukauppaa jo vuodesta 1917

Ismo Heikuralle tärkeitä asioita asiakaspalvelussa ovat totuudenmukaisesti toimiminen ja luottamuksen luominen asiakkaalle.

25.4.2020 Gloun hammashoitolassa laitetaan suu kuntoon

Korona on pistänyt kaikki yritykset tiukille. Hammashoitola Glon yrittäjä toivoo, että tämän vaikeimman ajan selviäsi jotenkin läpi.

23.4.2020 Säpäkkäsiivous - Siivous sujuu säpäkästi tiimissä

Tiina ja Marko Niemi pyörittävät harvinaislaatuista kevytyrittäjätiimiä. Rahan kiilto silmissä hommia ei paiskota, työn laatu ja asiakaspalvelu ratkaisevat.

20.4.2020 Verkkolammen Hoitokoti on loppuelämän koti

Verkkolammen hoitokoti Oy toimii Polvijärven etelälaidalla. Se tarjoaa vahvan tuen tehostettua palveluasumista yhteensä 19 mielenterveyskuntoutujalle.

19.4.2020 Miljoona putelia vuodessa

Pulloja ja purkkeja tarvitaan esimerkiksi elintarvikkeiden jatkojalostukseen. Puhtaus on puoli ruokaa ja pakkaus on siinä ratkaiseva osa. Pakkaus voi myös ratkaista hunajan, mehun tai viinin ostopäätöksen.

18.4.2020 Pienellä laitteella isoja ongelmia vastaan

XHome taistelee mikrobeja, homeitiöitä ja viruksia vastaan vetyperoksidikaasulla.

17.4.2020 Ketjun tuki kannusti yrittäjyyteen

Saara Romppanen perusti vuosi sitten Click Shoes -ketjun kenkäkaupan Joensuuhun. Nuori yrittäjä uskoo kivijalkamyymälän voimaan.

2.4.2020 Desinfiointipalvelu yrittäjän luo

Joensuulainen desinfiointi- ja puhdistuspalvelua tarjoava yritys Puhdaspiste on hätävalmiudessa Itä-Suomen alueella vallitsevan tilanteen takia.

9.3.2020 Televisioantenneista aurinkosähköön

Tekniikan kehitystä pitää seurata koko ajan, sanoo Joensuun Telemaailma Oy:n yrittäjä Samuli Pykäläinen.

6.3.2020 Yritystoiminta jatkuu kaupantekoon saakka

Toiminimi Taksi ja tilausajot O. Vänskä on perustettu vuonna 2004. Sitä ennen Vänskä oli ajanut taksia renkinä muille toistakymmentä vuotta. Lupa ei irronnut helposti, eikä uutta tulijaa alalle katsottu pelkästään hyvällä.

5.3.2020 Pitkä työsuhde vaihtui yrittäjyyteen

Tarkka näkemys liikkeen toiminnasta on valtti PR-Aitta Oy:n uudelle kauppiaalle, Marko Tuhkaselle.

4.3.2020 Kampaaja tarvitsee lomia ja kuntoilua

Rääkkyläinen Johanna Käyhkö suuntasi parturi-kampaaja-oppiin heti peruskoulun jälkeen, eikä yrityksen perustamistakaan tarvinnut miettiä enempää kuin valmistumisen jälkeinen kesä.

3.3.2020 Tuohi Design - Tuohitöitä uusin, uteliain silmin

Anni Koskeli-Ratamaa loi ilmiön tuohirusetista, vaikka yrittäjyyden piti olla vain sivujuonne elämässä. Nyt hänen tuohituotteensa viedään käsistä.

2.3.2020 Betoninvahvuinen perheyritys seuraa aikaansa

Pielisen Betoni Oy:n sukupolvelta toiselle jatkunut elementtien valmistus nojaa laatuun ja uusiin kehityssuuntiin.

27.12.2019 Nurmeksen Vuoden Yksinyrittäjä 2019 - Digiloikka alalla tapahtui yhdessä yössä

Vuoden yksinyrittäjänä palkittiin AV-Kärki Oy eli elokuvateatteritoimintaa Nurmeksessa pyörittävä Matti Kärki, jonka rinnalla yritystoiminnassa on itsekin yrittäjänä toimiva Helena Kärki.

