Etsi

Yrittäjätarinat

Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n yksi tehtävistä on tuoda näkyviin yrittäjien henkilökohtaisia tarinoita; yrittäjän itsensä näköisiä ideoita, valintoja, vastoinkäymisiä sekä onnistumisen hetkiä. 

Nyt sinulla on mahdollisuus lukea näitä kertomuksia myös älypuhelimestasi hammaslääkärivuoroa odotellessa tai vaikka läppäriltäsi junamatkan ratoksi. Alla yritystarinoita eroteltuna, tutustu niihin tarkemmin otsikoiden linkeistä:

22.10.2019 Beauty Madam Oy - Pitsejä ja palvelua

Yksi Suomen vanhimmista alusvaatemyymälöistä löytyy Joensuun keskustasta.

21.10.2019 LVI-Bioneerit kasvuputkessa

LVI-Bioneerit Oy palvelee talotekniikka-asioissa laajasti. Toimitusjohtaja Mika Leinonen on kasvanut tehtäviinsä yrityksen mukana.

19.10.2019 Karjalan Muistokivi Oy - Muistokivi ei ole mikä tahansa kivi

Karjalan Muistokivi Oy tekee hautakiven, joka täyttää sekä asiakkaan toiveet, että hautausmaiden yleiset vaateet liittyen kiven ulkonäköön ja kestävyyteen.

18.10.2019 Megrin Matkailu hyötyy historiastaan

Yrittäjäjärjestön paikallisyhdistyksen hallituksessa työskentelystä koituu monenlaista yhteistyötä, mikä kehittää seudun elinkeinoelämää monella tavoin. Konkreettisimmillaan se voi tarkoittaa yhteisyrityksen perustamista.

17.10.2019 Asuntovälitys Kotoset LKV Oy - Suoraviivaista välitystä

Asuntovälitys Kotoset LKV on toiminut pari-kolme vuotta, ensin toiminimellä ja tämän vuoden alusta osakeyhtiönä. Yhtiö harjoittaa vuokravälitystä ja perinteistä kiinteistömyyntiä.Yrittäjä Samuli Piiraisen mukaan etenkin uudisasuminen kiinnostaa ihmisiä.

15.10.2019 Varusteleka - Suoraa puhetta

Varustelekan perustaja Valtteri Lindholm ei ole oman yrityksensä toimitusjohtaja. Lindholm kannustaa muitakin yrittäjiä keskittymään rohkeasti siihen, mikä kiinnostaa eniten.

14.10.2019 Metans Oy osti Metallityö Tanskasen liiketoiminnan

Toimivan yrityksen ostaminen on fiksu tapa ryhtyä yrittäjäksi. Tätä mieltä on myös Metans Oy:n tuore yrittäjä Antti Apilo, joka osti Metallityö Tanskasen liiketoiminnan syyskuun lopulla.

17.9.2019 Sohvin Valinnan yritysklusteri - Eläinten parhaaksi

Hukanhaudalla Joensuussa on koiriin erikoistunut yritysklusteri. Ihmisen paras ystävä saa palveluja yhdestä paikasta lähes joka tilanteeseen. Samasta rakennuksesta löytyy eläinkauppa Sohvin Valinnan ja eläinlääkäri Jokivetin lisäksi eläinhieroja, trimmausliike ja koirien koulutuksiin erikoistunut yritys.

10.9.2019 Pielisen Retki - Tie maukkaisiin ja rentouttaviin elämyksiin

Nurmeslainen yrittäjäpariskunta Toni Helander ja Hanna Jänönen ovat ennakkoluulottomasti ja rohkeasti pyörittäneet vuoden verran yritystä nimeltä Pielisen Retki.  Koko konseptin voi kiteyttää sanoihin laadukkuus, ympäristöystävällisyys ja monipuolisuus.

9.9.2019 Finland Travel Company - Elämykset kuuluvat kaikille

Monialayrittäjä Juha Romppasen, 33, intohimo on Pohjois-Karjalan tarjoamat luontoelämykset. Finland Travel Companyn kautta hän tekee elämyksistä ja karjalaisesta vieraanvaraisuudesta totta myös toisille. Samalla hyötyvät paikalliset yrittäjät.

