Etsi

Yrittäjätarinat

Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n yksi tehtävistä on tuoda näkyviin yrittäjien henkilökohtaisia tarinoita; yrittäjän itsensä näköisiä ideoita, valintoja, vastoinkäymisiä sekä onnistumisen hetkiä. 

Nyt sinulla on mahdollisuus lukea näitä kertomuksia myös älypuhelimestasi hammaslääkärivuoroa odotellessa tai vaikka läppäriltäsi junamatkan ratoksi. Alla yritystarinoita eroteltuna, tutustu niihin tarkemmin linkeistä:

Pogostan palvelukartan uudet näkymät

Ilomantsilaisen Antti Ikosen piti pari vuotta sitten hankkia Y-tunnus, jotta pääsi kuvaamaan Pogostan Hiihtoja lintuperspektiivistä. Kuvauskopteria eli dronea kun ei yleisön yläpuolella saa lennättää ihan kuka tahansa. 

Lue koko juttu 11.4. täältä >>


Paikallislehti on alueensa yritystoiminnan peili

Paikallislehti on yritys, joka elää ja kehittyy ympäristössään ja samalla kehittää sitä.

- Lehti on osakeyhtiö, ja sen on tuotettava voittoa esimerkiksi investointeja varten, lisäksi voitosta ohjautuu aina osa hyödyntämään näitä yhteisöjä, sanoo Keski-Karjalan Paikallislehti Oy:n päätoimittaja-toimitusjohtaja Marko Torni.

Lue koko juttu 13.4. täältä >>


Rääkkyläiset kukot maistuvat

Rääkkylän leipomon tiloihin saatiin tänä keväänä uusi yrittäjä. Kotileipomo Isabella siirsi leipomotoiminnot kotoa Pötsönlahdelta kirkonkylälle. Kunnan kanssa yhdessä tehtiin tiloihin täysremontti.

Lue koko juttu täältä 15.4. täältä >>


Digitaalisista ratkaisuista ketteryyttä

Pohjois-Karjalan yritysten kilpailukykyä rajoittavat nykyaikaisten työskentelytapojen ja teknologian vajavainen hyödyntäminen. Tällaiseen näkemykseen päätyi yritysten toimintaa parin vuoden ajan aktiivisesti seurannut Jari Rahkala.

Lue koko juttu täältä 17.4. täältä >>


Feniks tuhkaa lemmikin

Pieneläintuhkaamo Feniks on kesälahtelaisen S & J Tompuri Oy:n aputoiminimi ja merkittävä osa alunperin metallin työstöön perustetun yrityksen liiketoimintaa. 

Lue koko juttu 19.4. täältä >>


Hitsauskoneita ja keikkatyötä

Toimitusjohtaja Jussi Martiskin pääsee ProWeld Finland -yrityksensä kautta hyödyntämään laajasti osaamistaan. Käsivarastosta löytyy ensihätään vaikkapa induktiokuumennin tai pieni puikkoinvertteri, mutta suuri osa tuotteista tulee nopeasti maahantuojalta.

Lue koko juttu 21.4. täältä >>


Hyväntekeväisyyttä kitarankielistä

Levy-Eskojen yrittäjä Marko Kinnunen tilasi pari vuotta sitten jenkeistä fanittamansa James Hetfieldin kitarankielestä tehdyn korun. Tuote oli pettymys. Korussa ei ollut mainintaa, että kieli olisi Hetfieldin kitarasta, vaikka aitoustodistus tulikin toki mukana. Pettymyksestä syntyi pian idea, kun Marko alkoi vaimonsa Suvi Kinnusen kanssa pohtia asiaa fanien näkökulmasta mietittynä. Syntyi yritys Valhalla Tribe oy.

Lue koko juttu 23.4. täältä >>


Ainoa laatuaan

Merikapteenit Timo Väänänen ja Jukka Riikonen sekä Jokiaseman yrittäjä Arto Romppanen päättivät laittaa hynttyyt yhteen perustamalla oman laivayhtiön Serena Cruises oy. Joulukuussa perustettu yritys oli luontaista jatkumoa aiemmille kesille, jolloin M/S Serena seilasi Pyhäselällä ja Pielisjoella Jokiaseman hallinnoimana.

Lue koko juttu 25.4. täältä >>