26.12.2019 Joensuun Vuoden Yritys 2019 - Kivijalkakaupasta asiantuntevaa palvelua

Joensuun kävelykadun varrella sijaitsee perinteinen laukkujen kivijalkamyymälä, jossa asiakas otetaan hymyllä ja lämmöllä vastaan. Liikkeestä löytyy erilaisia laukkuja moneen eri tarpeeseen repusta matkalaukkuun.

25.12.2019 Tavoitteena tehokkuus ja selkeät tulokset

Kun ylimääräinen kustannus otetaan pois, niin syntyy säästöjä, sanoo Hankintatoimisto IH Oy:n yrittäjä Iikka Holopainen.

23.12.2019 Uudet toimitilat - EFG muutti Telitielle

Nykypäivänä asiakkaat haluavat testata tuotteita ennen ostopäätöstä ja täällä se on mahdollista. EFG/Office Showroom Joensuulla on kokeiltavana monenlaisia toimistokalusteita: istuimia, pöytiä, puhelinkoppeja ja jopa liikuteltavia neuvottelutiloja.

21.12.2019 Tohmajärven Vuoden Yritys 2019: Sirolan Tila - Lampaat luovat myös kuntakuvaa

Tohmajärveläinen Outi Sirola on asunut melkein aina vilkkaan tien, Niiralaan johtavan ysitien varrella. Toisella puolella lähellä on rautatie. Nykyään sijainnista on ennen arvaamatonta etua.

20.12.2019 Rääkkylän Vuoden Yritys 2019: Erihaus Oy - Hoiva-alan pieni suuri toimija

Erkki Ihalaisen ei ole tarvinnut muuttaa synnyintilaltaan Rääkkylän Varpasalosta luodakseen yli 50 henkeä työllistävän yritysten verkoston. Maanviljelijästä tuli myös rakennus-, kirjanpito- ja hoiva-alan yrittäjä.

19.12.2019 Lietsu Palvelut Oy - Joensuuhun avattiin uusi, persoonallinen hotelli

Maria Saastamoinen ja Helena Puhakka-Tarvainen perustivat Joensuuhun tunnelmallisen ja karjalaista henkeä huokuvan huoneistohotelli Lietsun. Jokainen huone on sisustettu ja nimetty yksilöllisesti sekä paikallisten yritysten osaamista ja tuotteita on hyödynnetty runsaasti.

17.12.2019 Kesälahden Vuoden Yritys 2019: Jampan LVI - Työt lähikylillä

Kesälahtelainen Jarmo Rahunen kouluttautui ensin rakentajaksi ja lähti etelään töihin. Pääkaupunkiseudulle hän ei kuitenkaan kotiutunut, vaan palasi kotimaisemiin yhden oppivuoden jälkeen.

16.12.2019  Joensuun Vuoden Yritys 2019 - Fastroi tuo käytännöllisyyttä hoiva-alalle

Joensuun Vuoden Yrityksenä isojen sarjassa palkittiin Fastroi Oy. Se on vuonna 2003 perustettu joensuulainen ICT-palveluyritys. Fastroi tuottaa asiakastiedon hallinnan sekä toiminnanohjauksen ratkaisuja asumispalvelujen sekä kotihoidon toimijoiden käyttöön sosiaali- ja terveystoimialalle.

14.12.2019 Nurmeksen Vuoden Yritys 2019 - Kun intohimona on junat

Nurmekselainen Tapani Laaksomies on koko ikänsä touhunnut koneiden kanssa ja erityisesti junat ovat se suurin mielenkiinnon kohde. Laaksomiehen yritys Höyryraide on palauttanut paljon vanhaa kalustoa käyttökuntoon.

13.12.2019 Kiteen Vuoden Yritys 2019 - Luomumaitoa ja naudanlihaa

Kiteeläisen Koivikon Kartanon yrittäjät Pekka Partanen ja Pauli Tolonen sanovat sen selvääkin selvemmin: niin kauan maataloutta sekä maidon ja lihan tuotantoa harjoitetaan ja kehitetään, kunnes valtiovalta sen kieltää.

