Etsi

Jatkis-uutiset

2/2021: Poikkeusolot eivät yrityskauppoja hidastaneet - päinvastoin - Jan Kontiainen, Merja Blomberg, Jatkis-hanke

Vuoden 2018 lopussa Sanomalehti Karjalainen haastatteli Jan Kontiaista. Juttu käsitteli vuosi sitten tapahtunutta yrityskauppaa, jossa Jan Kontiaisen ja hänen sukunsa omistama Itä-Suomen Hoitokodit Oy myytiin Mehiläinen Oy:lle. Silloin vielä ansaittua sapattivapaata viettänyt entinen toimitusjohtaja Kontiainen paljasti aikovansa hakea ”yhtä kiinnostavaa työpaikkaa.” Nyt tiedämme tuon paikan olleen projektinjohtajan pesti Pohjois-Karjalan Yrittäjien yrityskauppoja tukevassa Jatkis-hankkeessa, jota Kontiainen on luotsannut helmikuusta 2019 asti.


8/2020: Arvotyöpaja kutsuu, sillä aina kannattaa kehittää - Jari Kaltiainen, JaloSteel Oy, Lieksan Terähuolto Oy / Jouko Piirainen, Business Joensuu / Jan Kontiainen, Jatkis-hanke

Business Joensuu ja Pohjois-Karjalan Yrittäjät tunnistivat yritysten kasvavan palvelutarpeen Pohjois-Karjalan omistajanvaihdosbuumissa ja yhdistivät resurssinsa. Näin syntyi uniikki oppimisympäristö - Arvotyöpaja sekä sähköinen arvoanalyysi-sovellus.


6/2020: Järjestön omistajanvaihdospalvelut - Jan Kontiainen, Jatkis-hanke

Viime vuoden alussa käynnistyneiden palvelujen piiriin on hakeutunut noin sata yritystä. Kolmessakymmenessä yrityksessä on päädytty yritysjärjestelyihin, joissa omistajan vaihdos on toteutunut osittain tai kokonaan.


1/2020: Jatkis-hanke sai uuden yritysvalmentajan - Hanna Koponen ja Mona Teräs, Pohjois-Karjalan Yrittäjät, Jatkis-hanke

Omistajanvaihdoshanke Jatkiksella on paljon kysyntää ja asiakasmäärän kasvun myötä tuli projektipäällikkö Jan Kontiaisen työpariksi vuoden alusta yritysvalmentajaksi Hanna Koponen.


8/2019: Y-blogi - Yrityskaupan valmistelu vaatii aikaa ja työtä - Jan Kontiainen, Jatkis-hanke

Kymmenien yritysten otannan perusteella voidaan todeta, että useimmissa yrityksissä on järkevää toteuttaa jonkinlainen kehityshanke ennen myyntisuosituksen antamista. Yritys, jossa liiketoiminnan edellytykset ovat hyvät ja historiallinen kehitys positiivinen, löytää uuden omistajan aina helpommin.


1/2019: Jatkis-hanke tukee ja vauhdittaa yrityskauppoja - Jan Kontiainen ja Joonas Hiltunen, Jatkis-hanke

Lähes jokainen yritys vaihtaa jossakin vaiheessa omistajaa, ellei lopeta toimintaansa ennen sitä. Tämän takia yritys kannattaa pitää aina siinä kunnossa ja järjestyksessä, että sen jatkuvuus omistajanvaihdoksen jälkeen on turvattu.