6.9.2019 Difasso Groupilta yksilölliset digitaaliset ratkaisut

Digitaalisuus on jo nyt hyvin kiinteä osa yritysten toimintaa, mutta vielä liian moni jättää sen hyödyntämättä. Difasso Groupin yrittäjät Ahti Luostarinen ja Lasse Neuvonen tarjoavat pk-yrityksille ja organisaatioille digitaaliset työkalut kilpailukyvyn ja asiakaslähtöisen liiketoiminnan parantamiseksi.

25.4.2019 Serena Cruises Oy - Ainoa laatuaan

Merikapteenit Timo Väänänen ja Jukka Riikonen sekä Jokiaseman yrittäjä Arto Romppanen päättivät laittaa hynttyyt yhteen perustamalla oman laivayhtiön Serena Cruises Oy. Joulukuussa perustettu yritys oli luontaista jatkumoa aiemmille kesille, jolloin M/S Serena seilasi Pyhäselällä ja Pielisjoella Jokiaseman hallinnoimana.

23.4.2019 Valhalla Tribe Oy - Hyväntekeväisyyttä kitarankielistä

Levy-Eskojen yrittäjä Marko Kinnunen tilasi pari vuotta sitten jenkeistä fanittamansa James Hetfieldin kitarankielestä tehdyn korun. Tuote oli pettymys. Korussa ei ollut mainintaa, että kieli olisi Hetfieldin kitarasta, vaikka aitoustodistus tulikin toki mukana. Pettymyksestä syntyi pian idea, kun Marko alkoi vaimonsa Suvi Kinnusen kanssa pohtia asiaa fanien näkökulmasta mietittynä. Syntyi yritys Valhalla Tribe Oy.

21.4.2019 ProWeld Finland - Hitsauskoneita ja keikkatyötä

Toimitusjohtaja Jussi Martiskin pääsee ProWeld Finland -yrityksensä kautta hyödyntämään laajasti osaamistaan. Käsivarastosta löytyy ensihätään vaikkapa induktiokuumennin tai pieni puikkoinvertteri, mutta suuri osa tuotteista tulee nopeasti maahantuojalta.

19.4.2019 Pieneläintuhkaamo Feniks - Feniks tuhkaa lemmikin

Pieneläintuhkaamo Feniks on kesälahtelaisen S & J Tompuri Oy:n aputoiminimi ja merkittävä osa alunperin metallin työstöön perustetun yrityksen liiketoimintaa.

17.4.2019 LeanOps - Digitaalisista ratkaisuista ketteryyttä

Pohjois-Karjalan yritysten kilpailukykyä rajoittavat nykyaikaisten työskentelytapojen ja teknologian vajavainen hyödyntäminen. Tällaiseen näkemykseen päätyi yritysten toimintaa parin vuoden ajan aktiivisesti seurannut Jari Rahkala.

15.4.2019 Kotileipomo Isabella - Rääkkyläiset kukot maistuvat

Rääkkylän leipomon tiloihin saatiin tänä keväänä uusi yrittäjä. Kotileipomo Isabella siirsi leipomotoiminnot kotoa Pötsönlahdelta kirkonkylälle. Kunnan kanssa yhdessä tehtiin tiloihin täysremontti.

13.4.2019 Keski-Karjalan Paikallislehti Oy - Paikallislehti on alueensa yritystoiminnan peili

Paikallislehti on yritys, joka elää ja kehittyy ympäristössään ja samalla kehittää sitä. - Lehti on osakeyhtiö, ja sen on tuotettava voittoa esimerkiksi investointeja varten, lisäksi voitosta ohjautuu aina osa hyödyntämään näitä yhteisöjä, sanoo Keski-Karjalan Paikallislehti Oy:n päätoimittaja-toimitusjohtaja Marko Torni.

11.4.2019 STC - SkyTeamCopter - Pogostan palvelukartan uudet näkymät

Ilomantsilaisen Antti Ikosen piti pari vuotta sitten hankkia Y-tunnus, jotta pääsi kuvaamaan Pogostan Hiihtoja lintuperspektiivistä. Kuvauskopteria eli dronea kun ei yleisön yläpuolella saa lennättää ihan kuka tahansa.