23.10.2019 Maalaisleipomo Ilomäki - Innovaatioita Ilomäeltä

Maalaisleipomo Ilomäki tuottaa yli tuhat karjalanpiirakkaa päivässä. Ideoita ja yhteistyökumppaneita yrittäjä Marjut Hassinen on saanut yritystoimintaansa erilaisista hankkeista.

22.10.2019 Beauty Madam Oy - Pitsejä ja palvelua

Yksi Suomen vanhimmista alusvaatemyymälöistä löytyy Joensuun keskustasta.

21.10.2019 LVI-Bioneerit kasvuputkessa

LVI-Bioneerit Oy palvelee talotekniikka-asioissa laajasti. Toimitusjohtaja Mika Leinonen on kasvanut tehtäviinsä yrityksen mukana.

19.10.2019 Karjalan Muistokivi Oy - Muistokivi ei ole mikä tahansa kivi

Karjalan Muistokivi Oy tekee hautakiven, joka täyttää sekä asiakkaan toiveet, että hautausmaiden yleiset vaateet liittyen kiven ulkonäköön ja kestävyyteen.

18.10.2019 Megrin Matkailu hyötyy historiastaan

Yrittäjäjärjestön paikallisyhdistyksen hallituksessa työskentelystä koituu monenlaista yhteistyötä, mikä kehittää seudun elinkeinoelämää monella tavoin. Konkreettisimmillaan se voi tarkoittaa yhteisyrityksen perustamista.

17.10.2019 Asuntovälitys Kotoset LKV Oy - Suoraviivaista välitystä

Asuntovälitys Kotoset LKV on toiminut pari-kolme vuotta, ensin toiminimellä ja tämän vuoden alusta osakeyhtiönä. Yhtiö harjoittaa vuokravälitystä ja perinteistä kiinteistömyyntiä.Yrittäjä Samuli Piiraisen mukaan etenkin uudisasuminen kiinnostaa ihmisiä.

15.10.2019 Varusteleka - Suoraa puhetta

Varustelekan perustaja Valtteri Lindholm ei ole oman yrityksensä toimitusjohtaja. Lindholm kannustaa muitakin yrittäjiä keskittymään rohkeasti siihen, mikä kiinnostaa eniten.

14.10.2019 Metans Oy osti Metallityö Tanskasen liiketoiminnan

Toimivan yrityksen ostaminen on fiksu tapa ryhtyä yrittäjäksi. Tätä mieltä on myös Metans Oy:n tuore yrittäjä Antti Apilo, joka osti Metallityö Tanskasen liiketoiminnan syyskuun lopulla.

17.9.2019 Sohvin Valinnan yritysklusteri - Eläinten parhaaksi

Hukanhaudalla Joensuussa on koiriin erikoistunut yritysklusteri. Ihmisen paras ystävä saa palveluja yhdestä paikasta lähes joka tilanteeseen. Samasta rakennuksesta löytyy eläinkauppa Sohvin Valinnan ja eläinlääkäri Jokivetin lisäksi eläinhieroja, trimmausliike ja koirien koulutuksiin erikoistunut yritys.

10.9.2019 Pielisen Retki - Tie maukkaisiin ja rentouttaviin elämyksiin

Nurmeslainen yrittäjäpariskunta Toni Helander ja Hanna Jänönen ovat ennakkoluulottomasti ja rohkeasti pyörittäneet vuoden verran yritystä nimeltä Pielisen Retki.  Koko konseptin voi kiteyttää sanoihin laadukkuus, ympäristöystävällisyys ja monipuolisuus.

9.9.2019 Finland Travel Company - Elämykset kuuluvat kaikille

Monialayrittäjä Juha Romppasen, 33, intohimo on Pohjois-Karjalan tarjoamat luontoelämykset. Finland Travel Companyn kautta hän tekee elämyksistä ja karjalaisesta vieraanvaraisuudesta totta myös toisille. Samalla hyötyvät paikalliset yrittäjät.

6.9.2019 Difasso Groupilta yksilölliset digitaaliset ratkaisut

Digitaalisuus on jo nyt hyvin kiinteä osa yritysten toimintaa, mutta vielä liian moni jättää sen hyödyntämättä. Difasso Groupin yrittäjät Ahti Luostarinen ja Lasse Neuvonen tarjoavat pk-yrityksille ja organisaatioille digitaaliset työkalut kilpailukyvyn ja asiakaslähtöisen liiketoiminnan parantamiseksi.

25.4.2019 Serena Cruises Oy - Ainoa laatuaan

Merikapteenit Timo Väänänen ja Jukka Riikonen sekä Jokiaseman yrittäjä Arto Romppanen päättivät laittaa hynttyyt yhteen perustamalla oman laivayhtiön Serena Cruises Oy. Joulukuussa perustettu yritys oli luontaista jatkumoa aiemmille kesille, jolloin M/S Serena seilasi Pyhäselällä ja Pielisjoella Jokiaseman hallinnoimana.

23.4.2019 Valhalla Tribe Oy - Hyväntekeväisyyttä kitarankielistä

Levy-Eskojen yrittäjä Marko Kinnunen tilasi pari vuotta sitten jenkeistä fanittamansa James Hetfieldin kitarankielestä tehdyn korun. Tuote oli pettymys. Korussa ei ollut mainintaa, että kieli olisi Hetfieldin kitarasta, vaikka aitoustodistus tulikin toki mukana. Pettymyksestä syntyi pian idea, kun Marko alkoi vaimonsa Suvi Kinnusen kanssa pohtia asiaa fanien näkökulmasta mietittynä. Syntyi yritys Valhalla Tribe Oy.

21.4.2019 ProWeld Finland - Hitsauskoneita ja keikkatyötä

Toimitusjohtaja Jussi Martiskin pääsee ProWeld Finland -yrityksensä kautta hyödyntämään laajasti osaamistaan. Käsivarastosta löytyy ensihätään vaikkapa induktiokuumennin tai pieni puikkoinvertteri, mutta suuri osa tuotteista tulee nopeasti maahantuojalta.

19.4.2019 Pieneläintuhkaamo Feniks - Feniks tuhkaa lemmikin

Pieneläintuhkaamo Feniks on kesälahtelaisen S & J Tompuri Oy:n aputoiminimi ja merkittävä osa alunperin metallin työstöön perustetun yrityksen liiketoimintaa.

17.4.2019 LeanOps - Digitaalisista ratkaisuista ketteryyttä

Pohjois-Karjalan yritysten kilpailukykyä rajoittavat nykyaikaisten työskentelytapojen ja teknologian vajavainen hyödyntäminen. Tällaiseen näkemykseen päätyi yritysten toimintaa parin vuoden ajan aktiivisesti seurannut Jari Rahkala.

15.4.2019 Kotileipomo Isabella - Rääkkyläiset kukot maistuvat

Rääkkylän leipomon tiloihin saatiin tänä keväänä uusi yrittäjä. Kotileipomo Isabella siirsi leipomotoiminnot kotoa Pötsönlahdelta kirkonkylälle. Kunnan kanssa yhdessä tehtiin tiloihin täysremontti.

13.4.2019 Keski-Karjalan Paikallislehti Oy - Paikallislehti on alueensa yritystoiminnan peili

Paikallislehti on yritys, joka elää ja kehittyy ympäristössään ja samalla kehittää sitä. - Lehti on osakeyhtiö, ja sen on tuotettava voittoa esimerkiksi investointeja varten, lisäksi voitosta ohjautuu aina osa hyödyntämään näitä yhteisöjä, sanoo Keski-Karjalan Paikallislehti Oy:n päätoimittaja-toimitusjohtaja Marko Torni.

11.4.2019 STC - SkyTeamCopter - Pogostan palvelukartan uudet näkymät

Ilomantsilaisen Antti Ikosen piti pari vuotta sitten hankkia Y-tunnus, jotta pääsi kuvaamaan Pogostan Hiihtoja lintuperspektiivistä. Kuvauskopteria eli dronea kun ei yleisön yläpuolella saa lennättää ihan kuka tahansa.